Windows 7: Zamenjava 32bitnih za 64

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Imam licenčne 32bitne windowse, rad pa bi imel 64bitno verzijo zaradi izkoristka 4gb rama. Jih lahko potegnem na uradni strani in uporabim ključ 32bitnih? Se da narediti, da bi podatki ostali na računalniku ali bo treba narediti varnostno kopijo? Disk ima eno particijo.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Hm, nekje piše, da ne bo delalo, nekje, da bo.. Kako je pa s podatki na disku?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) Tudi če koda "ne prime", lahko instaliraš in potem pozneje rešiš to težavo.

2.) Če ne formatiraš med instalacijo, bo pustilo stvari.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Ključ je veljaven za 32 in 64 bitno verzijo.

Podatke si backupiraš, saj moraš računalo naložiti na novo - čisto od začetka.

Lp,

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
961
96
28
Ljubljana
Backupiraš lahko samo mapo v kateri je Vasco baza in programi, nato pa klic v Vasco, da ti program še enkrat aktivirajo z novo kodo.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.171
1.157
113
Pa potrebuješ res vse 4gb?
Poganjaš programe, ki zahtevajo veliko rama?
Imaš 64bitne gonilnike za vse naprave? (če imaš Vasco, imaš tudi kak čitalec kartic za banko? Bo delal na 64bitih?)
Bo Vasco delal na 64bitih? Težave znajo biti z izpisi.

Glede na to, da je to računlnik za vodenje poslovanja, se jaz vedno poslužujem starega rekla " 'Better' is the enemy of 'Good enough' "

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Hja, rabi kdo 3.0 motor v avtu?
smile-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Jaz sem se pa cel dan zajebaval, da sem uspel narediti usb zagonski ključek, da sem lahko sformatiral naložen ****** Windows 7 in nazaj naložil odlične XPje.

Nov računalnik dela na xpjih vsaj dvakrat hitreje kot je na win7.

Vseskozi nekaj teži z nekimi opozorili, grafika mi sploh ni všeč, pol datotek mi je kar zaklenil in nisem imel dostopa niti z administratorskim računom,...

Najbolj pa me je pojezilo, ker win7 nima outlook expresa, windows live pošta mi pa sploh ni všeč, ko pa mi outlook 2010 še ni hotel uvoziti starih sporočil iz oe mi je bilo pa zares dovolj in sem samo še iskal kako zadevo sformatirati.

Tako, da še boljši winsi ti prav nič ne izboljšajo delovanja, ker so pa potem pač vedno zahtevnejši in rabijo še boljšo strojno opremo.
Če res hočeš imeti računalnik, ki bo delal fantastično hitro potem naloži XPje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Pač, če sem plačal 4gb, naj tudi delajo.
smile-1.gif
Opa, torej ves cirkus (s službenim računalnikom) delaš le, da boš imel 4% daljši penis ? Pardon, RAM?
No ja, čas je tvoj.
zmaga.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Jaz sem se pa cel dan zajebaval, da sem uspel narediti usb zagonski ključek, da sem lahko sformatiral naložen ****** Windows 7 in nazaj naložil odlične XPje.

Nov računalnik dela na xpjih vsaj dvakrat hitreje kot je na win7.

Vseskozi nekaj teži z nekimi opozorili, grafika mi sploh ni všeč, pol datotek mi je kar zaklenil in nisem imel dostopa niti z administratorskim računom,...

Najbolj pa me je pojezilo, ker win7 nima outlook expresa, windows live pošta mi pa sploh ni všeč, ko pa mi outlook 2010 še ni hotel uvoziti starih sporočil iz oe mi je bilo pa zares dovolj in sem samo še iskal kako zadevo sformatirati.

Tako, da še boljši winsi ti prav nič ne izboljšajo delovanja, ker so pa potem pač vedno zahtevnejši in rabijo še boljšo strojno opremo.
Če res hočeš imeti računalnik, ki bo delal fantastično hitro potem naloži XPje.

Preden grajaš, si preberi vsaj kako knjigo za butelne, da boš znal delati z novim OS. Sicer si pa naloži DOS, ti bo laufalo še 10x hitreje, kot v XP-jih.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
buteln si kvečjemu ti, V XP dela 90% vseh programov, v DOS pa 0.00003%.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Od poslovnih programov raje se kaj vec (najbrz kar 99%, cesar ni mogoce trditi za 64-bitne Win7).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik stein pravi:

S knjigo za buteljne nisem mislil nikogar žaliti, mislil sem na kakega priročnikov za telebane, za katere si gotovo že slišal, drugače pa poguglaj. Jezi me, ker človek pavšalno optožuje nek opracijski sistem, da je zanič, ker v njem ne laufa Outlook Express in ker mu ni všeč grafika. Pri tem pa so Win7 svetlobna leta pred XP-ji na vseh področjih.
Glede programov, ki da ne delujejo v Win7, je pa takole. Jaz še nisem videl takega, ki ne bi deloval. Če ne direktno, pa v XP mode. Pravkar sem uredil učilnico, kjer imajo vsi računalniki Win7 64, pri tem se pa uporabljajo tudi neki precej zastareli grafični programi. Pa vse deluje. V 64-bitnih ne deluje samo kaka zastarela periferija, za katero se proizvajalcu ne ljubi več pisati 64-bitnih driverjev. Pa še to se da preko XP moda skoraj vedno oživiti.
Kot vedno, preštudiraj, preizkusi in potem kritiziraj.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all:
butli ste vsi, ki pametujete o formatiranju. Zarineš DVD z x64 verzijo, dvigneš iz DVDja in začneš nameščati. Pomembno je, da ne formatiraš diska. Računalo potem vso staro kramo pospravi v mapo WINDOWS.OLD in naredi clean inštalacijo.
Če pa pred tem na USB disk spraviš podatke z vizardom "Transfer Wizzard" še svoje podatke in jih potem restavriraš, si pa sploh zmagal...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Hja, rabi kdo 3.0 motor v avtu?
smile-1.gif

se strinjam z ostalimi. Kaj ti bo 3.0 motor, če se voziš le po mestu? kdo to kupi? tak k ne ve, za kaj se gre.

In če imaš pc za osnovne pisarniške zadeve, se ti tud ne po poznalo na hitrosti, če boš imel 64-bitne windowse... zguba časa, ker boš moral vse na novo postavljat.

Fikus:
ja, sej so tud xp ful dobri, samo so 7 tud dobri. Pač imajo nekaj novih for, malo druga logika, ampak se jih hitro navadiš.... tko da ne tok hitro obupat.

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

S knjigo za buteljne nisem mislil nikogar žaliti, mislil sem na kakega priročnikov za telebane, za katere si gotovo že slišal, drugače pa poguglaj. Jezi me, ker človek pavšalno optožuje nek opracijski sistem, da je zanič, ker v njem ne laufa Outlook Express in ker mu ni všeč grafika. Pri tem pa so Win7 svetlobna leta pred XP-ji na vseh področjih.
Glede programov, ki da ne delujejo v Win7, je pa takole. Jaz še nisem videl takega, ki ne bi deloval. Če ne direktno, pa v XP mode. Pravkar sem uredil učilnico, kjer imajo vsi računalniki Win7 64, pri tem se pa uporabljajo tudi neki precej zastareli grafični programi. Pa vse deluje. V 64-bitnih ne deluje samo kaka zastarela periferija, za katero se proizvajalcu ne ljubi več pisati 64-bitnih driverjev. Pa še to se da preko XP moda skoraj vedno oživiti.
Kot vedno, preštudiraj, preizkusi in potem kritiziraj.

Glej brez skrbi, da sem zelo natančno preštudiral prednosti, ki jih ima Win7-praktično niti ene zame uporabne.

Ima pa toliko slabosti, da sem se več dni trudil, da bi se ga navadil potem se mi je pa zmešalo in sem originalno naložene win7 odstranil in zamenjal z zame stokrat boljšimi XPji, ki delajo odlično brez najmanjšega štekanja, win7 mi je pa že na novem računalniku rahlo zmrzoval-ni delal tako popolnoma tekoče.

Požrlo mi je sicer cel dan, da sem ga uspel zbrisati, na novo naložiti XP ter potem najti vse gonilnike,ker je imel priložene samo za Win7 ampak sem sedaj zelo vesel, da sem šel v to.

OE uporabljam od prvega dne, ko smo dobili internet in enostavno zanj ne najdem zamenjave.
Win.live pošta je zanič, thunderbird tudi, incerdimail še bolj, office outlook mi pa tudi ni všeč pa še vsaj ene 20.000 shranjenih poštnih sporočil ni znal uvoziti-pri OE na XPjih sem pa samo vpisal mapo, kjer imam shranjene in je v trenutku preklopil nanje-vključno z adresarjem....

Potem kar zaklene določene mape do katerih se sploh ne da, škoda mi je tudi časa za to, da se zajebavam kje je po novem kaj, nova grafika mi tudi ni všeč, še posebej me moti, ker se tričetrt stvari ne da prilagoditi po svoje-pa vsaj temo Win-XP bi lahko imeli, gadgeti so tudi brezvezni,.....

Zagotovo niti v združljivostnem načinu v Win 7 ne dela Tarok MC, ki v XPjih dela brezhibno.
Tukaj ga imaš pa ga usposobi na Win7 http://www.multiupload.com/E80YLGDUBE

Skratka ne vem zakaj bi se zajebaval z win7, če v njem nisem našel niti ene uporabne prednosti, slabosti pa cel kup?
Lp