XP se restarta namesto ugasne?!

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
To tvoje znanje ki ga pišeš je za osnovno šolo in ni za na forum .Še dijak 1. letnika bolj obvlada pc s problemi kot pa ti .Zamislil si malo ? Če ti ostali pomagamo in svetujemo kot ti tudi deliš z nami še ne pomeni , da ti kaj slabega hočemo ? L.P. TUPLI

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
...

poglej v BIOS power managment če imaš kaj takšnega vključenega (Avtomatic power up itd..)

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.616
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
*** Ignoriran uporabnik ***

Kaj praviš?
tongue-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem enkrat videl en podoben primer na eni mašini, ampak mislim da niti XP-ji niso bili. Je pa prej crknilo vse skupaj, preden smo našli vzrok.

Windows Update se je delal tudi pri meni na enih XP, ampak se ugašajo normalno. So pa na virtualcu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če imaš teamviewer ti safe mode ne naredi nikakršnega problema pri popravljanju na daljavo,ker tam tudi deluje.
Prvo idi v obnovitveni točki za en dan nazaj,če to ne bo pomagalo zaženi chkdsk,da popravi če lahko.
Lahko bi pa event log prilepil sem da vidimo kake napake javlja.
Če vpišeš v googla SXS.DLL ti vrže ven kar nekaj rešitev za napako če pa še potem vpišeš v googla Why would your computer automatically restart after being turned off dobiš pa kar nekaj odgovorov

p.s. pa malo več spoštovanja tudi ne bi škodilo do uporabnikov,ki se trudijo pomagat.Nihče se ni rodil pameten.Učimo se tako,da vprašamo ali pa sami probamo.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
se popravljal takšne kombe in je ponavadi bil virus,lahko pa je tudi kaj z biosom,resetiraj bios oz. še prej zamenjaj baterijico,sploh če je komp star nekaj let,je lahko vzrok v tem,ker ob zagonu pc bios dobi strom iz baterije oz. nisi napisal do kako daleč se ti dvigne windows ,da bi ti lahko točno povedal,se ti win resetira v fazi,ko bi se moralo naloziti namizje ali se namizje ze nalozi,
piši privat

lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A še en?
Lepo je napisal, da se mu resetira med/po shutdown-u.

Zdaj nisem zasledil ali je 100% ugotovljeno, ali je blue screen ali ni.
Najbolje v System properties da, da se naredi minidump (pa swap imeti), da se zabeleži v sistemski log.
Sicer če ni nastavljen "restart on BSOD", bi to moralo ostati lepo na ekranu.

Lahko je tudi problem z napajalnikom ali matično ploščo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.616
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Očitno je zakvačkal update v četrtek... Po vseh živih testih in pregledih sem obnovil sistem na točko pred updejti,
pa se je gepl začel normalno ugašati. Une napake pa beleži pri zagonu PCja in niso imele zveze z ugašanjem...