Xperia T - microSDHC 32gb - datotečni sistem

matejgaga

Pripravnik
23. okt 2012
40
0
6
Zdravo,

kupil sem kartico Kingston microSDHC 32gb. Datotečni sistem je FAT32. Ker bi rad prenašal tudi datoteke večje od 4 GB me zanima, kako jo moram formatirati. Probal sem že v NTFC in EXFAT, vendar mi jo Xperia ne zazna. Ali bom sploh lahko zadevo kako uredil, da bom prenašal datoteke večje od 4 GB? S katerim programom naj formatiram?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
noben program, spominsko v računalnik, desni klik in format.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Če ti exFAT ne dela, potem imaš problem. NTFS načeloma ne dela nikjer razen v MS okoljih (tukaj imam mišljeno stabilno branje in pisanje - samo branje načeloma ni problem).

Obstaja delna rešitev, in sicer EXT4. Na telefonu bi ti ga načeloma naj zaznal, saj je sistemska particija praviloma v tem filesystemu, boš pa imel težave ko boš na računalnik priklopil telefon kot mass storage device - EXT4 namreč ni podprt na Windowsih (vsaj ne brez kakšnega "hekanja"). Iz istega razloga boš imel tudi težavo formatirati kartico v ta datotečni sistem - potreboval boš Linux (kar pa lahko rešiš z Live CDjem).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Če pa ga formatiraš v FAT ali exFAT pa dela? Lahko da ne zna brati NTFS sistema.
Si probal z EXT4? Samo potem ti v Windowsih ne bo delal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Če pa ga formatiraš v FAT ali exFAT pa dela? Lahko da ne zna brati NTFS sistema.
Si probal z EXT4? Samo potem ti v Windowsih ne bo delal.

nisem nič formatiral, ker je bilo nekaj gor. Samo probal sem pa ni šlo.
Pa sej ravno un app naj bi bil zato, da prepozna ntfs
confused-1.gif