Windows 7 in spanje - kako pc zbuditi ?

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Opcija spanje pc-ja bi mi zelo ustrezala (ne rabiš izklapljati),če bi ga lahko po tem zbudil. Sicer se zažene,vse dela samo ni slike,tako da ga moraš potem na silo ugasniti in ponovno vklopiti. Kako je s tem,je problem v nastavitvah,ali pa morebiti stvar ne deluje ?

Duro

Pripravnik
11. jan 2010
39
0
6
Ponavadi, ko ti komp zaspi, pritisneš enkrat na gumb za vklop in bi se ti moral zbudit. Pri Mecih pa pritisneš kero koli tipko in se ti zbudi.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V Biosu se nastavi, da ga lahko zbudiš s tipkovnico ali miško. Včasih pa to ne pomaga in je res treba pritisniti gumb za vklop.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
On verjetno misli da se racunalnik sicer ze zbudi ampak ekran ostane izklopljen. Problem je v driverjih za graficno kartico, sploh ce mas dvojno (da ti preklaplja med pocasnejso in hitrejso) - na prenosniku.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
On verjetno misli da se racunalnik sicer ze zbudi ampak ekran ostane izklopljen. Problem je v driverjih za graficno kartico, sploh ce mas dvojno (da ti preklaplja med pocasnejso in hitrejso) - na prenosniku.

Jaz imam podoben problem na enem prenosniku. Ko zaprem pokrov, je nastavljeno da se ne zgodi nič (razen da se izklopi ekran, za kar skrbi HW). Ko pa pokrov spet odpreš, pa se ekran več ne vklopi nazaj. Pomaga edino da ga dam v spanje in ga nazaj zbudim (z uporabo power gumba, ki je sprogramiram da gre v sleep).

Opazil sem tudi, da tega ne dela vedno. Odvisno je, ali je računalnik "na frišno" vklopljen ali pa je vmes že bil v sleep/hibernate. Torej v enem primeru se ekran vklopi nazaj, v drugem pa ne.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Ne gre za prenosnik ampak navaden pc naložen z windows 7 slo. Kot rečeno se popolnoma umiri (ničesar ni več slišati,kar je v redu) in ko pritisnem katerokoli tipko se zažene kot pri vklopu,le da ni slike. Čudi me malo zakaj potem opstaja ta opcija če ne deluje v redu.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
posodobi grafično in onemogoči hibernacijo. stane te nič ne, morda pa bo pomagalo.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Če izklopim hibernacijo potem je tako v redu,men samo zanima koriščenje te opcije,ali brez veze mi računalnik obratuje non stop.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kot prvi itak vse gonilnike posodobiti (in windows Update-je). Prav tako BIOS.

A Hibernate pa deluje? (popolni izklop PC po hibernaciji, pri vklopu na začetku vidiš sporočila BIOS-a, potem pa napis Resuming Windows...)

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kot prvi itak vse gonilnike posodobiti (in windows Update-je). Prav tako BIOS.

A Hibernate pa deluje? (popolni izklop PC po hibernaciji, pri vklopu na začetku vidiš sporočila BIOS-a, potem pa napis Resuming Windows...)

Nevem če se razumemo najbolje. Pri vklopu računalnika se ta lepo naloži,gonilnike sem posodobil,windows 7 odlično dela. Po 20 minutah se vse umiri (takšna je nastavitev). Zdaj hočem zopet uporabit računalnik,pritisnem katerekoli tipko in slišim kako se računalnik zažene - na lcd-ju se ne pokaže ničesar,slike preprosto ni. Zdaj imam to pač izklopljeno (izbira je nikoli),samo ropota brez veze,ko bi lahko do naslednje uporabe bilo vse tiho,verjetno tudi poraba toka bi bila minimalna.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
BIOS si posodobil?

Hibernate deluje?
(vem da se ponavljam, ampak tole so morebitni koraki k rešitvi)

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
BIOS si posodobil?

Hibernate deluje?
(vem da se ponavljam, ampak tole so morebitni koraki k rešitvi)

Stvar zna biti vztrajna in težko rešljiva
wink-1.gif
. Jaz sem imel pred LCD televizijo že tri Atom plošče in šele D525 se normalno zbudi iz spanja, prejšnja modela, mislim da 510 in še eden pred njim, pa se nista. Pa sem na vsakem na novo postavljal Win7 in se igral z gonilniki... Je pa deloval Hybernate, ampak to ni to. Iz spanja (sleep)se zbudi precej hitreje. Se pa enaka plošča in sistem dvigne na LCD monitorju, torej je lahko krivec tudi tip LCD monitorja (ali predvsem televizorja, če je PC priključen nanj).

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
To usmerja sum na grafo. Torej njeni driveri, in pa tudi BIOS.

Ne vem, jaz sem nekajkrat postavljal na novo, pa je delalo vse enako. Isti mb na full hd monitorju dela, na televizorju na 1366x768 (no, kar pač podpira) pa ne. Zadnji je pa tudi Atom in dela tu in tam... In odkar imam delujoč mb, se ne obremenjujem več
smile-1.gif
.

Jernej