Wireless flash trigger

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Lep pozdrav.

Za kakšnim flash triggerjem bi rabil gledati, glede na to da uporabljam nikona d40x in DB-600?
Cactusi? Kako je s samim delovanjem itd?
Najbolj bi bil vesel pa kar direkt linkov iz ebaya.

Hvala lepa in lep pozdrav.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Imaš slučajno v planu kaj nadgrajevat body? Moj predlog bi v tem primeru bil recimo nakup kakšne rabljene D80-ke, s katero že lahko upravljaš zunanje flashe. Pa imaš boljši body + flash trigger.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
ce ne rabis avtomatike, potem rf-602

men trije komadi ze kaksno leto odlicno sluzijo na 7d

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kar je pa izredno sitno, predvsem, če fleše postaviš na tako mesto, da aparat in fleš nista v vidnem polju ali kaj podobnega.
Sam sem si eno leto lastil Cactuse, sicer še prejčno verzijo ampak je bil polom. mnogo proženj mi sploh ni zagnal, obupno hitro so žrli baterije, skratka izredno nezadovoljen.
Sedaj imam pa neko kitajsko zadevo Youngton al kaj že. Kolikor sem bil na začetku skeptičen ampak pač sem rabil hitro in poceni rešitev, sem izredno zadovoljen. Hitrejši sync čas, še nikoli mi niso zatajili, tako da sem z njimi dokončal kar lepo število studijskih projektov.
Če pa denar ni oviral potem je pa izbira itak jasna PocetWizzard TT1/TT5, kateri odlično zmorejo tudi TTL. Vse zgoraj je namreč manual, kar za studio sicer ni nek hud problem, je pa malce več sitnosti. TTL pa bi zelo prav prišel na lokaciji, ker si pač občutno hitrejši
smirk-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Flash se sprozi, ampak je blisk minimalen, prakticno ce je objekt nekaj 10 cm stran, ga nic ne osvetli. In marsikdaj tudi ne potrebuje imet slave flasha v vidnem polju, saj se njegov blisk vcasih "odbije" od cesa in ga normalno sprozi. Itak pa imas v 99% flash v vidnem polju...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ni nujno, zadnjič sem se zahebaval s tem, da sem drugi flash postavil direkt za fotografiran objekt - posledično, če ne bi bilo pocket wizardov, bi bil mrzel, ker smo probali in ni hotel prožit ... pa so po celi desni strani bila okna oz. odbojne površine ...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ni to kar si napisal velja zgolj bolj kot teorija. Sam ze par let delam s tremi flesi in se vgrajeni triger oz prozenje flrsov preko svetlobe enostavno ne more primerjati z radijsko prozitvijo. Investicija za tri flese te pa pride 60 evro. Nabavis se stojala in deznuke kaksen softbox pa si na dobrih sto. Moras pa se zavedati da so ti flesi presibki za zunanje delo, da sploh ne omenjam ambientalne osvetlitve s studijsimi flesi. Je pa investicija v studijske nekaj tisoc evrov ce kuois se baterije katera je za en fles cca jurja.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
OK, to se razumeva, da se proženje preko bliska niti slučajno ne more primerjat z radijskim proženjem. Pravim samo, da proženje z bliskom ne odpove takoj ko je flash za neko oviro in da je to zelo dober izhod v sili v nezahtevnih pogojih in brez nekih vlaganj. V bistvu sam še nisem naletel na situacijo v normalnih pogojih, da mi ne bi uspelo prožit flasha na integriran comander - flashi so 600-tke, prožil pa sem z 80-ko in 300s.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
No meni teli Youngton radijski ne delajo OK...že po 5 m je konec veselja...včasih pa pali na 30m B.P... ..samo so totalno muhasti...zato sem vzel Youngton ST-E2 (izboljšana verzija canonovga ST-E2) v vseh pogledih je boljši ( domet, baterije so AA - cenejše, rotacijska glava, metal hotshue)...edin en "keč" je.... recycle time ima slabši (očitno na račun baterij 3V vs. 6V ) samo se da preživet...over all.. za 80€ kok je bil s poštnino ( NOV ! ) sem totalno zadovoljn.

Aja moti še to da mora bit v vidni razdalji hehehe (zato mi je malo žal da mi radijski ne delajo dobro
frown-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Hm zanimivo, opisane težave so se meni dogajal s Cactusi, z Youngton sem pa res izredno zadovoljen. Sem si takrat ob nakupu le teh planiral, da si kupim kakšne Skyporte (pred leti še ni bilo TTLja v njih, sedaj pa ne vem, če je že), vendar nimam nobene potrebe, ker delam z njimi karkoli. Naslednja stopnja bodo kar wizzard TT1/TT5
smile-1.gif

Aja pa še to. To je sicer zelo pogosta praksa pri Kitajcih, Lahko enemu funcionira perfektno nekomu pa komaj da sploh
smile-1.gif
Verjetno zaradi tega tudi taka cena.
Če boste pa kupovali te zadeve, toplo priporočam http://www.gadgetinfinity.com/ roba iz Kitajske, sem pri njih opravil že ogromno nakupov, vedno brez težav. Pa res imajo LEPE cene
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
stieber bi rad radijski prožilec, ki je spsoben prožiti studijske fleše (to itak delajo vsi), navadne hotshoe fleše (to itak znajo vsi) in pa remote second body in sicer fleše in body hkrati.

Torej, če napišem bolj jasno na primeru. Ko jaz nekaj fotkam in pritisnem na sprožilec mojega fotkiča, ki ga držim v roki, hočem, da se hkrati sprožijo tudi fleši (ki so oddaljeni nekaj metrov recimo) in pa še en drug fotoaparat, ki ga imam postavljenega pod drugim kotom nekje drugje, recimo tudi nekaj metrov proč od mene.

Da bi bila stvar še bolj zakomplicirana, bi stieber rad, da zadeva ni zelo draga in da se po možnosti vse enote sistema napajajo na AA ali pa AAA baterije.
frown-1.gif