WTF poraba...!?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
To itak. Veš koliko časa traja, da natankaš za 100€?
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Natankati moraš vedno do roba, potem je vseeno kje se avtomatično ustavi. Je pa res, da je potrebno pri plinskem olju malo počakati, ker se ta tekočina peni.
A ti si pol tisti, katerega čakam 10 minut v vrsti.
grin1.gif
caka te zato ker on vsak drugi dan tanka za 20 evrov, ti pa vsak drugi teden za sto. In guzva je zaradi tebe in ne zaradi njega.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Spet ena brezplodna debata meed Petrol in OMV, ki hodita iskat gorivo v ista skladišča
wink-1.gif

s temd aima eden svinjarijo, drugi pa super duper gorivo, ki ga avto skroraj ne pije.

------------------------------------------------------

Naj mi raje nekdo obrazloži kako lahko jaz v Polota ki ima 45 litrov tank (pa se še pripeljem načrpalko!) natočim noter 57 litrov goriva!?

(pa pustimo zdaj kje sem tankal....)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je to njihova cisterna ali je le zasebni prevoznik, ki prevaža za tistega, ki ga plača?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Naj mi raje nekdo obrazloži kako lahko jaz v Polota ki ima 45 litrov tank (pa se še pripeljem načrpalko!) natočim noter 57 litrov goriva!?
O tem je bil članek, kaj članek, slovenski mesec "koliko dejansko gre v tank", nedavno.
Mislim, da je tudi na www.petrol.si

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
petrol ima boljšo nafto kot ostali. Sem enkrat tankal v Vodicah pa je poraba šla v nebo.

Ej ravno to sem tudi sam opazil....prej sem tankal dizla eno leto na Petrolu pa je bila poraba recimo 5.9L ob živahni vožnji, zdaj pa zadnjih 6x sem tankal na Agipu v Vodicah kjer naj bi nekoč imeli kao še najboljše gorivo in glej, poraba mi je zlezla na 6.3L ob enaki oziroma še lepši vožnji kakor pri Petrolu. Dobr, sej to ni nobena razlika, samo sem mislil, da ima Agip boljše gorivo.

Najprej sem mislil, da je za to razlog ohladitev. A bi lahko bil razlog za to te nizke temperature, ki so zadnje cajte?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Prej kot pa druga nafta. Dokler ni avto vsaj približno ogret bo poraba višja, in pri nižji temperaturi traja dlje, da se avto ogreje = dalj časa višja poraba.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
KSZ:
Predlagam, da se tisti, ki jih te stvari res matrajo, zapeljejo recim o do Sermina, pa malo gledajo cisterne tam ...
V Ortneku so državne rezerve goriva. Ne Petrolove ali OMV-jeve, ampak državne. In te gredo po določenem času na vse črpalke, ki niso državne. Guess where ...
evil.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
ne morem verjet da bom tudi jaz to rekel. Do sedaj vedno tankal 100 oktanski OMV, pred casom pa sem bil prisiljen tankati Petrol 95 in poraba na motorju, ki je bil optimiziran (ciptuning) na 100 oktanarja mi je padla za cca pol litra na tank, ista relacija isti nacin voznje.
Sem pred kakim leto delal nalasc isto primerjavo z 95 oktanskim bencinom (preden so uvedli nov brand) pa je bila poraba slabsa v primerjavi z 100 oktanskim OMV.

ocitno je nekaj sprememb na kvaliteti petrol derivatov

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je 1%.
Malo drugače veter piha, pa si že tam.

Meni niha pri istem tipu bencina za dosti več. (od 7 do 8 in več l/100km)

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
¸Pol litra na tank? Se hecaš? To je ja full razlika.
se opravicujem ker nisem bil natancen, bom samo zate napisal bolj razumno (upam)

povprecna poraba mi je z 95 oktanskim Petrol bencinom, merjeno na celoten tank (60l), pri vec polnjenjih padla za cca. 0.5l/100km, pri istem rezimu voznje in isti relaciji. Konkretno:

poraba z 100 oktanskim 9l/100km
poraba z 95 oktanskim 8,5l/100km

ce je zate to zanemarljivo ne vem, meni je zmanjsanje povprecne porabe za pol litra kar veliko...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ksz

Pizd@ ste eni fuknjeni
bonk.gif

Joj, se spomnim, da sem lansko leto 4.2. tankal na OMW-ju, letos pa ponovno natočil na isti pumpi in opazil, da se je poraba iz 6,2 zvišala na 6,4. Joj joj joj prejoj, kaj sem narobe naredil? Sem mogoče prejšni teden 2X preveč pritisnil gas, ko sem speljal iz križišča? Je morda na poti iz Kopra preveč pihal veter? Ali pa so me na OMW spet nategnili. Joj joj joj prejoj, kaj mi jee storiti. Aha! Že vem. 3 dni se ne bom vozil, pa bo znesek za gorivo ta mesec enkak kot prejšni mesec.

p.s. dejte si še aplikacijo za porabo goriva avtobusov in porabo štroma vlakov naložit, pa bo!
rolleyes-1.gif