WI-FI povezava plačljiva?

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
No,jaz sem pa pri naših južnih sosedih v dveh dnevih pridelal za 300 eur prenosa podatkov
E, tu pa meni ni nič več jasno... Če si bil dol službeno, potem itak ni problema - stroški so pač stroški.
Če si pa šel na dopust... A ne bi raje ostal doma, prihranil denar ki si ga dal za pot, hrano, hotel/apartma/kamp in visel doma na netu 24/7?
Učinek "dopusta" bi bil enak, finančni izplen pa jurja € v tednu dni.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Saj ni bilo nobenega visenja na netu-preko mobija je bil prižgan internetni radio(ena sekunda na hrvaškem je skoraj 1 evro)Samo jaz sem bil prepričan,da sem na wi-fi.Glede blokade pa je pisalo,da je 500kb,za države izven EU(to je 5 eurov)Sem dobil sporočilo,da sem to porabil in če želim kupiti 50mb-pa sem pritisnil tipko NE in mislil,da je stvr zaključena-pa ni bila.Ravno zdajle grem na APEK na obravnavo pritožbe.Bom sporočil,kaj se bo zgodilo..
bonk.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Boljše kot kamen v hrbet... Drugič pa telefon doma pusti ko greš na dopust. Bo vsaj dopust.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
tako je, omejitev 50€ oziroma 32MB velja le za EU, za ostali svet pa je odvisno od operaterja ali bo uporabnika opozoril ali ne... in v EU pride 32MB cca 50€, na HR pa tudi 300€
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Problem je, če je telefon bolj pameten od lastnika.
Oz ko lastnik ne ve, kaj vse telefon počne.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Se zgodi-čeprav sem še danes prepričan,da nekaj ni bilo v redu-pa ne z moje strani.Tudi od Tušmobila predstavnik mi je rekel,da je možno da so Hrvati goljufali.Zgodba je kar dolga,ampak sedaj zaključena.Ko sem šel pa naslednjič na dopust sem pa sim pustil doma in vzel sabo predplačniško
evil.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Ja Hrvati, pa Simobil in prostozidarji, nikoli ni kriv uporabnik z Android telefonom
hysterical-1.gif
.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Problem je, če je telefon bolj pameten od lastnika.
Oz ko lastnik ne ve, kaj vse telefon počne.
467716-post_slo.gif

Sicer pa obstaja same ena 100% rešitev in to je izklop prenosa podatkov. Glede na to da se to naredi z dveama pritiskoma na gumb, res ni razloga da kdo tega ne bi mogel narediti.

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
Sposojam si staro temo, ker mi ni za odpirat nove. Naj v nekaj stavkih razložim svoj problem. Nokio N79 že dobra tri leta uporabljam brez posebnih težav. Odkar pa sem prešel od izimobila k bobu (Bigbob, brez opcije interneta), se mi pri računih zaračunava še uporaba interneta, ki pa ga ne uporabljam. V dnevniku aktivnosti sem zasledil, da se mi večkrat dnevno vklopi paketni prenos podatkov in to za cca. 12 do 20 sekund ob vsaki povezavi (velikost prenesenih podatkov znaša od 10 do 20kB). Nato sem pregledal še nastavitve paketnega prenosa, ki zgledajo tako:

- Povezava za paketni prenos : Po potrebi (druga opcija "ko je na voljo")
- Dostopna točka : Brez
- Hitri paketni dostop : Onemogočeno

Račun je zaradi nenadzorovanega vklopa in izklopa mesečno večji za cca. 1-2 evra, katere se mi zdi škoda plačevati, saj (zavestno) ne uporabljam storitve. Če pozna kdo rešitev problema, bi bil zelo hvaležen.

22. jul 2007
1.400
57
48
Sedaj se sicer ne spomnem točno kako ima to N79 v meniju ampak, poglej v nastavitve, kjer imaš shranjene dostopne točke za WI-FI, če se ti ni slučajnoma ostvarila dostopna točka za navaden internet, to sem imel jaz na E75 in ker je telefon po neki čudni logiki, vsake toliko časa hotel vzpostaviti povezavo z vsemi WI-FI dostopnimi točkami, je vmes našel tudi interentni dostop in lepo pokuril teh nekaj kB.....