wifi 2 vprašanji

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
1. se da kako telefonirati preko wi-fi-ja?
2. ko je zadeva na wi-fi-ju, se lahko vklopi GPRS oz. kakšna duga povezava sama od sebe?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Lahko malo več napišeš. Preko katerega programa?

Imaš brezplačni Fring, ki deluje zelo dobro in iSkoot, ki je deklariran
kot VOIP telefon, v bistvu pa deluje preko povezave na stacionarno telefonijo
in od tam naprej šele v IP. Mobilni operater ti obračuna klic v stacionarno
omrežje.
Moja izbira je Fring, ki lepo dela preko WiFi ali preko 3,5G (HSDPA).

lp,
Mpix

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
A se ne obračuna sam prenos podatkov npr. preko 3G?

Pri Fring-u ja. ISkoot pa je povezan preko "date" za podatke o prisotnosti, podatke o
uporabniku in podobno. Klic se opravi preko "voicea" na stacionarno številko 01 6..xxxx.

Kar nekaj uporabnikov je že nasedlo in plačalo svoje Skype klice kot klic na stacionarca.

lp,
Mpix

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
S Fringom uporabljaš Skype brez težav, le za ceno prenosa podatkov...
WiFi imaš najbrž zastonj, UMTS pa po ceni operaterja.

Pravkar sem testiral... prijava v fring, osveževanje uporabnikov in opravljen testni klic
na odzivnik (10 sekund) je porabil 49 kB downloada in 46 kB uploada.

lp,
Mpix

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
wifi imam zastonj ja. Zdaj sm connectan na fring, ko pa kliknem call, pa imam opcijo:
1. cellular call
2. skype call
3. SIP call

Ampak na nobeno ne morem kliknit. Pa še to me zanima - lahko damphone na off in sem preko fringa vseeno dosegljiv?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
konfiguriraš servis za Skype z imenom in geslom, poiščeš Skype uporabnika in kličeš free,
oziroma vtipkaš telefonsko številko in kličeš kogarkoli na voice call (če imaš vplačano stanje na
svojem Skype računu).

Fring je včasih počasen in Skype uporabnikov ne vidiš takoj, kljub temu, da so online.

Če daš Fring v ozadje in si online, potem si stalno dosegljiv v Skypu. Fring ima celo svoje tone
za klic in sporočilo.

lp,
Mpix

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Mah, nič ne razumem - očitno lahko for free kličeš samo kontakte na msn-ju in podobno, mene pa to ne zanima. Jaz bi rad preko wifi-ja klical na neko GSM številko, pa me je zanimalo a se to da. Odgovor je očitno ne.

Skype-ja ne uporabljam, kaj je vplačano stanje pa mi posledično tudi ni jasno.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Mah, nič ne razumem - očitno lahko for free kličeš samo kontakte na msn-ju in podobno, mene pa to ne zanima. Jaz bi rad preko wifi-ja klical na neko GSM številko, pa me je zanimalo a se to da. Odgovor je očitno ne.

Hmmm... Vzemi Skype kot operaterja VOIP telefonije (recimo, kot Siol). Pri njih si izdelaš svoj "account" in
ga zaščitiš z uporabniškim imenom in geslom. V primeru klicanja drugega Skype uporabnika je klic zastonj.

V primeru klicanja izven Skype VOIP omrežja pa moraš naložiti nekaj vrednosti na predplačniški račun. Klici
so sicer plačljivi, vendar običajno precej cenejši kakor stacionarna oziroma mobilna telefonija, sploh na
long-distance klicih. Naprimer... Iz Nemčije kličeš preko Skypa na slovenski telekom za 5 centov na minuto
(upam, da se nisem zmotil), Skype uporabnika pa zastonj po celem svetu.

Nikakor pa to ni free telefonija za klice kamorkoli in kadarkoli...

lp,
Mpix

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Zaenkrat kličem le msn stike preko fringa, še posebej ugodno j če so v tujini
smirk-1.gif

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Fring je samo client za Voip račun ki ga moraš nekje odpret. Na www.voipdiscount.com lahko zastonj kreiraš račun in zastonj (300 minut na teden) kličeš na Slovenke fiksne linije ( pod zastonj smatraj če si priklopljen wlan, če si na umts plačaš prenos). Na GSM mislim da ne omogoča nobeden klicanje zastonj (v Sloveniji, se pa da v tujino..ponekod). Lahko pa vplačaš neko majhno vsoto (10€ npr) in imaš klice v GSM omrežje po zelo ugodnih cenah še posebej v tujino.