win 11 deljena mapa

luka51

Guru
16. avg 2007
14.559
5.875
113
Imam en meni nerešljiv problem

Menjal sem en računalnik z novim. Win11 stari in win 11 novi. Vse enako nastavljeno. V LAN omrežju imamo eno mapo deljeno (ta novi mora dostopati do te mape), v to mapo ima dostop 5 računalnikov vsi na zadnji verziji win 11. Do sedaj je vseh 5 delalo. Novi valda ne dela. Računalnik identično nastavljen kot vsi ostali. Vse enako kot na starem. Probal vse mogoče rešitve v vodičih in jutub videjih, še četgipiti je obual, da neve več kaj mi naj pove. Vse gpo-ji, servicesi, register vse mogoče nastavitve kaj najdem v povezavi s tem, nevem kaj vse kar je treba enejblat pač vse kaj sem našel sem nardil tako kot bi naj bilo. Nastavitve enake kot na starem računalniku. Napiše, da up račun (geslo) za dostop do mape ni pravi. Na vseh računalnikih ta uporabnik deluje BP. Na starem je delovalo BP.
Prijava v računalnik z lokalnim računom, defender ima na IP kjer je mapa odprt inbound in outbound promet. Omrežje nastavljeno na private, file sharing, discovery pa te fore vse enejblano.

wtf še lahko nardim. Ziher je nekje neki trik z dvema klikoma :D

luka51

Guru
16. avg 2007
14.559
5.875
113
Shared folder na računalniku x. (desni klik - properties - share)
Pravico do branja in pisanja ima uporabnik xy in admin. Na vseh računalnikih deluje ta uporabnik xy že par let bp. Tudi na tistem, ki ga je ta novi nadomestil je delovalo, oziroma še vedno deluje, ko ga nazaj priklopim. Ni zaj da prvič to delam in ne znam mape delit.
posebaj firewalla ni, je pa na defenderju vsa komunikacija not in ven na ta ip odprta.
Če grem na troubleshoot napiše da credentials niso pravi. Milomater, da so, ker na vseh ostalih deluje s tem uporabnikom gladko.

SMB pa te finte so omogočene v dodatnih funkcijah,

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.077
3.761
113
Tole je sicer bolj na slepo: Ima uporabnik in geslo s kakšnimi posebnimi znaki? Jezik tipkovnice ustrezno nastavljen?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.386
2.440
113
Za dostop do sharea na računalniku 1, moraš v računalniku 2 vpisatu up ime in geslo iz računalnika 1. Če ne deluje default vpisano up ime iz računalnika 1, ga poskusi vpisati ročno obliki imeračunalnika1\up.ime in geslo... Preveri še kaj imaš shranjeno v credentials storeu.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.559
5.875
113
Še 1x naj ponovim. Osnove so mi jasne in so zrihtane. Več let že deluje normalno. Na starem je delalo normalno z IDENTIČNO nastavljenim. Ker sem dal vzporedno in gledal kaj zavraga bi lahko blo na novem drugače in ni nič od povezanih nastavitev, da bi bilo drugače.
Ne mi zdaj razlagat kako up ime in to morem met. Ker zadeve na ostalih 100% preverjeno delujejo gladko. Geslo je preprosto, da bolj ne bi moglo bit, 100% pravilno vpisano. V glavnem te "očitne" zadeve so ok.

Nekje more bit še nek bedn trik al pa kaka jebena 1-ka v registru, ki je zdaj na 0.

Tudi če pingam ta ip je odziv takojšenj brez vsakih težav. Samo ko hočem odpret naslov mape napiše da podatki za vpis ne štimajo. Preklopim kabl v stari računalnik odprem mapo (isti naslov kopiran in istega txt-ja na obeh, da se ja ne bi ki zatipkal) uporabim identične vpisne podatke in gre. milomater ej

Piton

Guru
11. apr 2022
1.792
-129
113
Dej probi še s 7. kompom dostopat do iste mape (če maš možnost).
Če nimaš te opcije, probi s kašnim live linux zagonom pa se probi dokopat do share-a
Boš vsaj lohk predvideval a te jebe "server" al "client"

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
964
96
28
Ljubljana
Še 1x naj ponovim. Osnove so mi jasne in so zrihtane. Več let že deluje normalno. Na starem je delalo normalno z IDENTIČNO nastavljenim. Ker sem dal vzporedno in gledal kaj zavraga bi lahko blo na novem drugače in ni nič od povezanih nastavitev, da bi bilo drugače.
Ne mi zdaj razlagat kako up ime in to morem met. Ker zadeve na ostalih 100% preverjeno delujejo gladko. Geslo je preprosto, da bolj ne bi moglo bit, 100% pravilno vpisano. V glavnem te "očitne" zadeve so ok.

Nekje more bit še nek bedn trik al pa kaka jebena 1-ka v registru, ki je zdaj na 0.

Tudi če pingam ta ip je odziv takojšenj brez vsakih težav. Samo ko hočem odpret naslov mape napiše da podatki za vpis ne štimajo. Preklopim kabl v stari računalnik odprem mapo (isti naslov kopiran in istega txt-ja na obeh, da se ja ne bi ki zatipkal) uporabim identične vpisne podatke in gre. milomater ej
Meni je to rešilo težavo:
1738144165268.png

luka51

Guru
16. avg 2007
14.559
5.875
113
Narejeno že v štartu to. Sem že pred leti pogruntal, da brez tega ne dela ok v 10 in 11

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
So tile Windows servisi na automatic (startup type) ?
  • Function Discovery Provider Host
  • Function Discovery Resource Publication
  • SSDP Discovery
  • UPnP Device Host
Pomagalo bi tudi, če napišeš točno napako, ki jo polkna javijo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.559
5.875
113
vedno bližje sem formatu in vse na novo. Ker enostavni nimam pojma več sploh kaj naj.

Aja gori blo vprašanje, ja na vseh je 24H2

Podobne teme