Xsara, l.99, 1.6 bencinar, problem z vžigom

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.655
113
Z lambdo na navoju al ste jo stran vzel....če ne ste jo zjebal če ste varil z lambdo vred!

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Varjeno z lambdo vred...Nekak se je ni dalo odvit, ker je okoli lambde ostalo glih slabi centimeter materiala... Ob enih gre na pregleda.

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.655
113
Če boš opazu večjo porabo (kar jo najbrž boš) začni gledat še za novo lambdo
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
To sem že slišal ja.Vendar zdaj v enem mesecu ni blo videt, da bi bil avto bolj požrešn.Pa četudi lambda ne dela, bi avto mogo normalno vžgat.

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.655
113
Pa na tehničnem boš mogu dat vsakič 20-30 eur prek vez da te bodo čez pline čez spustil.....če seveda vezo sploh maš
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
@crashednburnt
@hanzi

Utemeljita idiotizme o vplivu varjenja izpušne cevi na elektroniko v avtu ob priključenem akumulatorju.

@crashednburnt

Če pustiš serviserju, da sam najde napako, vsekakor ne bo nič dražje, kot če mu nakladaš o potencialnih napakah.
Na podlagi česa pa ti izstaviš višji račun in kaj je postavka ?
Morda davek na neznanje in pametovanje stranke ?

Verjetno se te stanke izogibajo bolj kot ti njih.

Ne skrbi, zaenkrat imam dela še preveč. Na srečo ste pametnjakoviči kot ti v manjšini. Sicer pa pogovor s tabo zaključujem, ker očitno smatraš, da poznaš osnove elektrotehnike, jih pa še zdaleč ne. Toliko o tem, kdo piše idiotizme.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
No, ampak še vedno nisi napisal kako se lahko poškoduje elektronika avta, če variš izpušno cev in imaš klemo na izpušni cevi. Poleg tega bi lahko povedal zakaj je treba odklopit OBA pola akumulatorja, če variš na avtu. Pravzaprav kakšna je razlika ali odklopiš z akumulatorja maso oz. pozitivni pol ali odklopiš oba kabla?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
@crashednburnt

Da tudi jaz končam to ' prepucavanje '

Če poznaš (verjamem pa, da poznaš) osnove elektrotehnike, si izriši shemo, na kateri bo izpuh, accu in žarnica.
Potem si izriši potek tokov pri varjenju.

Potem premisli, in repliciraj, če ti ne bo nerodno.

In ne, nič nimam proti tebi in ne, nisem pametnjakovič.

Imam pač več prakse z avtoelektriko kot ti.
Kakršno koli kompliciranje na forumu, ki ni strokoven, ima za posledico zmedenost pri tistih uporabnikih, ki ne poznajo zadev v detajle.
Če bi jih poznali, ne bi spraševali.

Zato tisti, ki zadeve poznamo, oz. poznajo, odgovarjajmo tako, da bo razumljivo laikom.

' Prepucavamo ' se lahko na strokovnih formih.

LP

PS: s to temo sem tudi jaz zaključil.
Če pa koga le grize, lahko nadaljujemo preko ZS.

Pošteno ?

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Verjetno zato, ker sem ga preveč kurblal , ko ni vžgal. To pa sem zato delalo, da bi potegnilo benz naprej do mašine, ker nisem bil ziher, kaj je napaka, benza pa je tut blo not mogoče 4 litre... No, pol ko sem še dotankal, sem ugotovil, da to ni to.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Moram replicirat, kljub izjavi v mojem zadnjem postu zgoraj

@Hanzi

Zakaj ne prebereš vsega v tej temi ? Ali pa vsaj prvega posta ?

badguy777 se je vozil cel mesec po varjenju, preden mu je pregorela varovalka.

Še vedno misliš, da je krivo varjenje ?

LP

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Še javim, zakaj je šla varovalka.

Mam pa zaj že novi problem.
bonk.gif
Namreč pri vsakem vžigu mi obrne/zabije kazalca za obrate in hitrost prek meje*, tak da enkrat ne moreta kazat, ker sta pod mejo, spet drugič pa sta normalno nad mejo in kažeta ok.Baje je problem z enim čipom.Pa še neki dodatni , rahli zvok se pojavlja po vžigu. nimam pojma od kje pa zakaj. gg Se bom ob priliki spet mogo oglasil pri mojstru.

*meja je tisti plastični špic, na katerega se naslonita kazalca, ko avto miruje, je ugasnjen.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Danes sem nabavo nov akumulator spark 63Ah, mojstri pa so pogledli starega iz leta 2004 in ugotovili, da je ena celica bla v stiku in je razpadala.Zato je tut menda skurlo varovalko?!