Yosemite in vse ostalo

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Poglej si keyboard shortcuts v system preferences. Mislim, da bi cmd + 1,2,3 moralo vseeno delati. Nimam sedaj macbooka tu, da bi poskusil. Jaz že od vedno uporabljam levo-desno

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
še neki:)

imam dva monitorja in japčk to zdej tretira kot 2 namizji in premikanje po spejcih premika samo po enem zaslonu.
hmm

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Kar se tiče dostopa do sistemskega diska iščeš bližnico do / v finderju (aka MacHD) ali je kje drugje problem z dostopom? Če prav razumem, si že našel, drugače imaš v nastavitvah od Finderja pod Sidebar možnost, da ti kaže tudi diske (Hard disks).

Kar se tiče eksternih monitorjev, pa lahko spremeniš v System Prefrences->Mission Control->Displays have seperate Spaces. Meni sicer bolj odgovorja, da je sekundarni montior za sebe in imam to omogočeno, lahko si seveda izklopiš.

Za premikanje pa mislim, da so direktni shortcuti po defualtu izklopljeni, lahko pa vklopiš/dodaš/spremeniš po želji v System Preferences->Keyboard->Shortcuts->Mission Control imaš potem Switch to Desktop 1,2,....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hvala za vse!

za keyboard si res lahko nastaviš bližnjice, ampak po novem mac loči med "desktop" in "space". Desktop je vsak monitor. Space so pa "navidezna namizja" po katerih pa se lahko po novem premikam samo levo/desno.
Očitno se bo potrebno navadet:(

Glede timemaciha bi še prosil, če mi lahko še kdo bolj podrobno razloži.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz kar s štirimi prsti levo desno mečem
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Jaz kar s štirimi prsti levo desno mečem
smile-1.gif
eni uporabljamo japčka za resno delo
evil.gif

verjamem, da če uporabljaš stvari tako kot so si zamislni inženirji, da je ok. Sam vsi pa "žal" ne.
Miške sploh nimam, vse delam s svinčnikom, po parih letih enga načina uporabe je težko čez noč preklopit na čisto nov način
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ko odprem novga "raziskovalca" (cmd+n), mi odpre "mapo all files". Se da kako nastavit, da mi odpre desktop??

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Ko odprem novga "raziskovalca" (cmd+n), mi odpre "mapo all files". Se da kako nastavit, da mi odpre desktop??

Urejeno:)
V Finder’s preferences se skriva marsikaj uporabnega:)