Word - strani in vsebina

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Pred kratkim sem pisal v word nek dokument, ki je imel več strani. Vendar sem imel problem. Ko sem na kakšni strani kaj dodajal in npr. stisnil enter za novo vrstico se je premaknila navzdol tudi vsebina na spodnjih straneh. Kako se temu izognem? In pa slišal sem, da ti word zna avtomatsko generirat vsebino dokumenta. Kako to gre?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Prelom strani ne smeš delat z enter, enter, enter, enter... ampak ctrl+enter.

Kazalo pa tako narediš, da najprej označiš naslove in vsakemu nastaviš Naslov 1 pod slogi (levo gori pod menujem), vsem podnaslovom pa Naslov 2. Potem pa klikneš tam, ko hočeš imet kazalo in greš v Vstavljanje - Sklic - Kazala..., izbereš Kazalo vsebine in klikneš V redu.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Če stisnem ctrl+enter mi naredi presledek za celo stran. Jaz bi pa rad, da če na strani 1 naredim enter, mi ga ne naredi na strani 2. Ali pa če celotnemu dokumentu spremenim pisavo, bodo strani ostale kot so, ne pa da gre zaradi manjše pisave kaj na zgornjo stran.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To dosežeš ravno s ctrl+enter (prelomom strani). Recimo napišeš nekaj na stran 1, stisneš ctrl+enter in nadaljuješ na 2. strani. Potem se ti nič ne bo premikalo naprej ali nazaj. Sredi besedila pa seveda stisneš samo enter, če delaš presledke med odstavki.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
pomaga tudi Vstavi -> Ročni prelom -> Prelom strani

Zagotovo deluje
wink-1.gif