Windows 8

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
[
Nikjer ni X-a, da bi zaprl te Microsoftove aplikacije, ki jih imajo notri .. in drugače ne moreš ven s te aplikacije, če ne pritisneš na MS tipko na tipkovnici ... katastrofa ... edino če je kje kakšna rešitev ... potem pa greš na CTRL-ALT-DELETE in vidiš, da je notri polno aplikacij gor odprtih .. jaz pa spodaj v menijski vrstici nikjer ničesar ne vidim odprtega ...

Zapreš jo tako, da greš v spodnji levi hot corner, da se ti odpre tako okence prejšnje aplikacije, greš malo gor z miško po levi strani, potem se ti bodo prikazale še druge odprte metro aplikacije, ki jih zapreš z desni klik / close.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Meni je ta windows 8 tako tako, nič kaj dosti uporabnih novosti (za desktop računalnik), sam sem še vedno mnenja, da tablice ne morejo met enakega OS kot destop računalnik. Osebno mi je tubi bolj všeč Lion (Mountain Lion v 2012), ker je dejansko bolj uporaben, vseeno pa probavam in raziskujem alternativo, me je pa win 8 razočaral.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Odsvetujem instalacijo , ker so debili od microsofta to tak naredli, da mi je win8 povozil win7... Pa mam spet delo, da jim jeb..
Pa sem dal iso na nepomembno particijo, pa ga je instaliralo kar na C namesto , da bi me vprasalo.Niti tega niso vkljucli.Dela pa lepo tekoce novi win8
bonk.gif

Če prav razumem si ti imel W7 in ko si dal gor W8 ti je W8 nadomestil W7? A so ti ostali vsi podatki? Imam še vedno visto, pa bi rad mel W7 alpa W8, pa se mi ne da backupa delat.
tongue-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Odsvetujem instalacijo , ker so debili od microsofta to tak naredli, da mi je win8 povozil win7... Pa mam spet delo, da jim jeb..
Pa sem dal iso na nepomembno particijo, pa ga je instaliralo kar na C namesto , da bi me vprasalo.Niti tega niso vkljucli.Dela pa lepo tekoce novi win8
bonk.gif

Če prav razumem si ti imel W7 in ko si dal gor W8 ti je W8 nadomestil W7? A so ti ostali vsi podatki? Imam še vedno visto, pa bi rad mel W7 alpa W8, pa se mi ne da backupa delat.
tongue-1.gif
Backup se vedno prej naredi... Slej ko prej boš spoznal zakaj...
evil.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
bonk.gif

tongue-1.gif

Tako je. Ko sem pregledal velikost diska in zasedenost, se je lepo vidlo, da je zaj še samo win8 gor... Že mam na virtualbox-u.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ

meni zgleda isto kot Win7 s to razliko,d a nevem kaj naj delam s tistimi kvadratki?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
bonk.gif

tongue-1.gif

Tako je. Ko sem pregledal velikost diska in zasedenost, se je lepo vidlo, da je zaj še samo win8 gor... Že mam na virtualbox-u.

Aha. Ampak to se mi zdi čudno, da so ti ostali vsi podatki in da ti je zbrisalo le prejšnje Windowse in namestilo nove. Zanimivo.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
To je možno samo če je izbral namestitev kot update!
Če pa je dal navadno namestitev na takratni disk naprimer D, na C ju je mel pa prejšnje windowse (7), se bo 8ka namestila na zdajšnji D, ki pa bo v windows 8 prikazan kot C, če pa boš hotel zagnat windows 7, boš mogel to nastavit v nekem programu za urejanje zagonskih datotek, kjer boš lahko po volji dodajal in odvzemal namestitve. Se pravi:
disk0s1 (s 1 je prva particija) bo prikazana v Win8 kot D v Win7 pa kot C
disk0s2 (s 2 je druga particija) bo prikazana v Win8 kot C (in kot namestitvena particija za win8) v Win7 pa kot nekaj drugega.

Seveda pa je možno, da je inštalacija imela napako in je povozila windows 7, v tem primeru so vse win7 datoteke pomaknjene v mapo windows.old na particiji na katero si inštaliral.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No pol bo pa le treba probat. Mogoče bom kar na zunanji esata disk vrgel.

So mogoče v 8-ici že uredili, da lahko disk daš na katerikoli računalnik in se ti sistem postavi? Sem videl, da so razvijalcem delili USB ključe, ampak ne vem, če je bila kakšna posebna verzija na njih.

Nazadnje urejeno:
17. dec 2010
1.174
0
36
125
Jaz ničesar nisem zgubil z namestitvijo win 8 .. v win 8 pač disk L postane disk C .. ko zaženem win 7 pa je spet vse po starem ... win 8 je na disk L ...
smile-1.gif
Pa vse dela kot more, če daš v čisto drug disk windows ... pač podatke ti pa s tistega diska itak zbriše ... tako kot pri namestitvi win 7 ...