XP se restarta namesto ugasne?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.616
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Oj...

Ne vem kje se lotiti zadeve. Ko v XPjih klikneš na zaustavitev sistema se le-ta ponovno zažene. Odstranil sem že kljukico v sistemu na zagon in obnovitev (samodejno zaženi ponovno), zagnal sem čez Microsoft Fix It Center, itaq da ni pomagalo... V dnevniku pa mi izpiše težavo s SideBySide SXS.DLL, ki pa tudi nima nobene veze...

Je bil kakšen feler v updatih v četrtek? 10.02. mi je nalagal nekaj popravkov in od petka se PC ne ugača več...
17758-icon_confused.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Lahko da ga je microsoft v zadnjem updejtu kaj usral , vse je mogoče .Se je že zgodilo .Probaj še ccleaner .Kaj pa v safe modu ? Isto dela ?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Zaenkrat piše TUPLI ? Je tako ! Kako naj ve , če imaš ati grafo je napisal na pamet , če odstraniš ati driverje za grafo začne grafa glasno brneti. Kje ti vidiš tukaj problem , jaz ga ne .Se pa držim teme .Če vidiš in gledaš kaj pišem .Hvala .

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
TUPLI obstaja tudi tipka EDIT. Pa nevidim razloga zakaj bi začela grafika brne.

Zgaga kolega je enkrat mel enak problem in sma ugotovila, da mu je ROXIO program škodo. Imaš mogoče naložen kakšen Roxio Easy CD creator ali kaj od tega. Sicer pa preveri, kaj si nazadnje nalagal. Oziroma probaj it s časom nazaj ko je še delalo vse bp.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Naj si prebere kaj sem vse pisal od začetka pa do sedaj pa boš ali bo videl da nič slabega .Jaz vem da je jeza , ker mu pc ne dela kot bi moral .Sem tudi jaz v takšnih primerih kdaj pa kdaj , kot on sedaj .

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če se računalnik resetira namesto ugasne pomeni, da pride do BSOD. V event logu si očitno ugotovil, katera datoteka povzroča težavo. Sedaj pa moraš ugotoviti kateremu programu/driverju pripada in ga odstraniš.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.616
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Roxio ne dela zgaga, ker ni nameščen. Sem najprej to preveril. Grafika je na plati Sis 661FX. Na daljavo nekot ne bom šel brisati gonilnikov, da mi PC ne pade v Safe mode in potem sem gotov na daljavo...
crazy1.gif

Uni SideBySide mi je pa totalna neznanaka. SXS.DLL je del operacijskega sistema in sem spet na začetku... Poleg tega sxs.dll javlja drugačne napake. Tu pa se sistem normalno začne ugašati, ko bi moral izklopiti štrom, se pa zopet postavi gor... Pa tudi nobenih sinptomov adwara mi ne kaže...
rolleyes-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.493
850
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
System restore na zgodnejši datum (ko še ni bilo problemov)? Lahko pa probaš še resetirat cmos na plati - za 10 min odstrani baterijo, seveda ga prej izklopi iz omrežja.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pa s krpico naj naredi najboljše s tisto ki je za očala čistiti zaradi baterije da ne bo prijel + in - skupaj s prsti.Pa ponovno nastavitev biosa nazaj .

Nazadnje urejeno: