WI-FI povezava plačljiva?

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Nakaj mi ni jasno: sestra ima HTC androida, pa je veliko na WI-FI ju prek routerja.
Zdaj ja pa na položnici dobila za plačat prenos podatkov. Kako je to možno, če surfa prek WI-FI-ja??

Sam na svoji X6 še nikol nisem mel teh problemov, res pa je, da sem si nastavil prednostno WI-FI pvezavo.

Ampak še zmeri ni jasno??? Meni se zdi nemogoče, ampak ziher obstaja logična razlaga za tole.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Ja če ni v dosegu WIFIja surfa pa preko česa? Poštnega goloba?

Za vsak primer poglej če je vključen WIFI!
grin1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Wi-Fi je "zastonj". Tvoja sestra dela nekaj narobe. Naj izklopi podatkovni prenos podatkov za začetek.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.977
6.149
113
Vsi ti pametni telefoni sami od sebe (oziroma njegovi servisi) jemljejo določene podatke. Bodisi aplikacija za vreme, novice, elektronsko pošto, facebook itd. Verjetno sploh ne veš kdaj ti jemlje in zakaj. Zato je najbolje izklopiti podatkovni prenos. To pa ne pomeni, da ne bo mogla še naprej brskat preko WiFi. Torej če zaključimo, WiFi ne more biti plačljiv
smile-1.gif

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Tudi če izklopiš podatkovno povezavo, bo telefon še vedno prenašal določene podatke, če ne druga vsaj tiste o trenutni lokaciji. Vsaj pri mojem "THC-ju" je tako.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
Tudi če izklopiš podatkovno povezavo, bo telefon še vedno prenašal določene podatke, če ne druga vsaj tiste o trenutni lokaciji. Vsaj pri mojem "THC-ju" je tako.

Ni res.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

grin1.gif

Vsem ostalim hvala za odgovor, ti pa si zaslužiš čisto posebnega: če ne bi blo povezave in če se ji telefon ne bi povezal preko wirelessa, tega sploh ne bi spraševal, se ti ne zdi?

Torej, da bodo zadeve jasne: povezava je ! WI-FI je stalno ON.

tongue-1.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Ja pa že je WI-FI stalno ON, ampak omrežja pa nimaš stalno. Ko ga zmanjka, telefon samodejno preklopi na mobilni internet. Takrat se pač zaračunava po tarifi operaterja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik top_shit pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

grin1.gif

Vsem ostalim hvala za odgovor, ti pa si zaslužiš čisto posebnega: če ne bi blo povezave in če se ji telefon ne bi povezal preko wirelessa, tega sploh ne bi spraševal, se ti ne zdi?

Torej, da bodo zadeve jasne: povezava je ! WI-FI je stalno ON.

tongue-1.gif

Ker govoriš o neki avtomatiki sem logično sklepal da pač "laik" na pametnem telefonu nima aktiviranega WIfija (ker ga na adnroidu hitro po pomoti izkjučiš, recimo ko slajdneš panel dol s prstom še enkrat klikneš dirket na wifi ikonco).

Sicer pa o kakšnem računu je govora oz. količini podatkov? Kar android sam prenaša je minimalno in bi se moralo poznat 1EUR ali dva, jasno če user ne klika na vse updejte ki mu jih ponudi oz. celo dopušča da to dela avtomatika.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Ja pa že je WI-FI stalno ON, ampak omrežja pa nimaš stalno. Ko ga zmanjka, telefon samodejno preklopi na mobilni internet. Takrat se pač zaračunava po tarifi operaterja.

No, to bi pa blo možno. Sicer ko surfam prek laptopa nikol ne zgubi povezave, ampak ne bom rekel, da ni možno.
Vseeno se bom poslužil " izklopa prenosa podatkov ".

THX

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Ja, gre za enih 10 EUR, mislim da.

Pisal sem pa zato, ker je rekla, da v preteklosti ni nikoli imela težav s tem, pa je isto tako surfala prek telefona. Računi so bli normalni, brez postavke "prenos podatkov" na listi. Zato se mi je pa zdelo čudno.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
odvisno je tudi od aplikacij. Nekatere imajo v nastavitvah določen način povezave.. (tako je vsaj pri Blackberry, verjetno drugje tud)
možno je, da kljub temu da si povezan na wifi, dotična aplikacija (vreme...?) jemlje podatke na vsake pol ure preko gprs...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Poglej dostopno točko,.. defoltna točka v telefonu je verjetno gprs,..spremembo naredi tako da te vpraša kako se poveže,..

d

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Torej je položnica od prejšnega meseca napačna. Namreč gostoval sem kar nekaj časa pri naših južnih sosedih in CEL čas imel izkjučeno podatkovno povezavo, kjub temu je telefon vseeno vedel kje se nahajam (ime kraja pod uro). Za omenjeno sem plačal cca. 5€.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
No,jaz sem pa pri naših južnih sosedih v dveh dnevih pridelal za 300 eur prenosa podatkov.Pa sem surfal preko wi-fi.Vsaj mislil sem tako.Potem sem pa fizično odstranil sim kartico in veselo surfal naprej
evil.gif
.Telefon je pa nokia e52-pa internet imam nastavljen na vedno vprašaj..Prejšno leto pa z istim telefonom nisem imel nobenih prolemov(isti wi-fi,isti telefon-iste nastavitve)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Blokada velja samo za EU... sicer se spomnim, da imajo nekateri operaterji to aktivno tudi za pocitniske destinacije... ne vem pa, ce imajo to aktivno vsi operaterji, ker ni obvezna... Obvezna blokada je samo za obmocje EU ...