Windows 7: Zamenjava 32bitnih za 64

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all:
butli ste vsi, ki pametujete o formatiranju. Zarineš DVD z x64 verzijo, dvigneš iz DVDja in začneš nameščati.

Mi lahko zaupaš, kako naj s CD/ DVDjem naložim winse na miniprenosnik ASUS EEEPC 1001PX, ki nima CD/DVD pogona ampak samo USB vhod????

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ko ti bodo iranci ali kitajci, preko OE na mašino namestili virus / trojanca / spam bot net / ..., pa ne tukaj jokat, da ti nič ne dela.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all:
butli ste vsi, ki pametujete o formatiranju. Zarineš DVD z x64 verzijo, dvigneš iz DVDja in začneš nameščati.

Mi lahko zaupaš, kako naj s CD/ DVDjem naložim winse na miniprenosnik ASUS EEEPC 1001PX, ki nima CD/DVD pogona ampak samo USB vhod????

DVD v zgornjem staku zamenjaj z USB, pa imaš rešitev na dlani.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Pač, če sem plačal 4gb, naj tudi delajo.
smile-1.gif
Opa, torej ves cirkus (s službenim računalnikom) delaš le, da boš imel 4% daljši penis ? Pardon, RAM?
No ja, čas je tvoj.
zmaga.gif

A slučajno takole na pamet veš koliko je razlike med 32 bitni XPji in 64 bitnimi?

Imam nov 64 bitni računalnik pa mi 32 bitni winXP delajo odlično in ne vem, če se naj sploh ukvarjam s 64 bitnimi?
Če so samo ene 4% hitrejši potem je sploh škoda časa.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Ko ti bodo iranci ali kitajci, preko OE na mašino namestili virus / trojanca / spam bot net / ..., pa ne tukaj jokat, da ti nič ne dela.
Malware se lepo seli na Vista&7, brez skrbi.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Mislim, da ga boš prej dobil preko Windows live pošte.
Sicer pa, če že imam AV program naj vsaj bo za kaj koristen.

Povrhu pa ravnokar delam z Acronis true imageom backup in bo v pol ure zadeva naložena na novo, če bo slučajno kakšna potreba za to.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all:

DVD v zgornjem staku zamenjaj z USB, pa imaš rešitev na dlani.

Žal tako ne gre-kopija CD/DVDja na USB ključek ne pomaga.

Je treba imeti program za narediti boot USB ključ.

Za naložitev XPjev se dobi tu:
http://www.datafilehost.com/download-109e97af.html

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Itak.

Kolega je hotel povedati, da ko to imaš, ga samo zaženeš in particioniranje/formatiranje opraviš med tem (torej med instalacijo Windows), ne pa neka čaranje pred tem, kot so eni pisali.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Tarok MC je pa res pain in the ass. Starši ga najraje igrajo in ker sam z i7 zverino ne mislim biti na XPjih, sem se dneve in dneve ukvarjal s tem prastarim tarokom iz leta 98. Poskusil vse mogoče in ni delovalo. Na koncu sem namestil Vmware Player in sedaj imam virtualizacijo XPjev za jebeni tarok. Starše sem pa tudi naučil.

P.S.: XP mode je polom. Integracija programov v W7 je kul, ampak je pa tako laggy, da glava boli.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Tisti prastari tarok MC je dobra igra ampak sam ga sedaj mnogo raje igram v živo preko recimo e-mesta...

Imam pa znanca, ki brez tega taroka enostavno ne more in se mu je skoraj zmešalo, ko je dal čez jurja za en odličen prenosnik z W7 ta tarok mu pa ni delal niti pod razno na noben način.

Poskusila sva vse možno in čisto nič ni delalo.

Nato sem se pa spomnil na Virtual PC, mu znotraj njega lepo naložil WinXP in znotraj njih tarok, kjer mu končno dela ok.

Malo godrnja zaradi daljšega postopka prižiganja ampak se je za silo navadil.

Škoda, ker ne obstoja kakšna novejša še izboljšana verzija tega programa.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Kakorkoli obrnete, XP je zastarel in microsoft je končal s podporo XP-ju; Sicer je pa znano, da Microsoft naredi vsakih 5 let kak "OK" OS, takrat je bil to XP danes je win 7; v vseh večjih firmah že množično menjajo, tako da slej ko prej se ga boste morali navaditi, po principu "hočeš nočeš"
smile-1.gif

Če pa kdo hoče optimiziran OS v "nulo" pa si naj naloži kakšnega Lion-a od appl-a

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kaj pa je pri XPjih zastarelega???

Meni nudi več, kot pa baje fantastičen W7, ki mi je v enem tednu požrl več živcev kot XPji v vseh letih doslej.

Itak pa baje že kmalu pride ven novi W8.

Apple naj si pa svoje trikrat predrage izdelke kar nekam vtakne, jaz raje za pol njihove cene kupim boljši podoben izdelek.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Jah če ni več uradne podpore, potem je za Microsoft to projekt, ki je svoje dal "čez"; WIN8 pa temelji na win 7(vista) z izboljšavami, kar mislim da ne bo poželo uspeha ala XP in win7; kot sem rekel na 5 let jim uspe narediti OS za širšo populacijo, vmes pa ga večkrat "kisnejo" ala win 2000 ....

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Aja pa če si nesposoben ne posplošuj zadev, očitno nisi niti preizkusil applovih izdelkov. je res da so precenjeni, ampak glede OS-a in njihove programske opreme, pa si poglej kakšne boljše DJ, snemalne studie(video,avdio)... vsi uporabljajo aplikacije od apple, mislim, da ti že to dovolj pove o njihovi uporabnosti.

Sicer smo pa OFFTOPIC s tem APPLE-om
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.986
113
pri taščici
lahko da bodo W7 šrot od šrota (imam 64 bitne in sem jezen ker nimam driverjev za mfc inlahko samo printam ne morem pa skenirat), samo spominjaš me na kolega računalničarja ki je 2003 svetoval instalacijo 2000 namesto xp iz skoraj točno enakih razlogov kot jih sedaj tinavajaš. Kaj ko bi ti probal z 2000?
Saj s popravki in SP bodo najbrž tudi w7 usposobil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.986
113
pri taščici
mislim da je bil večji mimosunek milenium kot 2000. 2k se je kar dobro prijela med 98 in xp.
najbrž si pa na milenium že pozabil ?!

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
zakaj bi se zafrkaval z nameščanje novih win,ko pa ti lahko pošljem en programcek in 32bit win ti bodo videli tudi 4 gb brez problema,
pošlji mail na ZS

lp