Windows Phone problem s sinhronizacijo kontaktov

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Med Hotmail računom in Outlook-om se zadeve lepo sinhronizirajo. Problem je, da se po novem iz telefona sinhronizira zgolj na Hotmail in Outlook, ne gre pa iz Hotmail-a nazaj na telefon. Za pop... Očitno je to posledica vključitve tudi outlook.com domene. Vsaj glede na tole.
Rešitve očitno zaenkrat še ni. Ali pač?

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Evo, po 5 ur jajcanja in eksperimentiranja mi je uspelo ponovno vzpostavit pravilno sinhronizacijo podatkov (vsaj upam
confused-1.gif
).
Kaj sem naredil: izbrisal sem outlook.com vzdevek, čeprav to ne vem, če sploh ima kaj veze s tem.
Izbrisal sem VSE kontakte na live.com. Ker tam nisem našel možnosti za to (ja, ni izberi vse) sem to naredil preko Outlook-a na domačem računalniku in potem sinhroniziral nazaj. Prej sem si seveda naredil varnostno kopijo le teh.
Ko se je vse pobrisalo (live.com in WP, kar je btw. kar trajalo) sem nazaj uvozil stike in vse skupaj sinhroniziral.
Zaenkrat po testih sinhronizacija deluje brez težav v vse smeri, upam pa, da mi je sinhroniziralo vse podatke, ker v live.com in WP pač NE moreš pogledat koliko oseb imaš v imeniku
uf-1.gif
.

Baje je ključno, da spremeniš pri vsaki osebi vsaj nekaj in jo ponovno shraniš. Po tem naj bi sinhronizacija delovala. Kar je pri recimo 1000+ osebah v imeniku samomor
grin1.gif
. Najlažje je izbrisat in ponovno vpisat na nek avtomatiziran način.

Zaključek: hvala Microsoftu za 5 zabitih ur in par izgubljenih podatkov v imeniku (namreč novejše vnose, katere sem vnesel po prenehanju delovanja sinhronizacije sem izgubil). Kdaj je sinhronizacija prenehala pa pojma nimam. Glede na izkušnje drugih ob prenosu mojega Live računa iz Hotmaila na Outlook.

Da ne omenjam sledečega, da je uradna Microsoft podpora nekaterim svetovala full reset WP telefona. Kaj to pomeni, pa vsi vemo.
uf-1.gif

Vmes me je izredno imelo, da bi sledil spodnjemu navodilu enega sotrpina:
Go to Live.com
Export People to .csv file.
Go to Gmail.com
Import .csv file
You 're done.
evil.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Sicer pa ima Windows phone to izredno dobro rešeno. Vsaj jaz sem to čisto enostavno uredil, pač vpišeš vse račune, ki jih imaš (emaile, facebook), nato obkljukaš kaj ti sinhronizira in voila, vse na telefonu + večino FB kontaktov lepo zveže z imenikom. Oziroma zveže vse tiste, ki imajo neko skupno točko - email, telefonsko, enak ime in priimek...

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
A se ti zdi, da je minilo že dovolj časa, da sem pripravljen brat reklamni vstavek v temi o je.beni napaki pri sinhronizaciji kontaktov?
grims-1.gif

Odpri si svojo temo (pardon, sej jo že imaš), pa tam hvali M$.
tongue-1.gif

Sorry za oster ton, ampak tudi na netu je treba imet občutek, kdaj je bolje imet zaprta usta
grin1.gif
.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Verjamem, da si bil razpizden, ko si se toliko časa ukvarjal s temi kontakti...
grin1.gif

Vendar so forumi za izmenjavo mnenj in vsak lahko poda svoje - verjetno nimajo vsi takih težav...
Jaz sem napisal, da je pri meni to potekalo bp in da je zanimivo, da pri določeni kombinaciji dela težave - kar ti seveda verjamem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Nene, nisi razumel. Ob prevzemu telefona se nisem skoraj nič ukvarjal s tem. Vpisal live račun in se je vse lepo zložilo na telefon.
nahrung002.gif
Tudi sinhronizacija je potem delovala popolnoma bp.
Jajc je, ko je nekaj časa nazaj nehala delat v obe smeri, seveda brez recimo blue screena
evil.gif
. Torej nisem vedel, dokler nisem rabil en kontakt, katerega sem bil 100%, da sem ga dal v Outlook. Na telefonu ga pa ni bilo...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hja...jaz sem tudi pri tretjem WP ceglu naletel na eno težavo, ki mi je požrla orgomno živcev....

....potem sem pa ugotovil, da sem sam eno malenkost zajebal, ponovil vajo in je blo vse BP (uvoz iz gmaila). Za tvoje težave pa ne bi vedel, ker outlook.com ne uporabljam ravno.

Urejanje kontaktov na WP je solidno ampak manjka cca. 10 sprememb, da bi blo odlično in to so res malenkostne programerske predelave. Res neverjetno odbijujoče.
jezen.gif

rafko

Pripravnik
21. maj 2013
99
0
6
Malo so začeli pretiravati s temi stvarmi, imaš microsoft račun, nokia račun, google račun, facebook,...

Lahko bi to poenostavili, je pa dobro vsaj to, da se shrani na X mest in če kaj zaJ lahko dobiš nazaj
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
KSZ

No, po malo več kot enem mesecu se je zadeva ponovila. Kar eni kontakti so mi izginili iz imenika in sinhronizacija je spet šla po gobe.
Sem že mislil dat telefonu eno vzgojno z metom v zid, vendar sem se spet lotil reševanja zadeve. Najprej sem naredil isto kot prej. Zbrisal imenik v Outlook-u, posinkal na LIve.com in ga potem nazaj uvozil in spet posinkal na Live.com. Sem mislil, da sem zadevo rešil, vendar se zadeva ni prenesla na telefon. Zato sem telefon zresetiral (in seveda IZBUBIL VSE NASTAVITVE, itd.) in še enkrat vpisal svoj hotmail account in spet nič. Imenik ostal prazen. Maili in koledar delali bp.
Znorel
evil.gif
, že razmišljal kako si vržem vse zadeve na Androida.
Potem sem pa rekel, da pridem ko konca temu. Vzel sem drug WP telefon in si vpisal noter svoj mail. Imenik ostal prazen, torej definitivno ni bil problem na telefonu, temveč na Microsoft live.com platformi.
Zato sem naredil nov outlook.com mail, le tega vstavil v Outlook, uvozil kontakte in koledar, posinkal na Live.com in je vse zlaufalo iz prve. Upam, da bo tako še delalo naprej, ker sicer bom (kljub temu, da sem zelo zadovoljen z WP drugače) zamenjal zadevo.
Šlo je še ene 5 dodatnih ur, pa me zanima, če lahko kam izstavim račun za ta čas
evil.gif
. Toliko o cloud platformi.

Da niti ne omenjam, da mi na primarnem hotmailu Outlook noče sinkat mailov že več kot pol leta. Probal s ponovno inštalacijo Outlook Connectorja, pa ne dela nič. Lool. Isto napako ima precej ljudi, pa rešitve ni
aplauz.gif

krashek

Pripravnik
26. dec 2012
101
0
16
www.wpslovenija.si
Zanimivo, da mislim da se mi na moj portal še nihče ni pritožil s to napako, no, mislim da samo eden in resno ne vidim, kaj je tu lahko narobe. Si poskusil uradno podporo?

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Citat:
Uporabnik krashek pravi:
Zanimivo, da mislim da se mi na moj portal še nihče ni pritožil s to napako, no, mislim da samo eden in resno ne vidim, kaj je tu lahko narobe. Si poskusil uradno podporo?
Predvidevam, da se je nekaj zalomilo pri prenosu mojega računa med platformami. Vsaj po iskanju sodeč bi edino to moralo biti.
Uradna podpora: ja, sem poklikal kontaktirajte nas in potem sem šel na te teme in ti ponudi zgolj FAQ, kjer pa ni nič pametnega na to temo. Kontakta seveda ni, tako da sem potem to črtal.

PS: Zaenkrat vse štima, do kdaj bomo pa videli.
grin1.gif