Wireless flash trigger

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
@stiber: Ja lepa kombinacija.
Mogoče kaj takega: http://www.hahnel.ie/index.cfm?page=dslrremotecontrols&id=64&pId=64
Če te pa nič ne zadovolji, pa pač elegantnejša rešitev - najameš asistenta :D:D

@whitecell: Ja tole sem pa ravno prejle našel, ko sem šel mmal na gedget gledat kaj je novega. Tole po specifikaciji izgleda zelo obetavno, zdej je treba sam še prakso ugotovit. Je res polovična cena PW, sam mal za test plunt cca 200€ (za tri fleše) je vseeno mal riskantno pri kitajcih. Bom mal pogledal, kakšne izkuđšnje ima kaj folk, predvsem kako zanesljivo deluje TTL.

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Meni je žal samo, da nisem takrat vzel kompleta s 3 sprejemniki. Razmišljam če bi naročil še en komplet kar od phottixa, če pošiljajo sem. Jaz sem res zadovoljen. Se sicer zgodi, da včasih kak sprejemnik zataji, ampak to je bolj izjema kot pravilo.

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Da ne bom odpiral nove teme, bom kar tukaj vprašal. Za hobi uporabo bi kupil flash - ker mi za sb700 ali sb900 ni dajati po 250eur in več mi povejte ali so te ''poceni'' flashi nekaj takega uredu? http://www.bolha.com/bliskavic...oglas1273968797

Na kaj moram biti pozoren pri nakupu flesha? Kateri podatki so pomembi?

Hvala

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Jaz imam prav takšnega kot je v prvem linku (yn-460). Zadeva ima fiksen zoom (35 mm), glava se obrača na vse strani. Sam fleš ima več načinov delovanja, in sicer normalen (torej ga imaš na fotoaparatu oziroma na wireless triggerju), ter dva slave načina preko fotocelice. Prvi sproži blisk ob prvem blisku master fleša, drugi način pa zanemari pre-flash (recimo za fokusiranje) in proži šele ob drugem blisku.

Zdaj se moraš pa sam odločit, če te to, da nima zooma moti ali ne. Jaz mislim da je za takšno ceno to dobra vrednost. Sam sem sicer pred slabim letom dobil dva za okrog 90 eur (poštnina je bila brezplačna), plačati pa sem moral še DDV na ta znesek (torej nekaj manj kot 20 eur).
Uporabljam ju v glavnem za na marelo (kjer se obnese odlično) ter kot fill, včasih s home-made modifikatorji (snoot in grid, ki pa sta že precej v razsulu in ju moram ponovno naredit). Imam še tretji fleš (oly fl-36), za rabljenega sem dal 200 eur. Poleg tega imam še wireless transmitter z dvema triggerjema, tako da mi tista fotocelica na yn-460 pride prav, ko moram uporabit vse tri fleše. Zgreši pa zelo zelo redko. Situacija je slabša na soncu, ampak to imaš povsod s fotocelicami. Radijsko proženje je zakon
smile-1.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.903
258
83
Slovenija
Yongnuo 565 EX, (dela z Nikon ali Canon ali hkrati) ima vse kot speedlite 560, razen high sync flasha, Nov iz amazona.uk s poštnino vred za 120€. Po mojem best buy. imam in priporočam.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
kolk je pa ttl zanesljiv? drugace imam tri YN560, ki so krasni za strobist in res dobro narejeni, tko da bi mogoce sprobal se enga avtomatskega.