Windows tablice

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
308
6
18
Škofja Loka
Odločam se o nakupu tabličnega računalnika. Najbolj me vleče, da bi nabavil windows tablico.
Na netu sem opazu, da naj bi obstojali tablični računalniki z windowsi in androidi skupaj.
Zanima me, če kdo ve katere so te tablice.
lp

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Poglej za ASUS tablico: Asus VivoTab Smart
Mislim, da ti ne bo žal. Za ta denar - 500 eur dobiš polne Windows 8 in LTE 4G modem, 8MP kamera!

Ima jo prijatelj in izredno zadovoljen! Deluje tekoče in moram rečt, da je Windows 8 na tablicah VELIKO bolj uporaben in logičen kot na PC.

Razmišljam, da jo tudi sam vzamem. Domači imajo iPada, v službi Android, vendar sem bil nad to tablico še najbolj navdušen! Vse pa v podobnem cenovnem rangu!
Edina slabost je vgrajen zvočnik.

LINK: http://www.mimovrste.com/artik...yb1100240u#tech

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
308
6
18
Škofja Loka
Nazadnje urejeno:

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Windows tablico kupi samo v primeru, da rabiš windows aplikacije. Seveda govorim o pravih Windows 8, ne RT, ker ti bojo šli v pozabo. Windows 8 Pro rabiš samo, če moraš biti prijavljen v domeno. Če rabiš tablico za zabavo (igre, branje, surfanje), potem kupi iPad ali Android. Windows store je bolj žalost kar se tiče programov in iger. Za bralnik pa tudi ni OK, ker so revije/časopisi samo za iPad in Android.

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Windows tablico kupi samo v primeru, da rabiš windows aplikacije. Seveda govorim o pravih Windows 8, ne RT, ker ti bojo šli v pozabo. Windows 8 Pro rabiš samo, če moraš biti prijavljen v domeno. Če rabiš tablico za zabavo (igre, branje, surfanje), potem kupi iPad ali Android. Windows store je bolj žalost kar se tiče programov in iger. Za bralnik pa tudi ni OK, ker so revije/časopisi samo za iPad in Android.

In kaj ti je manjkalo od aplikacij oz. kaj te moti pri Windows8 RT.

Imam SurfaceRT, imam Android, v sluzbi imam dostop do iPad. Iz kakega spektra si ti povzel svoja "dejstva" ?

jest bi reku, vsakemu svoje.

lp

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
ksz

To bo zanimivo 18.10. ko izide. Sicer ima tudi slabosti(plastičen občutek,brez dodatne baterije v tipkovnici,32GB prostora...) samo za polne Windows 8.1, tipkovnico,... 350€ ni neka huda cena.

T100

Asus_Transformer_Book_T100.jpg

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:

Imam SurfaceRT, imam Android, v sluzbi imam dostop do iPad. Iz kakega spektra si ti povzel svoja "dejstva" ?

lp

Rabim polne windowse zaradi raznih orodij na terenu (wireshark, inssider, winbox). Internet browser, ki omogoča pinch-to-zoom je samo Internet Explorer, ki pa ne dela čist najbolje pa že na desktopu ga ne maram. Ne obstaja aplikacija za gmail, google chat, google maps... Za remote dostope največ uporabljam RealVNC pa spet ne obstaja verzija za win tablice ampak samo za desktop, s katero je pa težko delat samo s prsti. Sem iz firbca hotel probat kakšno igro, pa je vse skup ena žalost. Še en obični angry birds ne obstaja. Pa nima to veze zame, ker itak nič ne igram, če bi pa to kupil za zabavo in/ali za otroke, bi bil pa problem. Sem hotel kupiti na spletu revijo Monitor za na dopust pa Trafika spet dela samo na iOS in Androidu-u. Sicer na splošno sem zadovoljen za kar rabim, samo motijo me take omejitve napram Andoridu, Applu. Za kaj pa ti uporabljaš WinRT da ti pokrije vse potrebe?

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:

lp

Rabim polne windowse zaradi raznih orodij na terenu (wireshark, inssider, winbox). Internet browser, ki omogoča pinch-to-zoom je samo Internet Explorer, ki pa ne dela čist najbolje pa že na desktopu ga ne maram. Ne obstaja aplikacija za gmail, google chat, google maps... Za remote dostope največ uporabljam RealVNC pa spet ne obstaja verzija za win tablice ampak samo za desktop, s katero je pa težko delat samo s prsti. Sem iz firbca hotel probat kakšno igro, pa je vse skup ena žalost. Še en obični angry birds ne obstaja. Pa nima to veze zame, ker itak nič ne igram, če bi pa to kupil za zabavo in/ali za otroke, bi bil pa problem. Sem hotel kupiti na spletu revijo Monitor za na dopust pa Trafika spet dela samo na iOS in Androidu-u. Sicer na splošno sem zadovoljen za kar rabim, samo motijo me take omejitve napram Andoridu, Applu. Za kaj pa ti uporabljaš WinRT da ti pokrije vse potrebe?

Jest mam SurfacePro zato mi nic ne manjka, razen da je tezak pujsek
wink-1.gif
(svincnik je sploh plus)

Zena ima SurfaceRT. Uporaba primarno za Mail (v native aplikaciji laufa GMail + drug mail ki je na IMAP), internet, RDC, google maps deluje normalno v IE (drugace imas BING Maps), printanje na kerkol printer, office s pripeto tipkovnico deluje super, miska je na tipkovnici ko prsti odpovejo. USB, "Explorer" dostop na NAS, ...

Edin problem je da je z odprto tipkovnico pri obeh delo na kavcu (pol leze) "problematicno"

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Bing Maps, pa itak Navteq mape uporablja, torej iste kot Garmin in ostali.
Jaz sem pa probal android tablico in sploh ne vem zakaj bi jo imel...Igric ne igram, bolj kot ne gledam internet in forume. Knjige znajo hitro priti, saj naj bi MS kupoval Nook. Oz. vsaj nekaj časa je bilo to aktualno.
Jaz si tablico predstavljam, samo za surfanje po netu v postelji za drugo delo niti ne, saj imam laptop.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Zame isto, ravnokar se punca odloča o nakupu novega laptopa oz. tablice in sem ji predlagal hibrida med tablico in prenosnikom, seveda z Windows 8. Ima vse priboljške, kot na laptopu, hkrati pa še tablico za na kavč ali kam na teren.

To je pomoje optimalna varianta. Ko pa potrebuje večji monitor pa enostavno preko HDMI preklopi na večji monitor.

In za Windows sistem je DALEČ največ spisanih programov. Tržni delež okoli 90 %.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:

In za Windows sistem je DALEČ največ spisanih programov. Tržni delež okoli 90 %.
Tole bos seveda podkrepil s kaksnim linkom do raziskave ane??

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
To je sigurno mišljeno za Win Pro, na kar se nanaša na desktop operacijske sisteme in potem je to itak res.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Nikjer ne vidm kolicino aplikacij, ki so spisane za x86 win sistem (pa to tak, ki laufa na ntkernel) v primerjavi s kolicino aplikacij spisanih za mac os x in linux.