WiFreeLjubljana

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.615
113
Sicer ni natančno zapisano in WiFi kot standard tega ne predvideva a vseeno me zanima ali so že iznašli kaj, da je možno prehajati med dostopnimi točkami brez, da se vmes prekine povezava?

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
sicer se s tem nisem preveč ukvarjal, ampak sem opazi, da če so dostopne točke z istim imenom in geslom (,če le to je nastavljeno) se kar samo poveže zudi v LJ (nek odlenjen linksis vem, da se mi na večih koncih povezuje).

erikson

Guru
25. avg 2007
22.658
6.419
113
Na Uporabnem forumu so testirali hitrost brezplačne verzije:

WiFreeLjubljana-hitrost.png

Sedaj bodo spletni prenosi protestov lahko zelo kvalitetni.
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tole so kar uporabni uploadi, ja ...

včasih je ravno upload največji problem pri takšnih wi-fijih, bi rad recimo poslal po mailu kakšno fotko, pa ne gre, ker ti jo predolgo nalaga. download pa je še vedno bil čisto zadovoljiv za mailanje in surfanje ...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
A ima to omrezje SSID Intellinet ali nekaj v tem stilu? Na spisku omrezij v blizini mi dva taka "mece" ven, ki kazeta celo mocnejsi signal od mojega lastnega, ki je par metrov stran v vidnem polju. :D

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
Pa je res nekaj drugega. Zanimivo je, da je mocnejse od mojega lastnega...

A so od WiFreeLjubljana take crne antene ali pa je tisto kaj drugega - npr. na stavbi bivsega Slovenijasporta v visini tik pred 1. stukom je nekaj usmerjeno proti Metalki, nekaj proti Figovcu.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
K tistemu ki je spraševal kako je z logoutom in loginom ob prehajanju točk: WiFree je t.im mesh omrežje in naj bi omogočalo ravno kontinuirano prehajanje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
A so od WiFreeLjubljana take crne antene ali pa je tisto kaj drugega - npr. na stavbi bivsega Slovenijasporta v visini tik pred 1. stukom je nekaj usmerjeno proti Metalki, nekaj proti Figovcu.
Že lep čas sem se spraševal, kaj pomenijo bele škatlice s tremi navzdol obrnjenimi antenami na semaforskih štangah po središču Ljubljane. Najprej sem pomislil na kako sledenje za LPP, ampak ker so te reči bile tudi tam, kjer busi ne vozijo, menim, da je to oprema wifija, sploh ker se je postavljala zadnje pol leta in samo v centru (lahko da pa je kaka še kje izven njega.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Vsi naročniki SiOL interneta in Mobitel Instant Interneta lahko v promocijskem obdobju, ki traja do 30. 4. 2013 omrežje uporabljate brezplačno 24 ur na dan. Za brezplačno uporabo omrežja potrebujete WiFree kodo.

Pridobite jo tako, da se preko portala Moj Telekom povežete z vašim računom. Naročniki SiOL interneta se prijavite v servisne strani SiOL, kjer se v zavihku »Internet« nahaja vaša WiFree koda. Naročniki Mobitel Instant Interneta se prijavite v servisne strani Moj Mobitel, kjer se v zavihku »Aplikacije« nahaja sklop Wifree koda.

cheer.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
ksz...

Pred časom se je govorilo, da bo v sklopu globalnega LJ WIFI omrežja prisoten tudi eduroam? Kakšno je stanje glede tega? Nikjer nisem nič zasledil na to temo. Upam da niso pozabili na te "obljube"
rolleyes-1.gif

Citat:
V okviru projekta bodo dogradili tudi omrežje Eduroam, ki bo postalo vključeno v omrežje. Študentom bo omogočen brezplačen dostop, a z nekaterimi omejitvami hitrosti in dovoljenega prometa.

Vir: https://slo-tech.com/novice/t517872