Windows Defender in Windows 8.1

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.713
113
Hotel sem namestit Microsoft Security Essentials na Windows 8.1, pa mi javi, da jih že vsebuje Windows Defender. Torej mi ni treba paničarit in je za protivirusno zaščito že poskrbljeno?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tako je, Defender je vgrajen. Vedi pa, da je to zelo osnovna zaščita, tak da ti priporočam kak pošten antivirus. Glede na zadnje teste ti od brezplačnih priporočam Comodo Internet Security, ki se od plačljivega razlikuje samo v tem, da nima telefonske tehnične podpore. Pa še na službenih računalnikih ga lahko uporabljaš.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
V Windowsih Xp in 7 se imenuje: Microsoft Security Essentials, v windowsih 8.1 se imenuje: Windows Defender. V search na desni vpiši: Windows Defender, se ti odpre okno in klikni. Nastavitve delaš sam, posodablja se tudi sam preko update. Za normalno delo je zadosti dobra zaščita s tem Windows Defender, če se pa spuščaš v kaj drugega (ne bom našteval kaj) pa posezi po kaj boljšem.

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Čist OK je tale win defender. Zraven v brskalnik namesti še adblocker in bitdefender trafficlight. Pa enkrat na mesec scan z spybot search and destroy in z malwarebytes antimalware. Za normalno domačo uporabo več kot dovolj.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Defender/Security Essentials zna bit moteč ob prenosu datotek iz interneta - ko nekaj preneseš do konca ali hočeš prenešeno odpret, celi brskalnik (ali pa včasih kar celi sistem) zmrzne, dokler ne opravi skena, pa to traja vsaj 10 sek.

Pa tudi na sploh - zakaj bi se zadovoljil s podpovprečnim programom, če je brezplačno na voljo dosti boljši, alternativ je veliko.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Imate na COMODO kake posebne nastavitve? Ker defolt je zelo moteč z miljon obvestili, posebno požarnega zida. Po pravici povedano, se mi ne da ročno vsako stvar nastavljat. Tako če komu morda ni težko bi ga prosu če nastavitve izvozi, vse skup da v kakšen oblak pa link posreduje.

Hvala lepa.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.713
113
Hm, jaz nisem ničesar nastavljal, edino widget sem izklopil. Zaenkrat nisem opazil posebnega teženja, res pa, da nisem še nič kaj posebej uporabljal internet.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Da, imam na službenem. Sporočila so res moteča, ampak se jih da izklopit:

Izbereš ''Advanced view (ikona levo zgoraj), klikneš na ''Antivirus'' in se ti odprejo nastavitve. Tam klikneš ''General Settings'', potem ''User Interface'' in tam lahko izklopiš željeno. ''Show messages from COMODO Message Center'' so reklame, ''Show notification messages'' pa so sporočila če kaj zazna, če ga je treba posodobit... Lahko izklopiš še widget (''Show desktop widget'').

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Defender/Security Essentials zna bit moteč ob prenosu datotek iz interneta - ko nekaj preneseš do konca ali hočeš prenešeno odpret, celi brskalnik (ali pa včasih kar celi sistem) zmrzne, dokler ne opravi skena, pa to traja vsaj 10 sek.

Pa tudi na sploh - zakaj bi se zadovoljil s podpovprečnim programom, če je brezplačno na voljo dosti boljši, alternativ je veliko.

Pa recimo, če namestim sedaj popularnega 360 total security, bota potem oba ''bremzala'' z defenderjem vse skupaj ali potem odinštaliraš defenderja, če se ga da, pustiš...?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
No sej se mi je zdelo, prej sem imel še aktivnega mcafee-a, ki je bil zgleda trial ob nakupu prenosnika, se mi je zdelo ja, da se defender vmes ni oglašal, kako je z izbrisom, pa tudi nisem našel na prvo žogo v remove programs.
Mogoče pustim tako in dodam predlagane dodatke, drugače pa 360 vržem gor pa, da stestiram to, zame vročo žemljico
smile-1.gif

Hvala!!!

Nazadnje urejeno: