Wireless ne deluje

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Pozdravljeni!

Iznenada se je pojavil problem z wireless omrežjem. Imam Siol (Telekom) modem in za njim zaporedno povezana dva ruterja, ki imata oba wireless možnost. Routerja sta povezana s kablom. Na obeh deluje internet preko kabla (!!). Na nobenem od njih pa ne deluje internet preko wirelessa. Računalniki se lahko na ruterja sicer povežejo preko wireless omrežja, vendar internet ne deluje.
Čudno je, ker internet na ruterjih deluje preko mrežnih kablov, preko wirelessa pa ne. Zadeva se je pojavila iznenada....

Kakšna ideja kaj naj pogledam?

Hvala in LP!

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.011
182
63
Telekom je imel kakšen dan nazaj težave z mobilnim omrežjem... lahko da so kaj resetirali, tako da preveri nastavitve routerja.

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
To sem že včeraj klical na 080-1000, saj se mi je zdela logična povezava, vendar so mi zatrdili, da to ni nič povezano tudi z navadnim dostopom do interneta, prav tako pri sebi niso spreminjali nastavitev...

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Če še nisi - izključi modem in oba routerja iz 220V.
Po parih minutah vključi modem in počakaš, da se vzpostavi - nato vključi prvi router in po vzpostavitvi le tega vključi še drugi router.
Če imaš na obeh routerjih še prvi FW, poglej na internetno stran proizvajalca, če je že kak novejši FW in ju posodobi.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Preveri najprej če na WIFI dodelita klientom IP, potem ko dobiš IP poglej kake dns-je, gateway si dobil prek dhcp, probaj pingat router.

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Živjo!

Sem včeraj vse skupaj resetiral in glej ga zlomka, deloval je wifi preko interneta na nekaterih napravah, na drugih pa je bila samo mreža, interneta pa ne. Prav tako je bila internet na nekekaterih napravah, ki so povezane z lan kablom, na drugih pa spet ne. Sumim dodeljevanje naslovov na prvem ruterju, gre pa za Asus WRT 54 GL, ki drugače funkcionira brez problemov ..

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
A maš nastavljeno da samo škatlca od operaterja dodeljuje dhcp al vsak od routerjev po svoje?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
A maš nastavljeno da samo škatlca od operaterja dodeljuje dhcp al vsak od routerjev po svoje?

Glede na pisanje, se mi zdi da sploh ne ve kaj ga sprašuješ
grin1.gif