Xperia Arc s ali...?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Gledam en malo boljši android, rabljen do 150eur,pa da ni velik kot opeka. Všeč mi je Arc S. Priporočate raje kaj drugega?

B81

22. jul 2007
37.630
10.921
113
Oblike je že dobre, nenavadne in nič dolgočasne, kot npr S2. Ima pa premalo pomnilnika in je zato bolj igrača.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
S2 mi spada v kategorijo opek... Že Arc je velik, samo je dovolj tanek, da še nekako sede v žep. Meni je oblika všeč.

Premalo pomnilnika? 1Gb + kartica, a to ni ok? Zdaj imam HTC Desire (sicer z DGB, ki ima povečan notranji pomnilnik) in imam vse naloženo na kartico (Link2sd) in nimam težav s pomnilnikom.

B81

22. jul 2007
37.630
10.921
113
S2 ima 1gb ja, Arc pa ne...meni ni problem nosit arca v etuiu v zepu. Se navadis.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Za tak denar raje S2: http://www.bolha.com/telefonij...clct=1362755083

Poleg tega je (vsaj zame) Arc S obupne oblike, kot igrača iz 90-tih.

Ravno S2 je obupne oblike.Kot so že predhodniki povedali opeka.
Arc S je men full všečne oblike,kar se pa tiče delovanja,vmesnika sta pa tam tam,mislim da je arc celo boljši,manj laga,me pa moti sonyjev vmesnik,toda to je odvisno od vsakega posameznika.Mogoče slabši foto in barve na zaslonu na arc s?
In pa zelo velika možnost da poči ohišje na sprednji zgornji strani kjer je pokončna podolgovata leča,mislim da za kamero,Serijska napaka,ki ni priznana pod garancijo.

V tem razredu "za ta denar"dobiš že skoraj nov ACE 2,ki je malo manjši,ker si rekel da ne bi cegla,zelo všečne oblike ala S3 mini po karakteristikah pa tam nekje kot zgoraj omenjena in veliko boljši od ACE 1.Kot sem rekel pa dobiš mogoče tudi novega.S2-Arc S sta pa že stara modela.

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če pa Arc S dela boljše kot Galaxy S2 potem je pa nekaj narobe z S2. Moja ima S2, njena sestrična ima Arc S in je Xperia dosti slabša tako po delovanu, zaslonu, kameri,... Edina stvar ki je mogoče dobra na njej je oblika. Telefon lagga, zaslon je bled, JB posodobitev ne vem če bo dobil. Moji sem na S2 dal uraden JB in stvar dela presenetljivo dobro. Če ti oblika S2 ne ustreza imaš potem kot so ti že predlagali S3 mini, ki je po specifikacijah podoben S2 ampak manjši.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ne vem kje boš dobil S3 mini za cca 150€?
Ne mi pa primerjat S2 na JB in Arc S na ICS
rolleyes-1.gif

Potem je pa možno,glede delovanja,da je kaj narobe tudi z ARC S od tvoje sestrične
grims-1.gif

Glede oblike,kamere,zaslona...pa če bi si dobro prebral sem napisal isto
rolleyes-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Zakaj pa ne bi primerjal S2 z JB in Arc S z ICS? Zato ker Xperia ne bo dobila JB posodobitve pomeni da je tudi S2 ne sme? Primerjaj oba pri zadnji verziji programske opreme pa bo slika kristalno jasna. Drugače pa tudi S2 na ICS dela boljše kot Xperia. Če pa bi bilo kaj z Arc S od njene sestrične narobe bi pa to najbrž opazil, kaj misliš? Tako kot je bila X10 sekret proti S1, vem, ker sem imel oba, je tudi Arc S v primerjavi z S2 podhranjena in temu primerno je tudi delovanje. Logično pa tudi ni pričakovati od Arc S s 512MB RAM-a da bo na ICS boljše delovala od S2 z 1GB RAM-a, sploh pri ICS, ki je bolj požrešen kar se delovnega pomnilnika tiče.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
S2 mi spada v kategorijo opek... Že Arc je velik, samo je dovolj tanek, da še nekako sede v žep. Meni je oblika všeč.

Arc S: 125 x 63 x 8.7 mm
S2: 125.3 x 66.1 x 8.5 mm

Res je, S2 je opeka
aplauz.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

Arc S: 125 x 63 x 8.7 mm
S2: 125.3 x 66.1 x 8.5 mm

Res je, S2 je opeka
aplauz.gif

Niso važne mere,važna je oblika.

Citat:
Uporabnik bvader pravi: Če pa bi bilo kaj z Arc S od njene sestrične narobe bi pa to najbrž opazil, kaj misliš?
Izgleda da ne
grims-1.gif

Ne mi zdej primerjat rame,v praksi lahko z 500 dela boljše kot z 2 GB
grims-1.gif

Isto kot slike z 4MP bolje kot 8.
grims-1.gif

Pa dost mam spet tega prepucavanja,itak maš ti vedno prav toda v praksi je lahko drugače,dva telefona ne delata popolnoma enako,Izgleda da jih nisi imel prav dolgo v uporabi,oba skupaj.
grims-1.gif

Ti si ga kr kupi.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Tehničnim podatkom, megahercom, megapikslom, gigabajtom ob stran... meni osebno je to irrelevant, precej bolj pomembna je kakovost izdelave telefona. In Xperia Arc ima cheap plastično ohišje, torej je pomojem no-go izbira (enako velja za famozne Galaxyje).

Za razliko od recimo Xperie P, ki ima alu unibody in bi ga moral dobiti (rabljenega) za to ceno. Edino baterijo ima malo slabšo, pa še 4" zaslon (spet, meni je to plus).

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Govorim o feelingu v roki
wink-1.gif

Arc daje vtis, da je precej manjši kot v resnici je. Mere za debelino so na max delu, v sredini je precej tanjši...

Sem pa presenečen nad izjavami glede fotoaparata - meni se zdijo slike od Arc S kar dobre.

Arc S dobiš lepega za 120-130€, če te praske ne motijo, tudi za 100€. S2 se prodajajo zdrajsani po 170€... S3 mini je še krepko dražji. Sprašujem kaj kupit najboljšega za do 150€, lahko rabljenega, samo da je še v garanciji in da ni kot bi ga imel kdo v kamnolomu.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Dej že enkrat nehi nakladat, ker si počasi že tečen. Pa čas je tut da začneš nehat govorit bedarije, ker se ti bojo ljudje smejal. Ne vem iz kje si potegnu zdej primerjavo z megapixli, tvoj način da se potegneš iz dreka? Primerjaš razmerje RAM pomnilnika z razmerjem števila pikslov, ki jih ima senzor...pravi štručko, vidim da imaš doktorat na FRI-ju ali FERI-ju. Če bi bilo po tvoje bi danes vsi računalniki laufali na 128 KB RAM-a.

V praksi je lahko drugače ja, drugače od tvojih trditev kolega pa če ne bi videl na lastne uči se ne bi spuščal v to temo.

Kupit ga pa ne rabim (S2), sem ga že imel in je odlično odslužil svoje. Ti pa če toliko boljše deluje, ga kupi, skrij pod povšter in občuduj njegovo ne-opekasto obliko. Sam nimam nič proti Sony-u ali bilokateri drugi firmi, ampak da mi bo pa nekdo sral da nekaj kar v praksi deluje bolje v resnici ne deluje dobro pa....adijo pamet
smile-1.gif
Svoje sem povedal, modaco bo pa kupil kar mu bo pasalo. Glede na tvoje področje ekspertize pa čudno da mu nisi priporočal Xperio X10, še manj opekasta, manj RAM-a ima in bi po tvojem mogla še boljše delati od Arc S.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Govorim o feelingu v roki
wink-1.gif

Arc daje vtis, da je precej manjši kot v resnici je. Mere za debelino so na max delu, v sredini je precej tanjši...

Sem pa presenečen nad izjavami glede fotoaparata - meni se zdijo slike od Arc S kar dobre.

Arc S dobiš lepega za 120-130€, če te praske ne motijo, tudi za 100€. S2 se prodajajo zdrajsani po 170€... S3 mini je še krepko dražji. Sprašujem kaj kupit najboljšega za do 150€, lahko rabljenega, samo da je še v garanciji in da ni kot bi ga imel kdo v kamnolomu.

Pogosto spremljaj bolho, ker se včasih tudi kakšen S2, lepo ohranjen prodaja smešno poceni. Vsake oči imajo svojega malarja, meni osebno oblika aparata ne pomeni veliko. V kamere se nikoli nisem spuščal, ker je ne potrebujem veliko, mi pa veliko pomeni tekoče delovanje sistema.

Moja prva izbira bi bil S2, ker za takšen denar ponuja veliko ali kakšna novejša Xperia P kot je že nekdo omenil, ki tudi ni slaba. Malo še poglej po bolhi kaj dobiš za ta denar, ker se da še kaj boljšega od Arc S najti. Imaš potem še Nexus S, mogoče kdo poceni prodaja Galaxy Nexus, ki po tekočem delovanju pelje scat vse v tej temi omenjene aparate itd... Ljudje smo različni in velikokrat se zgodi da nekdo odličen aparat prodaja po smešni ceni
smile-1.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Enako velja zate.Ti si vso svojo expertizo dokazal z S3,če se že kdo smeji se smejijo tebi tako da psst
grims-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Enako velja zate.Ti si vso svojo expertizo dokazal z S3,če se že kdo smeji se smejijo tebi tako da psst
grims-1.gif

Men se nima kdo za kej smejat, kot zadnji se smejim js, ker sem našim slovenskim presrancem dokazal da nimajo prav
cheer.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
ksz.

Meni je pomembno tekoče delovanje in soliden fotoaparat, sej se je v praksi izkazalo, da je to najpogostejše uporabljena funkcija - kadar si je potrebno kaj zapisat, zapomnit, pokazat komu itd... preprosto slikam.

Iger ne igram, nekih zapletenih aplikacij tudi ne poganjam. Seveda pa tudi kako aparat sede v roko in ŽEP.

Je pa zanimiv predlog Xperia P, saj po specifikacijah zgleda zelo dobro, edino moral bi ga videt v živo, saj mi po slikah in dimenzijah zaradi debeline deluje zelo okorno.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mislim, da ima Xperia P porazno baterijo.
Skratka v tej kategoriji oz. za tak denar mislim, da je absolutni zmagovalec kar S2. Zadeva je na slikah malce mizerna ampak v živo meni oblikovno čist odgovarja. Osebno bi za tak denar, če bi vzemal andorida vzel S2, če ga sploh dobiš tok ugodno ker zadeve imajo kar konkretne cene.

Kaj pa kakšna lumia 800? Zelo lep telefon, odlično izgleda, deluje super, men ni slaba izbira za tak denar.