xenon

ales1234

Pripravnik
2. sep 2007
36
0
6
Zanima me če lahko pride do poškodbe računalnika pri preklopu oz uporabi xenon kita.Gre pa za seat alteo.Zadevo imam sicer že ugrajeno,me zanima tako informativno če je možno da se poškoduje računalnik (krmilna enota).Hvala za odgovore.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik ales1234 pravi:
Zanima me če lahko pride do poškodbe računalnika pri preklopu oz uporabi xenon kita.Gre pa za seat alteo.Zadevo imam sicer že ugrajeno,me zanima tako informativno če je možno da se poškoduje računalnik (krmilna enota).Hvala za odgovore.

definitivno ne.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Fake xenon??
Kolegu je na A4 kr nekaj zadev skurl. Na dolgi rok, zadeva pa ok montirana (itak nimaš kej zajb)

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
neboš verjel....LAHKO....se je že zgoril...sicer ne pri seatu....

P.S.

pozabil dopisat...lahko se skuri ob direktnem priklopu ( brez relejev)

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
nima kaj biti ce imas za vklop trafotov vklopne releje, brez pa zaradi velikih sunkov toka lahko kaj pobere.

ales1234

Pripravnik
2. sep 2007
36
0
6
Sam se sicer ne spoznam veliko na elektroniko,samo lučka za padec napetosti ne sveti,pa jo avto ima oz računalnik zazna padec.ko odklopim žarnico se mi lučka posveti,ko jo pa priklopim nazaj pa lučka za padec napetosti ugasne.Ali ima to kako vezo z releji,ker bi po moje lučka ob pieklopu na xenon kita morala goreti.Upam da imam prave informacije o tem.Aja avto je letnik 2007

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Nevem kaj eni tako komplicirajo, dušilka potrebuje "konstantnih" 12V ki bi jih drugače dobivala halogena
žarnica. Če tok preveč niha, to je pri kakšnih mercedesih se pač da en kondenzator vmes.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik ales1234 pravi:

Že naprej ti svetujem, da uporabljaš nastavitev višine snopa, ker vsi wonnabe xenon imate luči nastavljene v nebo in nas delate slepe.
stupid-1.gif

Lp

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Saj nebodo v nedogled, kmalu jih čakajo izredni tehnični pregledi...

Predvsem na službenih vozilih-kombijih, tovornjakih zna biti to drago, ko bo vozilo zaradi "xenona" izločeno iz prometa.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Ma ste eni bolani s temi xenoni, kot da bi vsi bleščali nasproti
vozeča vozila.....
Veliko bolj me oslepi kakšen c.p.c z dolgimi navadnimi lučmi, kot
pa aftermarket-xenoni....

Nazadnje urejeno:

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Ma ja. Meni se zdi,da je vse to favšija,kot pa da koga slepi. Nevem zakaj mene tile ne slepijo,pa sem skoz na cesti????
So bolj kakšni drugi kritični,ko se kaj po lučeh delajo in potem ena ali celo obe svetita v tri krasne......

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Ma ja. Meni se zdi,da je vse to favšija,kot pa da koga slepi. Nevem zakaj mene tile ne slepijo,pa sem skoz na cesti????
So bolj kakšni drugi kritični,ko se kaj po lučeh delajo in potem ena ali celo obe svetita v tri krasne......

Tebe slepi tvoja lastna.......
bonk.gif

Lp

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
brez lec nikakor ne mores vgradit ker ti sveti vsepovsod, ravno vceraj sem se srecal z enim berlingom
jezen.gif
sem mu celo familijo.

Nazadnje urejeno: