Windows 11

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.167
509
113
kranj
ja ja, nisem rekel zase :) govorim o splošni populaciji oziroma starejši generaciji, ki ji "podtakneš" linux in pokažeš na ikonco firefoxa in thunderbirda in skorajda ne bo vedel, da je na linuxu. pa tudi na youtube je ogromno materiala. čeprav, roko na srce, navaden uporabnik "nima" kaj brskati po nastavitvah, ki jih ne pozna. ane :)
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.540
1.143
113
Celje
kot beremo apokaliptične napovedi...bo oktobra 2025 res konec sveta. vsaj za uporabnike. ker firme bodo delale pa take dobičke kot še nikoli. aja, no, leta 1999 za y2k bug je bilo mogoče boljše. a svet se bo še naprej vrtel, tudi za uporabnike windows 7 se (resda bolj počasi) vrti...tako se bo tudi za vse uporabnike windows 10.
največji problem linuxa ni morda sam linux, ampak vsi programi, ki s(m)o jih navajeni v win okolju. libre je odličen nadomestek offica, a vseeno ni office. ipd fore. žal nismo vsi navadni uporabniki, ki smo povsem zadovoljni z firefoxom in thunderbirdom...
Sem uporabnik win od verzije 3.11. naprej. Bi se umestil med bolj napredne uporabnike, je pa res, da je vedno več zadev v oblaku. In kašno leto nazaj sem si umislil Macbook air za "potovanja". Predvsem je bila želja po dodatnem monitorju in ker telefon in tablica je že ves čas Apple je bilo to nekako logična izbira, ker macbook zelo enostavno uporabi tablico za drug monitor. Po prvem šoku, ker "nič ne deluje", sem se nekako navadil nove logike in programov. In sedaj je ta mašina postala kar prva in ne več "potovalna".

Ampak pod črto, če bi dobil primerljiv hardware in da bi vse delovalo tako gladko kot na macu (mašina nima ventilatorja in je pri "pisarniškem" delu HLADNA), bi še vedno raje videl WIN :)
 

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.109
481
83
Linux je star kolk? Since 1996....

Od takrat smo prišli CLI do GUI....do GUI repositorijev (programov) ki se znajo sami inštalirat z klikom...

Do gaming verzij Linuxa...plus da pri Ubuntu/Mint maš praktično vsak odgovor z HOW TO na njihovem Ubuntu/Mint forumu

Ce ti to ne ustreza..... maš pa še vedno možnost kupit "The Linux Bible" in nekaj narediš na svoji splošni IT razgledanosti...
bi še verjel, če ne bi bila moja izkušnja totalno drugačna. Sem zabil kar nekaj ur, da sem rešil težave, ki se na win načeloma ne dogajao oz delujejo dokaj "plug&play".
Za win in mac sem rešitev vedno našel na prvi strani googla. Za linux pa sem kopal in kopal... največji problem je, da so rešitve zelo povezane na verzijo distribucije.

sem pa eden tistih čudakov, ki je kar nekaj let delal na mac-u pa mi ni nikoli prirarstel k srcu. Še na macbook pro sem si dal windowse.. :eek: najbolj zato, ker "share folder" na win ensotavno dela. Saj je tudi na macu par dni, dokler, ga nisem zares uporabill in naredil move slik in ne copy. Pa je šlo par 100 slik v maloro...
 

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.855
385
83
Jaz sem dobil en program... in dela samo z excelom, neumno.

In sedaj sem že 3 crackane office dol potegnu in pri vsakem mi je pisalo, da je piratska verzija in se bo izkloplo po enem tednu.
Zakaj se izpostavljaš virusom za prihranek 12€?

 

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.441
332
83
34
Na Lenovo prenosniku z win11 mi je sredi nicesar izginil wifi in ga ne morem vklopiti. Nobene ikone vec, nic. Ni kriv update, ker se je zgodilo v trenutku. Kako resiti?
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.323
5.608
113
- Driverje posodobiš. Odstraniš stare in naložiš nove.
- Mogoče si stisnil kako tipko za wifi izklopit in neveš?