Nekaj dni po tem kar sem dobil AK-MINI-PC-001 sem ga končno uspel priključiti!
CLICK
V kompletu je mini HDMI to HDMI kabl, seveda power supply in mini USB to USB otg kabel.
Seveda je na napajalniku US priklop vendar se zadeva vklopi takoj ko priključiš power kabel saj nima nobenega stikala.
Ko pa ga izključiš se ti pokvarijo nastavitve za uro in datum!
Zagon je časovno nekje kot običajno pri Android napravah. Nameščen je ICS 4.0.3.
Za upravljanje sem priključil USB brezžično tipkovnico s trackball-om in dela lepo brez težav. Malo se je potrebno navadit, da oponašaš gibanje prstov na touch screenu ampak gre brez težav s poceni tipkovnico istega izvora kot multimedia android pc. (PRC ali HK) Odzivnost je dobra, po nastavitvah se lepo in tekoče odziva tako, da deluje OK. Se pa napravica kr malo greje kolikor sem jo uporabljal. Mislim, da bi morala delovati tudi preko USB napajanja samo nisem imel pri roki 2A napajalnika, z 1A se pa ni hotla zagnati. Sicer se je prikazala indikacija LED, da ima power vendar mogoče 1A ni dovolj. Ker idealno bi bilo, da bi se npr. lahko napajala iz TV USB-ja, priključil bi jo pa z adapterjem na HDMI in bi vse skril zadaj za TV-jem.
Naprej sem hotel namestiti dropbox za lažjo instalacijo programov, ki so v zbirki mimo GooglePlay-a. Vendar se je že tu pojavila težava saj Dropbox ne dela. Namestitev je bila OK samo zažene se pa ne. Tako, da se je tukaj (razen malo brskanja po nastavitvah) končala moja "igra". Probal bom še SugarSync pa bom videl kaj bo.
Zaradi pomanjkanja časa sem se "igral" samo ~15 min. tako, da kasneje kaj več napišem, če mogoče katerga zanima.