www.promet.si

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Če še kdo ne ve, portal www.promet.si se je zadnje čase precej izboljšal:
zmaga.gif

mobilni dostop na m.promet.si
aktualno vreme
načrtovanje poti
satelitski pogled
...

Napaka: iz(v) predora Šentvid zavija tudi desno proti centru

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Mah, se mi zdi, da azurnost se vedno ni vrlina. Pred casom sem rinil cez Ljubelj in je bil rahlo napacen podatek o stanju. Tudi zdele gledam, obvezne verige ze od 10-ih dopoldne? Sicer tistga konca ne poznam, da bi vedel ali kaj pluzijo ali ne, samo kar malo dvomim, da se v 6, 7 urah ni plug prepeljal gor pa dol.

No upam, da bo jutri cesta kopna!
tongue-1.gif

Aja, pa pogrešam možnost izbire regije in potem prikaz stanja na cestah. Vse pomešano nikomur ne koristi. Prvič ne poznam oznak posameznih cest torej moram iskati na slepo, če je kaj posebnega recimo na moji poti.

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Mah, se mi zdi, da azurnost se vedno ni vrlina. Pred casom sem rinil cez Ljubelj in je bil rahlo napacen podatek o stanju. Tudi zdele gledam, obvezne verige ze od 10-ih dopoldne? Sicer tistga konca ne poznam, da bi vedel ali kaj pluzijo ali ne, samo kar malo dvomim, da se v 6, 7 urah ni plug prepeljal gor pa dol.

tongue-1.gif
:

Bo kar realna informacija. Plug se ze pripelje gor in dol v 6/7 urah, ampak ob konstantnem mocnem snezenju to seveda ni dovolj, da bi bila cesta kopna. Ko se bos enkrat peljal cez, ti bo pa verjetno tudi jasno zakaj verige.
smile-1.gif

lp

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:

tongue-1.gif
:

Bo kar realna informacija. Plug se ze pripelje gor in dol v 6/7 urah, ampak ob konstantnem mocnem snezenju to seveda ni dovolj, da bi bila cesta kopna. Ko se bos enkrat peljal cez, ti bo pa verjetno tudi jasno zakaj verige.
smile-1.gif

lp

Pa na Avstrijski strani ko je 5 cm snega so obvezne verige
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še posebej radi colajo, če oviraš promet. Pri nam te pa televizija snema, ko plezaš z letnimi gumami, policaji pa so vseeno raje na toplem in samo opazujejo promet.

Čeprav pohvalno, danes so se kar dobro lotili izločanja tovornjakov.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
ti se kr tolč po glavi, ko zadeva začne letet z brega dol si želiš da bi mel ketne gor, pa makar 4x4 avto....

Ljubelj naj komentirajo tisti ki ga poznajo v zimskem času, drugi se naj vzdržijo....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Še posebej radi colajo, če oviraš promet. Pri nam te pa televizija snema, ko plezaš z letnimi gumami, policaji pa so vseeno raje na toplem in samo opazujejo promet.

Ni videt. Na obvoznici jih je polno po odstavnih (in deloma voznih) pasovih.
Dokler se ne bo nekdo pri 40 na uro ubil, ko ga bo obrnilo in bo šel z vrati v vogal kamiona.
Da sem policaj, DARSovce (ki so kamione tja postavili) tako ocolam, da se 10 let ne izkopljejo iz dolgov. Bebci morilski.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz ne poznam (Ljubelj)......bi pa vprašal naslednje.....kaj če imaš zimske gume je še vedno priporočljivo dat verige gor ?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Zahtevajo.....mislil sem nekaj drugega...a je tako kritična cesta ,da moraš zaradi sebe dat verige gor?Pa ne glede na katero stran se pelješ.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Ni videt. Na obvoznici jih je polno po odstavnih (in deloma voznih) pasovih.
Saj res, kam jih boš pa dal? Raje jih vidim na odstavnih pasovih kot pa počez na avtocesti. Kdo bo pa takrat kriv?

Sicer pa so jih tja postavili policaji, Darsovci se s tem sami ne ukvarjajo, ker nimajo pristojnosti. Saj to menda veš, a ne?
smirk-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Potem ta oznaka velja za policaje (in bi jih bilo treba primerno sankcionirat).

Parkirišče (P+R) na Dolgem mostu je bilo prazno, parkirišča kamionskih servisov na Viču tudi, parkingi v IC Rudnik tudi, avtosejem v Lj, ki je ogromen, tudi na Viču, je bil tudi čisto prazen. To je pozazal samo kratek, 20 minuten krog po okolici ...
Na drugi strani LJ imaš parkinge na Brnčičevi, BTC ... Skratka, placa za stotinre kamionov ampak ne, najlažje za nesposobne, zabite lenuhe je, da jih kar na AC sparkirajo.

Sicer pa: kdo hudiča jih pa spušča v državo? Pri taki vrmenski se izda takojšnja in popolna prepoved in se jih na meji ne spušča noter. Že kako uro pred začetkom sneženja.

Kup zabitih, lenih nesposobnežev.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kako enostavno se sliši, a ne?

No, ni tako, me prav zanima, kako boš organiziral, da se bodo vsi kamionarji z vseh koncev preusmerjali v BTC - s čim in na kakšen način. Če drugje po Evropi delajo na podoben način, tudi pri nam ne gre nič drugače.

Aja, saj tebe to ne zanima, ali je izvedljivo ali ne, važno da mora biti tako, ceste pa tudi med najhujšim sneženjem suhe kot poper..
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Daj že enkrat nehaj s temi cestami suhimi kot poper - sem že 100x napisal, da zaradi mene ne rabijo sploh plužit, še osbej pa sem proti soljenju, razen kadar je poledica. Včeraj s s soljenjem samo sranje naredili na obvoznici.

Kako jih spraviš va recimo P+R dolgi most? Patrulje ven, pa jih usmerjat. Pač vse policaje v službo pokličeš, pa lepo celo noč stojijo na AC in usmerjajo. Saj jih imamo na stotine (policajev, namreč) ... Samo dovolj zgodaj je to treba naredit, ne šele, ko je na AC 30 centi snega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
>>> Daj že enkrat nehaj s temi cestami suhimi kot poper - sem že 100x napisal, da zaradi mene ne rabijo sploh plužit,
Bila pa je še druga varianta ...

Včeraj so naredili čisto prav o izločanju, nikjer v Sloveniji počez postavljenih tovornjakov, dejansko je promet čisto lepo tekel, le da bolj počasi. Avtoceste pa so bile čisto solidno splužene, še najslabše obvoznica, pa se je dalo voziti čisto normalno. Na Dolgi most jih rinit pa ne bi dolgo trajalo, ker je premalo prostora (in tudi ni bil prazen), poleg tega pa ta parking ni ravno primeren za parkiranje šleparjev ob sneženju (a boš ta čas preostale avte odpeljal s pajkom, avtobuse pa v grmovje?). Mislim, da bi naredil več štale kot koristi. Sicer pa so bili tovornjaki parkirani po celi dolenjski avtocesti, ne samo tistih 30 na južni obvoznici. Ovirali pa niso nobenega, kot sem rekel, raje vidim za 100 km šleparjev na odstavnem pasu (za kar je tudi namenjen) kot pa samo enega počez preko avtoceste.

Pri nam je tako ali tako znano pomanjkanje parkirišč za tovonjake ob avtocestah, ker so večinoma bila narejena še v časih, ko je bilo tranzitnih šleparjev 10x manj. Barje pa bodo povečali.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Parkirišče (P+R) na Dolgem mostu je bilo prazno, parkirišča kamionskih servisov na Viču tudi, parkingi v IC Rudnik tudi, avtosejem v Lj, ki je ogromen, tudi na Viču, je bil tudi čisto prazen. To je pozazal samo kratek, 20 minuten krog po okolici ...
Na drugi strani LJ imaš parkinge na Brnčičevi, BTC ...

Kje bodo pa potem mladi dirkači driftali, če zabašejo parkplace
evil.gif

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na drugi strani LJ imaš parkinge na Brnčičevi, BTC ... Skratka, placa za stotinre kamionov ampak ne, najlažje za nesposobne, zabite lenuhe je, da jih kar na AC sparkirajo.

Večina teh parkirišč je v "privat lasti" in mislim, da ne morejo kar odrediti, da lahko maioni parkirajo tam. To je enako kot da bi se en šlepar parkirat tebi na dvorišče.
Drug problem pa je tudi pridt do teh parkirišč... Recimo za avtosejem ti lahko povem, da je imel ob polnoči več kot 40 cm snega in so trije nakladači imeli kar veliko dela, da so ves sejem očistili!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Ja in kaj če je privat? V izrednih razmerah se pač onuca (in plača).
Avtosejem se pa pač spluži.
@keber: prikirišč je dosti, največ pa se nardi z izločanjem na meji. Saj se je par ur naprej vedelo, kakšno bo. Se jih pač za ta čas ne pusti notri.