Wifi - Kako povezati dva različna routerja

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Torej rabil bi pomoč glede povezave dveh wireless naprav in sicer:
Pri hrvaškem ponudniku t-com je stric dobil Thomson TG782i (gre za wifi router z adsl2+) in ker bi si zdaj midva delila internetno povezavo bi jaz zdaj zaradi prešibkega wifi signala thomsona (ima domet samo 30 m) dodatno priklopil še linksys wrt54gl router pa nevem kako. Naj povem da ima linksys naložen original firmware, bajti sta med seboj oddaljeni 25 metrov in med njimi ni ovir razen se pravi dveh sten. Sedaj če dam prenosnika na okno mi potegne signal cca 40% takoj ko ga odmaknem od okna signala ni več. Lepo bi prosil če mi nekdo lahko pomaga razložit to na [censored] frendly način ker sem že malo zarustu na tem področju.

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Pri Thomsonu izklopi wifi in ga uporabi le za modem. Potem pa naprej v Linksysa in iz tega vlečeš kable ali wifi.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Ja trenutno preko thomsona vlečem wifi. Torej na T. izklopim wifi pa linksysa vklopim v T., pa pol naštimam povezavo prek L.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Samo jaz sem že nekaj sprobavu in sicer sem v T. vzadi vklopu utp kabel tam ko so izhodi za ethernet pa zadeva ni delala bi mogoč mogu tud kaj spreminjat na L. Je možno da je zadeva tud zaklenjena? Bi pa bilo dobro če bi obadva oddaja wifi ker verjetno bi potlej bil signal močnejši ali se motim?

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Linksysa lahko povežeš z obstoječim Wifi ruterjem tudi preko t.i. Client bridge in tako povečaš doseg omrežja (če naložiš DD WRT firmware) brez dodatnih kablov. Malo pobrskaj po netu, je razloženo, kako izvesti povezavo.
povezava

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ivi pravi:
Samo jaz sem že nekaj sprobavu in sicer sem v T. vzadi vklopu utp kabel tam ko so izhodi za ethernet pa zadeva ni delala bi mogoč mogu tud kaj spreminjat na L. Je možno da je zadeva tud zaklenjena? Bi pa bilo dobro če bi obadva oddaja wifi ker verjetno bi potlej bil signal močnejši ali se motim?

Ne more biti "zaklenjeno", ce lahko gor prikljucis racunalnik in deluje dostop do Interneta.

Predpostavil bom, da oba routerja vrsita tudi NAT, brez da bi ti to spreminjal. Ce temu ni tako, potem napisi.

1: Na T imas eno obmocje lokalnih naslovov, npr. 192.168.1.x/255.255.255.0 in doloci enega od njih za LAN naslov T routerja (npr. 192.168.1.1). Ce ima T vkljucen DHCP streznik, potem L nastavi, da pridobi WAN IP preko DHCP, ce ne, mu nastavi enega od naslovov iz doticnega obmocja za WAN (npr. 192.168.1.100). Kabel iz L WAN porta gre v enega od LAN portov na T (vseeno katerega, da je le namenjen Internetu, ce je tista skatla slucajno zraven se kaksen TV STB ali kaj podobnega).

2: Na L imas drugo obmocje lokalnih naslovov, npr. 192.168.2.x/255.255.255.0 in enega od njih doloci za L-jev LAN naslov (npr. 192.168.2.1). Potem mu ali vkljuci DHCP in bo sam podeljeval naslove racunalnikom, ali pa racunalniku, ki je prikljucen na L router (preko ozicene ali brezzicne povezave; to nima veze) rocno dodeli naslov iz tega obmocja, npr. 192.168.2.2.

Tako, vse je nastavljeno in mora delovati.

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Jaz mam routar od Amisa pri tašči in je prav tako prešvoh za mojo hišo.Na njega sem enostavno priklopu Buffalo router z dd wrt-jem preko kabla in mi brez težav nese do moje hiše.Nisem nč nastavlju,laptop pa mi včasih najde oba.Sem pa zmerem prikopljen prek Buffala.Zdale ko tole pišem mi doma vleče stacionarni pc film,sam sem pa tuki pri tašči z laptopom in ni res nobenih problemov.