Windows 10

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Tudi jaz sem na sedmico nadgradil desetko brez najmanjše težavice. Torej očitno s samim operacijskim sistemom in njegovo nadgradnjo ni nič narobe! Ampak nekateri radi iščejo izgovore vsepovsod drugje, le pri sebi ne bi priznali, da so nekje napravili napako. In se delajo užaljenega, če je drugim uspelo.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
En dokaj prazen - Le-novo sem iz 8.1 nadgradil na 10tko.
Najprej hvala tistemu, ki je zapisal kaj vse je treba ne-kljukat, da podatki "javno" ne letijo na MS!
Ker nisem imel časa sedet zraven nisem opazil okna "ohrani podatke" - no ker je bil bolj ali manj prazen mi je to bilo precej nepomembno.
V glavnem ustavil se je pri kljukanju dovoljenj za špijuniranje mojega dela. Ko sem to na custom porihtal še enkrat pa ne vem več zakaj.
Torej skoz je šlo OK, podatki in programi so se ohranili, jezik OK,... Mi pa ni delalo par tipk za zvok in svertlobo na tastaturi, oz. so delale glih kontra. Po prvem updejtu in enih dveh ponovnih zagonih pa sedaj vse dela.
Torej, pri meni = manj prčkaš, prej deluje vse OK.
Na "glavnem" pa še čakam, nekako nimam jajc za spremembo 7 pro na 10. Pa moral bi narediti res čisto namestitev, samo ne znam oz. se mi ne ljubi ukvarjat z back-upom pa pol spet vse Jovo na Nevo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne ljubi se mi glih brati... Na hčerinem prenosniku se je pojavi problem, da START menu ni delal in da je javil da je aktivacija potekla (nekaj v tem smislu)... Zadevo sem rešil s powershell skripto, ki sem jo našel zraven odgovora (sem jo moral zagnati 2x). Gonilnik za hibridno grafiko (HP ProBook 470) ki je povzročal sesutje pa je HP izdal potem v nadaljevanju.
Na mojem PCju pa je nadgradnja potekla b.p. (HP DX7400, Q6600)

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
No moj win 7 Ultimate je šel brez problemov na win 10 pro, ohranil vse programe in podatke. Zadovoljen.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Citat:
Uporabnik Janez_Krajnski pravi:
Tudi jaz sem na sedmico nadgradil desetko brez najmanjše težavice. Torej očitno s samim operacijskim sistemom in njegovo nadgradnjo ni nič narobe! Ampak nekateri radi iščejo izgovore vsepovsod drugje, le pri sebi ne bi priznali, da so nekje napravili napako. In se delajo užaljenega, če je drugim uspelo.

Spoštovani, moja skromnost Vas prosi, da mi date vsaj namig kako obuditi knofe iz orodne vrstice in odpreti email vmesnik.

Hvala in LP.

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Žal mi je, da ne morem pomagati. Nikjer nisem trdil, da sem kak stručko, ker sem sam že večkrat kaj "zašuštral" in so mi kolegi z Alterja pomagali, da sem rešil problem. Ne zdi pa se mi v redu, če nekdo kritizira nov obsežen program, ki so ga najbrž zasnovali strokovnjaki, obenem pa ne pogleda, če ni sam napravil kakšnih napak, ki so potem povzročile nadaljnje napake ali zaplete. V tem primeru bi se mi zdelo logično, da se vrnete na prejšnji operacijski sistem in počakate, da tisti, ki se na to spoznajo, najdejo rešitve. Lep pozdrav in brez zamere.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:

Spoštovani, moja skromnost Vas prosi, da mi date vsaj namig kako obuditi knofe iz orodne vrstice in odpreti email vmesnik.

Hvala in LP.

Meni ni deloval Star meni (meni kot userju/adminu, v drugih profilih je delalo normalno). Mislim da pomagalo tole:

I ran the following command (which is already posted in several threads including this one) in PowerShell (opened with Administrator Privileges). It took a few minutes for this command to complete.

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

After running this command, my Start Menu and icons in the task bar and system tray were all fine (a.k.a. fixed).

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
814
113
toti Maribor
Citat:

Mater ste eni čudaki. Tudi meni je na hčerkinem računalniku iz 8.1 šlo brez problema. Meni na 6 letem starem, pa ne gre. Delam popolnoma enako kot sem delal pri hčerki. Pri preverjanju računalnika mi enostavno napiše "Modern Setup host se žal mora zapreti" in inštalacijski program se zapre. In kaj naj zdaj jaz po vaše naredim??
stupid-1.gif
Očitno ga hebe neki program in zdaj naj raziskujem kateri ali kaj. Potem raje naredim clean install.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.979
6.993
113
Eni pravijo da je antivirusni program, imaš kaj drugega, kot microsoft defender naloženo? eni pa da premalo placa na C:, imaš več kot 10GB prostega?

PS, dobro bi bilo malce poguglat, zdaj ko je že nekaj tednov od izida ima verjetno več ljudi enake težave kot ti, pa se lahko najde kakšna rešitev..

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:

ne tako na splošno. Sam imam Intel G3258 in je Intel MSju poslal novo mcupdate_GenuineIntel.dll datoteko, ki povzroči, da nadgradnja obstane pri prvem rebootu. Sam sem po precej izgubljenega časa na netu našel rešitev, da moraš v biosu pustiti vklopljen samo 1 core, potem lahko normalno inštaliraš, umakneš zgornji file in vklopiš nazaj oba cora.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.717
3.330
113
Meni je datoteke sicer preneslo a ne ponudi nadgradnje. Piše: Računalnik je nastavljen na samodejno prijavo. Po nadgradnji boste morda imeli pri vpisovanju težave. Potem lahko kliknem na "Več o tem " pa me vrže na stran za promoviranje Windows 10...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
814
113
toti Maribor
Imam KIS 2014 enako kot hčerka. Placa imam 48Gb. Pa saj ni problema itak je cajta 1 leto. Bom, pa naredil clean install. Razjezijo me samo take bučke ki nekaj pametujejo, da je problem delamo mi, kot da smo včeraj prvič vidli računalnik. Jaz si bom že zadeve porihtal, samo eni, ko niso ravno vešči z računalnikom pa nimajo kaj narediti.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
>>> Citat Klemna: Spoštovani, moja skromnost Vas prosi, da mi date vsaj namig kako obuditi knofe iz orodne vrstice in odpreti email vmesnik.

A bi ti lako bil tolk prijazen, in opisal konfiguracijo tvoje mašine?
nahrung002.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Eno resno in uporabno vprašanje;

Na win7 imam v spodnji vrstici bljižnice, katere odpiram s tipko win+"številka" (win+1...) oz imam za to nastavljeno zaradi IR daljinca...

Prosim za informacije iz prve roke, če to točno tako deluje tudi na win10?

Hvala!!!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.979
6.993
113
Sprobal sem; pritisnil tipko win in št 3, pa mi je odprlo program, ki je tretji od leve
wink-1.gif

Za dotično tvoj primer, pa bo pač treba sprobat
smile-1.gif

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Pri meni pa so težave z MTP driverjem, mi ne prepozna ( usb priklop) telefona Lg g2, g3, kaka ideja. Vse kar sem pametnega našel na internetu je, da moram počakati da lg izda popravke za win10!