XBMC za androida

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Nisem probal. Mi je pa všeč, da se razvija v to smer. Tko bodo "mikro" androidni pc-ji ratal zelo uporabni in upam, da jim tudi cena še kaj pade;)

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Trenutno dela strojno pospeševanje videa samo na v članku omenjeni Pivos napravici. Vse ostalo je programsko pospeševanje.

Je pa to zelo dobra novica, kajti lahko se nadejamo množice majhnih in poceni predvajalnikov z ARM procesorjem. AppleTV bo očitno utonil v pozabo
smile-1.gif
Eden izmed razvijalcev je tudi rekel, da je Pivos XIOS precej boljši od AppleTV 2.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jaz sem danes sprobal na Mele A1000 (GUI dela super, hitrost addonov tudi, video playback zaenkrat neuporaben), Google Nexus S (gui OK, SD pogojno gledljiv, HD negledljiv), samsung galaxy s2 (gui ok, sd video ok, hd pogojno gledljiv).

Za resno uporabo bo treba počakati na openmax implementacijo. Moti me pa, da tudi za Pivosa niso izdali source za HW acceleration.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
V čem je boljši?

Strojno lahko pospešuje več "kodekov" in pa ima USB priklope. To je nekako to, če se prav spomnim. Men je sicer stvar še vedno prešvoh. Čakam na Tegra 3 predvajalnike, ki bodo verjetno precej poceni in zelo zmogljivi.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Še vedno prešvoh? A si ga že sprobal, da lahko to trdiš? Meni GUI renderiranje in izvajanje addonov ne deluje veliko počasnejše od ION pc-jev... razlike so tako rekoč zanemarljive. In če vse kodeke normalno dekodira, to nič ne vpliva na hitrost.

In če ne bo tegra3 res veliiiiiko boljša od svoje predhodnice (tegra2 je namreč bolj ali manj krep), se ti ne splača čakati.

Apple TV pa cilja čisto na drugo publiko. Sicer se ga da jailbreakat in naložit XBMC... toda to počne samo manjšina (zaradi katere apple ne bo čutil padca prodaje).

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Nekaj dni po tem kar sem dobil AK-MINI-PC-001 sem ga končno uspel priključiti!
CLICK

sku_143431_1.jpg

V kompletu je mini HDMI to HDMI kabl, seveda power supply in mini USB to USB otg kabel.
Seveda je na napajalniku US priklop vendar se zadeva vklopi takoj ko priključiš power kabel saj nima nobenega stikala.
Ko pa ga izključiš se ti pokvarijo nastavitve za uro in datum!
rolleyes-1.gif

Zagon je časovno nekje kot običajno pri Android napravah. Nameščen je ICS 4.0.3.
Za upravljanje sem priključil USB brezžično tipkovnico s trackball-om in dela lepo brez težav. Malo se je potrebno navadit, da oponašaš gibanje prstov na touch screenu ampak gre brez težav s poceni tipkovnico istega izvora kot multimedia android pc. (PRC ali HK) Odzivnost je dobra, po nastavitvah se lepo in tekoče odziva tako, da deluje OK. Se pa napravica kr malo greje kolikor sem jo uporabljal. Mislim, da bi morala delovati tudi preko USB napajanja samo nisem imel pri roki 2A napajalnika, z 1A se pa ni hotla zagnati. Sicer se je prikazala indikacija LED, da ima power vendar mogoče 1A ni dovolj. Ker idealno bi bilo, da bi se npr. lahko napajala iz TV USB-ja, priključil bi jo pa z adapterjem na HDMI in bi vse skril zadaj za TV-jem.
Naprej sem hotel namestiti dropbox za lažjo instalacijo programov, ki so v zbirki mimo GooglePlay-a. Vendar se je že tu pojavila težava saj Dropbox ne dela. Namestitev je bila OK samo zažene se pa ne. Tako, da se je tukaj (razen malo brskanja po nastavitvah) končala moja "igra". Probal bom še SugarSync pa bom videl kaj bo.
Zaradi pomanjkanja časa sem se "igral" samo ~15 min. tako, da kasneje kaj več napišem, če mogoče katerga zanima.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Zaenkrat bo na vseh android napravah (razen tistih z amlogic čipi) delalo bolj z diapozitivi. V prihodnosti znajo biti pa takšči sticki totalna zmaga.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tole bi si mogoče zaslužlo bolj svojo temo, ampak bom tukaj objavil.

http://www.kickstarter.com/projects/ouya/ouya-a-new-kind-of-video-game-console?ref=live
Na hitro; to je androidna škatla + gampead za igranje igrc, katero se bo dalo brez težav rootat in to brez izgube garancije, stala pa bo 109usd, prednaročil oz plačil pa so že krepko presegli od željenega.

Če bodo to res zalaufal in bodo majstri še xbmc gor spravli, pa da bo velik igrc in dobra igralnost bi znal bit veseli december res veseli:))

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Nisem bral linka, ker je že s slike vidno, da ta TV pač ne gre v žep ...

A zdaj mislijo vsi pobirat applovo bedarijo in set top boxu/media centru reč kar TV?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če prej moj omenjeni kickstarter projekt Ouya zalaufa, potem bodo po mojem tej hdmi dongli odletel kot knofi od gat:)
Pri Ouya je sicer trenutno res poudarke na igrah. Ampak, če pa že oglašujejo kot enostavno rootanje, pa razumem, da rčunajo na to, da bodo friki zavihali rokave in naredili 1001 predelavo;)
Jst osebno vidim to kot nekaj kar bi znalo malo prevetrit sceno:)

@Ynos
Pri prej omenjen Ouya nekaj omenjajo xbmc. Če se ti ne mudi, bi jst počakal na to, da se vidi kaj bo zares.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Bom počakal na kaj uporabnega. Xtramer sicer še dela, samo mi pije živce. Non stop se restarta, izgublja povezavo z diskom, freeza, počasen je...ipd neumnosti.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Sedaj si verjetno zadevo že dodobra sprobal, pa bi me zanimalo, kako kaj deluje in če si zadovoljen z delovanjem.
Moj plazmaTV je star tri leta pa še nima smartTV, tako da bi tole bil dober nadomestek, če dobro deluje. Ali se za tipkovnico da uporabljati kar android telefon?