Dolgo sem se otepal Windows XP, potem sem bil zaradi določenega programja primoran presedlati nanj in moram priznati, da niti nisem bil razočaran, ker sem dobil vsaj nekaj dodatne funkcionalnosti (prej sem uporabljal ME) - predvsem NTFS in možnost omejevanja uporabniških pooblastil, kar s pridom uporabljam namesto kateregakoli antivirusnega programa, ki bi mi žrl še dodaten pomnilnik.
Kaj bi naj bila tista nova funkcionalnost pri Visti, da bi bil z njo zadovoljen z njo, mi ni uspelo ugotoviti, ker so še tisti nov FS črtali pred izdajo. Za prazen nič res ne mislim kupovati kupov drage strojne opreme. Pravzaprav sem ravno nabavil dva AM2 sempron sistema s po 512 MB pomnilnika, ker sem tako prepričan, da Viste ne bom niti povohal. Na XP računalnika delujeta super in sta bila nesramno poceni, z Visto se pa moraš odreči spodnji polovici ponudbe novih računalnikov, ker je prešibka. Kdor ima denarja na pretek, ga to verjetno niti ne moti, mene pa.
Ocenjujem, da bom prej presedlal na Linux, kot na kak nov Microsoftov OS, ker se mi zdi, da se bodo open source operacijski sistemi veliko vendorjem zazdeli dovolj pomembni, še preden bo Microsoft ustvaril kaj res inovativnega (ali vsaj "lahkega").