XC60 ali X3?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
To le pazi, da bo pravilno zavarano, ker kot so že drugi napisali, tempomat z zavorno fukncijo in radarski tempomat ni isto. Lani je bil radarski tempomat na 3ki za doplačilo okrog jurja, če se prav spomnim, je bil pa nek paket inovacij okrog 1800 (pred popusti), ki je že vseboval radarski tempomat (uradno Aktivni asistent za uravanje hitrosti s funkcijo Stop&Go), head-up, naprednješo instrumentalno ploščo pa tiste info o omejitvah (branje znakov). Čudno pa, da tega ni v eurotax bazi
confused-1.gif

Prav radarskega tempomata zaenkrat res še nisem našel, imam pa na voljo aktivni tempomat z zavorno funkcijo ter navaden tempomat z zavorno funkcijo. Radarski bi torej znal biti ta aktivni? Vrednost opcije je 845€. Sem se pa zdaj posvetil temu paketu inovacij in je res to to ampak tam je pa zadeva definirana še malo drugače in sicer je to "Paket Inovacij: aktivni asistent za uravnavanje hitrosti z zavorno funkcijo, Head-Up projektor, instrumentna plošča z dodatnimi vsebinami, informacija o omejitvi hitrosti" v vrednosti 1904€. To pa bo to, radarski tempomat je torej aktivni asisient, zdaj pa vse štima
zmaga.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Si ravno sestavljam zavarovanje za nov avto, ki ima ta radarski tempomat ampak ga nimam ne na seznamu serijske opreme, ne na seznamu dodatne opreme po e-tax bazi od zavarovalnice in moram zdaj ugotoviti, koliko ta špas sploh stane
smile-1.gif

Če gre za F31, potem mora biti, vsaj v mojem primeru smo ga brez problema našli (Triglav).

Gre za F31 ja. Sej zdaj vse štima, prej sem pa preveč dobesedno iskal radarski tempomat brez možnosti odstopanja
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
zmaga.gif

Pri teh zadevah sem dokaj (beri preveč) zelen pol pa takole kompliciram
redface-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Prav radarskega tempomata zaenkrat res še nisem našel, imam pa na voljo aktivni tempomat z zavorno funkcijo ter navaden tempomat z zavorno funkcijo. Radarski bi torej znal biti ta aktivni? Vrednost opcije je 845€. Sem se pa zdaj posvetil temu paketu inovacij in je res to to ampak tam je pa zadeva definirana še malo drugače in sicer je to "Paket Inovacij: aktivni asistent za uravnavanje hitrosti z zavorno funkcijo, Head-Up projektor, instrumentna plošča z dodatnimi vsebinami, informacija o omejitvi hitrosti" v vrednosti 1904€. To pa bo to, radarski tempomat je torej aktivni asisient, zdaj pa vse štima
zmaga.gif

Tako je, radarski je aktivni tempomat, tako da more bit to to (tudi po ceni).
Paket inovacij pa je tudi to, kar si napisal, edino cena je bila takrat, ko je foter kupoval 18XX po ponudbi pred popusti.

B81

22. jul 2007
36.933
10.503
113
In to "gleda" s prednjimi park senzorji ali je za to tisto oko na ogledalu?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
To "gleda" s čisto pravim radarjem, ki ga ima nekje spredaj nameščenega. Dostikrat je tudi zelo lepo viden.

Mene pa zanima kako je dober je ACC pri bmw ju. Glede nato da smo na poti k avtonomni vožnji bo to imelo vedno večji faktor. ACC je definitivno ena taka zadeva, za katero ni dovolj samo kljukica ACC, ampak je zelo zelo pomemben tudi softvare zadaj. Kako se npr. obnaša v koloni, kadar se je potrebno čisto ustaviti? kako skozi ovinke? Kako na avtocesti kadar kdo zapelje direkt pred tebe? Kako kadar zamenjaš pas? Se lahko oglasi kak lastnik.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Si ravno sestavljam zavarovanje za nov avto, ki ima ta radarski tempomat ampak ga nimam ne na seznamu serijske opreme, ne na seznamu dodatne opreme po e-tax bazi od zavarovalnice in moram zdaj ugotoviti, koliko ta špas sploh stane
smile-1.gif

Kateri avto?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
To "gleda" s čisto pravim radarjem, ki ga ima nekje spredaj nameščenega. Dostikrat je tudi zelo lepo viden.

Mene pa zanima kako je dober je ACC pri bmw ju. Glede nato da smo na poti k avtonomni vožnji bo to imelo vedno večji faktor. ACC je definitivno ena taka zadeva, za katero ni dovolj samo kljukica ACC, ampak je zelo zelo pomemben tudi softvare zadaj. Kako se npr. obnaša v koloni, kadar se je potrebno čisto ustaviti? kako skozi ovinke? Kako na avtocesti kadar kdo zapelje direkt pred tebe? Kako kadar zamenjaš pas? Se lahko oglasi kak lastnik.
Jaz sem se en dan fural z novo sedmico in me je itak ta aktivni tempomat tok fasciniral da sem se skoz spilal z njim. In v celem dnevu ni blo ene situacije ko ne bi zabremzal ko je blo treba... pa lepo je skoz varnostno drzal itd...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Ne vem, če so v zadnjih treh letih kaj bistveno spremenili, ampak na leto dni stari trojki vsaj po mojih izkušnjah deluje ACC super. Nekaj časa sem fotra malo več okrog vozil z njegovim avtom (F31 z ACC), ker zaradi poškodbe ni mogel vozit, pa včasih na kakšno relacijo, če smo šli skupaj. Nazadnje tudi večji del poti v Grčijo (cca. 1600km čez Hrvaško, Srbijo in Makedonijo), po takih in drugačnih cestah, pa lahko rečem samo TOP tako pri gužvanju v koloni, kjer avto sam ustavlja in speljuje, pri normalni AC hitrostih kot tudi malo višjih hitrostih. Zaenkrat še nisem imel slabe izkušnje, je pa tudi foter, ki ga vozi vsakednevo in tempomat precej uporablja, navdušen.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:

kar se tiče ACC ... ravno pri BMW-ju in Volvotu deluje vrhunsko ... sicer sem pri Volvotu vozil le V90, tam je bil res vrhunski, sploh za gneče, kjer v bistvu sam ustavi in speljuje. kar se BMW-ja tiče je pa na AC res suveren, ker je v bistvu pomoč - sledi avtu pred tabo, primer, da se znajdeš na voznem pasu, za tovornjakom, prehitevalni poln. pri ostalih avtih sem moral sam pospešiti, da sem se lahko potem normalno in varno vključiti na prehitevalni pas, edino pri BMW-ju je zadeva očitno vezana na smerokaz, ker takoj, ko sem dal levi smerokaz, je avto pospešil in ni bilo treba nič izklapljati, samo "navigirati" ...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
a v bmwju mors isto kaj stisnit, da spet spelje, ce v koloni stojis vec kot par sekund?
se mi zdi, da v volvotu ce je vec kot 3 sekunde moras stisnit reset, da spet spelje.
to govorim za prejsnjo generacijo (v40/v60/s60).
no, sicer pa bom lahko jutri sprobal
cheer.gif

Nazadnje urejeno: