V tvoji konfiguraciji se nekaj tepe. Si imel take težave že od prej ali so se problemi začeli kar iznenada? Če so težave nastale kar iznenada bi lahko preveril še napajalnik pri modemu, lahko da spušča dušo (nedolgo nazaj bral o takem primeru, kjer je modem padal ob malo večji obremenitvi).
Sicer pa če prav razumem imaš ti na vseh portih modema predvidevam da TRUNK port ali DATA, če nimaš TVja, potem pa bi ti router vzpostavljal PPPoE povezavo in bi po istem portu kot pride PPPoE v router pošiljal podatke nazaj do modema, ker imaš tam priklopljenih več naprav (seveda mora biti DHCP na modemu v tem primeru izklopljen, drugače je štala)?
Meni taka konfiguracija sicer ni najbolj pri srcu, če že potem je najboljša opcija modem v bridge, za njim router in za njim switch, če imaš več naprav. A routerje imaš pa samo te asuse, nič drugega? Sicer je možnost, da bi bilo s tremi routerji naenkrat nekaj narobe praktično mizerna, tako, da bi jaz prej dejal, da je nekaj narobe v sami konfiguraciji ali z samim modemom.
Lahko pa poskušaš kje dobiti še kakšen Mikrotik, recimo jaz vse kar urejam sedaj dajem na Hap Ac2, ki je poceni in za nezahtevne uporabnike izjemna igračka, skupaj z VLANi in vsem ostalim. Ga je pa seveda prava umetnost nastaviti.
Lahko morda poslikaš ali narediš printscreen teh najbolj važnih notranjih strani na modemu (Internet, LAN, Wireless, Ports in kar je še takega) in kam naložiš slike, da vidim še v praksi in primerjam z enim Innboxom na Telekomu do katerega imam dostop?