>>> Daj že enkrat nehaj s temi cestami suhimi kot poper - sem že 100x napisal, da zaradi mene ne rabijo sploh plužit,
Bila pa je še druga varianta ...
Včeraj so naredili čisto prav o izločanju, nikjer v Sloveniji počez postavljenih tovornjakov, dejansko je promet čisto lepo tekel, le da bolj počasi. Avtoceste pa so bile čisto solidno splužene, še najslabše obvoznica, pa se je dalo voziti čisto normalno. Na Dolgi most jih rinit pa ne bi dolgo trajalo, ker je premalo prostora (in tudi ni bil prazen), poleg tega pa ta parking ni ravno primeren za parkiranje šleparjev ob sneženju (a boš ta čas preostale avte odpeljal s pajkom, avtobuse pa v grmovje?). Mislim, da bi naredil več štale kot koristi. Sicer pa so bili tovornjaki parkirani po celi dolenjski avtocesti, ne samo tistih 30 na južni obvoznici. Ovirali pa niso nobenega, kot sem rekel, raje vidim za 100 km šleparjev na odstavnem pasu (za kar je tudi namenjen) kot pa samo enega počez preko avtoceste.
Pri nam je tako ali tako znano pomanjkanje parkirišč za tovonjake ob avtocestah, ker so večinoma bila narejena še v časih, ko je bilo tranzitnih šleparjev 10x manj. Barje pa bodo povečali.