Windows Phone - začetnik

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Posledica Agipovih nalepkic...

Nekaj začetniških vprašanj:
1. kje se nastavi ime telefona za BT; sedaj se vidi kot Windoes Phone
2. ali se da izključiti vibriranje
3. ali obstaja kakšna aplikacija, kjer izbereš profil; tam pa je definirano zvonenje (glasnot, vibra), vklo/izklop BT, Wlan itd; našel sem Quick Setting in neki Volume "nekaj", ampak to ni ravno to

Vnaprej hvala za odgovore, verjetno bo še kakšno vprašanje...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
1. priklopi z usb na računalnik in v spremeni ime, kot bi spremenil ime usb ključku.
2. settings -> ringtones+sounds in je na vrhu takoj za vibro
3. nimam pojma

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Posledica Agipovih nalepkic...

Nekaj začetniških vprašanj:
1. kje se nastavi ime telefona za BT; sedaj se vidi kot Windoes Phone
2. ali se da izključiti vibriranje
3. ali obstaja kakšna aplikacija, kjer izbereš profil; tam pa je definirano zvonenje (glasnot, vibra), vklo/izklop BT, Wlan itd; našel sem Quick Setting in neki Volume "nekaj", ampak to ni ravno to

Vnaprej hvala za odgovore, verjetno bo še kakšno vprašanje...

Katerega so ubodel? 625?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne, 520 - že ta je velik; itak je za ženo.

Jezi me, ker senajosnovnejših stvari ne da enostavno nastavit; že to, da je treba za spremembo imena telefona prikolop na comp je butasto...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Še eno vprašanje:

kako naj prenesem stike iz starega telefona. Do sedaj sem vedno označil cel imenik in ga prek BT poslal v drug telefon. Če to naredim sedaj, mi ponudi shranjevanje samo zadnjega stika.

Preden pošljem vsaj stik posebej...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
če imaš starega android preprosto uvozi iz google računa.
če ni android izvozi stike na sd kartico (bolša varjanta) ali sim kartico in v nokiji uvozi iz sim ali sd.
ali si pa ta *.vcf file pošli preko BT na nokijo

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Mene (ženo še manj) razni google računi, socialni ekshibicionizem in podobna jajca ne zanimajo. Telefon se začuda uporablja v 90% za telefoniranje - torej potrebuje tel. številke. Ostalih 10% odpade na SMS, bujenje, foto...

Obstoječi telefon je kakiih 5 let star "neumen" Samsung. Do sedaj sem še vsak prenos stikov (med neumnimi telefoni ali na Android) uredil s prenosom preko BT. Označim vse stike, zahtevam prenos in to je to.

Zaenkrat kaže, da bo pri WP potrebno uvažanje vsakega posebej...

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Nokia ima neko aplikacijo za prenos stikov, ne spomnim se kako ji je ime, jo boš pa hitro našel na tržnici med Nokijinimi aplikacijami. Nimam pojma pa če ti bo pomagalo ali ne, nisem je preizkusil.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Sem našel; na telefonu je že prevzeta aplikacija "Prenos podatkov"; ko se povežeš prek BT, WindowsPhone pobrska po povezanem telefonu in ponudi prenos stikov, slik....
Zelo preprosto in "user friendly" - ko enkrat najdeš pravo aplikacijo
bonk.gif

Nekaj, kar bi vsekakor spadalo v skromna navodila priložena telefonu..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Novi telefoni so in bodo vedno bolj osnovani na internetnih storitvah... in sem spada tudi to, da si imenik shraniš v oblak (npr. google account). To nima nobene veze s socialnimi omrežji... ti le ZELO poenostavi stvari s katerimi se sedaj ukvarjaš ta trenutek ob menjavi telefona. Sicer te nihče ne sili v to... ampak če se boš odločil "plavati proti toku", bo z novejšimi generacijami telefonov vedno težje (bluetoothu se namreč namembnost v telefonih spreminja).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
res je. Prav ne vidim razloga ne uporabit google ali pa microsoft računa za backup imenika in ostalih nastavitev telefona.

I

Izbrisan uporabnik #488

Dobro google ima vsak, ampak ni hecno da je telefon glup in ne zna iz sim kartice prebrati stikov, številk?

Na Androidu brez težav... uvoz iz SIM kartice, jadni wp te opcije nima, vsaj jaz je nisem našel

Bi pa uvažal vse drugo, od fbja, hotmaila itd...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
če ti ne najdeš še ne pomeni, da ne obstaja

greš v people->stisneš tri pikice desno spodaj->settings->import from sim

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, sem pogledal ima, in vidim da sem tam uvažal. Pozabil sem očitno.

No pol pa tak rešeno, številke uvoziš iz sim, razen če si prej imel staro... in je ne moreš obrezat.

Pol pa tisto pride v poštev, kar je nigelM probal.

People pa je še ena glupost...

Maš telefonski imenik in ljudje ločeno.

Pa gre za eno in isto neumnost.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
@luka51, Mikrohard, snecer: ja, saj mi je jasno, da se vse pomika v oblak, s tem nimam težav - kdor želi, ta naj. Sam google accounta nimam, oz. ga imam toliko, kot ga potrebujem za svojega Samsunga, da lahko kakšen app naložim. Nič več.

Sem pač staromoden, če hočete; nimam nikakršne potrebe, da imam na vseh napravah vse sinhronizirano; zakaj le? Tako imam na vsaki napravi tisto kar potrebujem... Če sedajle pogledam imenik svojega telefona verjetno za kakih 25% stikov ne vem kdo ti ljudje pravzaprav so. In sedaj naj bi imel vse to smetje na vseh mogočih napravah?

Crome na Androidu mi stalno ponuja, da lahko sinhroniziram priljubljene, pa odprte zavihke itd. Za koji k... le? Rad bi videl Google odločevalca, ki je sposoben na 4" telefonu brskati po enakih straneh kot na 20+" monitorju. Kdor hoče, naj...

In če se Windows že gre telefonijo, bi bilo lepo, da ohranijo obstoječe delujoče zadeve. Do sedaj je prenos stikov prek BT nekaj najbolj enostavnega; pri WP-ju za to potrebuješ vgrajen app. Ok, saj ko ga najdejš je res elegantno...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

No, kaj pa s sim kartico nisi telefonskih prenesel za ženo?

To je še najlažje