Xtreamer umrl

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Po dveh mesecih po koncu garancije je moj xtreamer izdahnil. Ko ga z daljincem prižgem, začne samo v nedogled utripati. Poskusil sem tudi z emergency firmwarom, pa sploh ne trza. Servisa pa verjetno sploh ni. V garanciji ti ga zamenjajo, potem pa adijo. Ali se da še kaj napraviti, preden roma v reciklažo?

torentino

Majstr
8. sep 2009
387
344
63
Ne bi o tem
Poskusi najprej z drugim napajalnikom, kitajska roba zna delat čudne efekte, poglej noter, če so kaki napihnjeni kondiči, povprašaj na spletni prodajalca.....

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Prodajalca sem že vprašal, ta mi je priporočal emergency firmware. To sem poskusil, pa škatla ni trzala. Nek stručko mi ga je tudi odprl in zagotovil, da ni videti, da bi bilo kaj narobe. V ponedeljek bom štacunarja vprašal, če se da dobiti drug adapter, da poskusim še to.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Hec je, da zakon pravi:
Citat:
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Meni ni čisto jasno, kaj naj bi to pomenilo, pa je pred časom nekdo tule zapisal razlago: po preteku 6 mesecev moraš z izvedenci sam dokazovat, da je napaka obstajala že ob nakupu (=se ne splača, ker gredo stroški v nebo). Če seveda prodajalec ne prizna stvarne napake.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Niso po zakonu vsi elektronski aparati v garanciji 2 leti ? Al je to samo predlog EU-ja ?
Garancija je obvezno vsaj eno leto na tehnične izdelke v Sloveniji.
Podobno na Madžarskem, če se prav spomnim.
Drugje po EU pa je po želji proizvajalca.

Odgovornost prodajalca za stvarne napake pa je dve leti po vsej EU.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz
če je še komu umrl ali pa si želi imet xtreamer imam jst enga;) Namontiran ima velik ventilator, tko da je hladen kot špricer in tih kot miška:), ko se ni uporabljal je bil izklopljen iz elektrike...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz bi imel kaksnega umrlega za vivisekcijo
smile-1.gif
Zivi naj opravlja svoje delo se naprej.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
in bizi ali si zadevo popravil?

Naročil sem nov napajalnik, pa še čakam, da pride iz HongKonga. Če to ne bo pomagalo, bom pa nabavil Xtreamer Sidewinter2, ki ga bodo začeli delati te dni in bo stal toliko kot stari.