WiFi antena ?

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
Pozdravljeni, imam en majcken problemcek in sicer kupil sem si Wifi router, ga nastavil in ugotovil, da ne nese dovolj dalec !

Zelim imeti signal povsot po hisi.... router je trenutno v posem odmaknjeni sobi v prvem nadstropju zelim pa da lovi se povsod v pritlicju, ki je oddaljen do 20metrov in je vmes nosilna plosca in 4 stene....

torej katera antena bi bila temu kos ????

hvala in lp
cheer.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Verjetno si kupil Liksysov router za cirka 60€. Dodaj še 30€ pa pojdi zamenjati router za enega od Belkina, Asusa ali Neatgeara. Isti problem sem imel jaz, zdaj dela super. Stvar je v temu, da oni imajo močnejši signal za to razliko v €.

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
ja ravn tega imam Linksys WRT54GS Speed Booster..... zamenjati, verjetno bolj tezko ker je ze namecen !?
raje kar kupim se antecno za teh 30eur..... samo katero, da bo dobro delal notri ?!?

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
hmm zanimivo tole DD WRT.. sem nasel clanek RAVNO ZA MOJ novi router...... how to tourn your 60$ router into a 600$ router
smile-1.gif
) hehe hudo

hvala za ta nasvet !!!

bom videl ce bo kaj pomagalo drugace pa antena.... to pa se vedno ostaja vprasanje KATERA ?

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Probaj ga obrnit navzdol (ali pod kotom 90 stopinj, na zunanjo steno-če imaš sobo na zunanji strani hiše). Preverjeno deluje pri posameznih routerjih.

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
point je da kupiš router, ki ti bo lovil, ne pa da ga moreš še ti normalno navijati in jačati signal. To je isto kot da bi kupil avto, pa bi potem moral naredit še sam kakšen popravek, da bi šou malo hitreje...

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
ker sem tudi jaz še vse CDje odprl in inštaliral modem pa sem jim da vturil nazaj. zakaj bi ti še ena antena visela, če pa obstajajo dosti močnejši routerji, ki lovijo več kot pa čez dve steni....

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ja ne vem. zakaj ga potem že tovarniško ne namestijo? Verjetno, ker je potem preobremenjen in crkne...

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
nič ni preobremenjen...

Buffalo že začenja prodajat ene verzije s prednameščenim dd-wrt-jem.
Zakaj ostali nočejo?

ker raje prodajajo dražje routerje, ki omogočajo podobno funkcionalnost kot cenejši z dd-wrt.

lpm

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Kje si pa ugotovil to? WIKI ti sporoča, da če imaš res 54gs model, potem je dd wrt deluje.

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Tale dd-wrt-jev wiki je precej zmeden na trenutke. Tvoj link omenja samo gs v2.1.

54gs-ov obstaja 9 različnih verzij, ki so zelo različne. Tam do 2.1 so bile novejše boljše, kasneje pa slabše.
Od verzije 5.0 (danes se tako ali tako prodajajo samo novejše) imajo samo 2MB flasha, ker je precej malo (do verzije 3.0 so ga imele 8MB), pa tudi bootloader je precej spremenjen, tako da gre gor kvecjumu micro verzija dd-wrt-ja, ki je zelo oklescena, tudi rama je bistveno manj, kar spet ni dobro za samo delovanje.

Linksys je zato začel prodajat model wrt 54gl, ki je v bistu enak eni prejšnjih verzij, na tem pa dela dd-wrt brez problema. Tisti l v imenu namreč pomeni linux, ki ga poganja. Novejši gs-ji pa so vxword based.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Linksys_WRT54G/GL/GS/GX

tle so pa linki za vse verzije

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Kje pa se lahko dobi ta FW?
Ker na uradni strani sem gledal in je za plačati. Pa še polno tega je in ne vem točno kaj potrebujem.
Vem samo da ravim "okleščeno" verzijo, ker ima moj router samo 2MB za flash-at

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Slabo si gledal
smile-1.gif

za plačat so samo premium verzije, ostale so/naj bi bile pod gpl.
direkt link za ddwrt v24 micro za wrt54gv8....

Drugače pa na dd-wrt strani pod downloads, beta.....

pa priporočam, da res dobro prej prebereš navodila na forumu, ker se lahko naredi, da je potem router brez JTAG kabla samo še plastika.

lpm

Nazadnje urejeno:

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
sem prebal, ja naj bi sla gor MICRO verzija DD WRTja... torej, a mikro sploh omogoca ojacanje signala.. ???

oz. razmisljam, da ga bom samo nesel nazaj v trgovino ker to je ze neznosno kako slabo lovi!!!

katerega naj vzamem v rangu do nekje 100eur !?!?!!??!