wi fi ojacevalna antena

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Obstaja kaka varianta da ojaca odprt wifi signal.
Imam to sreco da je v blizini odprt wifi. Uporabljam ga laho le ob oknu. Ce se premaknem v notranjost signal mrkne.
sprasujem ce obstaja kaka cip varianta za ojacitev signala.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Kupi en router na katerega gre dd-wrt ter nastavi ga kot bridge in imel bos wireless po celi his.

LP
Torus

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Obstaja zunanji Wifi in dodatna antena z solidnim ojačanjem, strošek v kpl. na ključ cca 100 eur, kar bo ceneje bo pa delalo slabo ! Imam precej izkušenj s tem !

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ce nabavim ta router......
Rabim signal od prvega routarja nov routar in elektriko?
Ostale povezave kabelske rabim ali ne?
Sprasujem ker mi varianta s kabli ne pride v postev :p

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Najcenejša varianta je usmerjena antena .. če ti signal vedno prihaja z iste smeri in je računalnik stacionaren potem je to nacenejša rešitev. Če je signal dovolj dober bo potegnilo tudi skozi steno, če pač ni daš anteno na okno in do računalnika potegneš kabel (razumne dolžine). Rabiš pa seveda wi-fi mrežno ki ima izhod za anteno.

Če uporabljaš prenosnik ali celo več naprav ta opcija odpade, potem moraš narediti "repetitor" o tem je bilo govora tu že veliko. Poglej si stare teme in bodi pozoren tudi katere naprave to omogočajo in v kakšnem načinu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Tipi priključkov za WiFi antene

Tista ki sem je linkal ima N-type konektor ki se v mrežnih karticah ne uporablja, sicer dobiš tudi adapterje. Drugače pa je teh anten polno, recimo tale je tudi usmerjena in podpira priključke, ki so ponavadi na mrežnih karticah (SMA).

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Kupi si eno usb wifi kartico. Jaz sem eno nabavil in dela zelo dobro. Tam ko prej nisem našel signala ga zdaj imam 2 črtici.
Nabavil pa sem ga na bolhi za mali denar (24€).

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Jaz lovim odprt Wi-Fi signal pri oknu (ena črtica).
Prenosnik imam 5metrov stran kjer se izgubi signal.
Če nabavim to mrežno kartico npr. tole kam postavim to anteno oz kam priključim stvar.
Če dobro štekam gre to v prenosnik in antena je poleg PCja in zaradi ojačane antene sprejema signal??

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je kaj signala, ga sprejema.

Bolje pa je postaviti eno napravo (WLAN ruter) tja, ko je 100% signal (okno) in da dalje oddaja za tvoje potrebe.

Najbolje je probati.

Eni WLAN ruterji imajo repeater (ali extender al kak že imenujejo) funkcijo (ne vsi!), kar je najlažje za uporabit.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Kupi en router na katerega gre dd-wrt ter nastavi ga kot bridge in imel bos wireless po celi his.

LP
Torus

Kaj pa če, recimo teroretično, vlečeš signal od soseda, ki ima eden od njih odprto linijo, drugi ima password ( ampak je poznan ).
Router ima možnost bridganja....kako naprej zadevo speljat?
hvala!

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Ne rabiš imeti dostopa do sosedovega routerja. Na svojem naštimaj kot ti tu piše za "Secondary router". Edino pri IP-jih pazi, da nima kakšnih drugih.

Standard_bridge_large.jpg

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ali se da tole bridganje malo poenostavit prosim...:) Ker treba je pazit na DHCP, MACe, SSIDje itn. Tuki sem malo bolj bos
smile-1.gif

Imam donatorja, soseda, ki ima SIOLov router. Sam imam TP Linkov router, ki ima podporo za bridge ( WDS ).
Kako naprej ?
smile-1.gif

hvala!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Preveri, če ima funkcijo extender ali kak se že imenuje, tak je najmanj nastavitev.

Pri WDS je finta, da treba na obeh nastaviti...

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Siol-ov router ne podpira WDS, tako, da ti preostane samo varianta repeater bridge, kjer na primarnem routerju ne spreminjaš nič.

Kateri model TP-link pa imaš?

Repeater bridge preko Siol modema imam tudi sam, vendar pride tu do naslednje težave. Ti originalni Siol-ovi routerji so bolj slaba zadeva, ne delujejo stabilno v bridge zadevah in tudi stabilnost WPA2 enkripcije je slaba(po vsakem resetu se je meni nastavil nazaj na WPA), bridge pa deluje stabilno samo v WPA2 načinu(govorim samo o svojih izkušnjah, da se nebo kdo obesil na moje besede).
Jaz sem zadevo rešil tako, da sem na Siola priklopil en stari D-link router, ki ga prej sploh nisem uporabljal, na Siol-ovem routerju pa onemogočil wirelles. Pred tem sem moral sekundarni router resetirat vsaj enkrat dnevno, sedaj pa ga nisem resetiral že vsaj pol leta.
Kot pravim gre samo za mojo izkušnjo, zato me ne popljuvat, kakšne bedarije govorim!!!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Imam Tp linka: TL-WR741ND.

Sam sem se malo igral z nastavitvami pa mi ni zneslo. Sem pa malo pobrskal po netu, kako in kaj....predlagajo WEP enkripcijo, ali pa brez gesla.
Trenutno oba uporabljava WPA2 varnost...bom probal še to spremeniti.

Sicer ima pa Tplinkov router prav lepo in enostavno nastavitev WDS, klikneš vpišeš MAC adreso donatorja, kanal in varnostni ključ in to naj bi bilo to.

Žal pa imam še nekje en konflikt, ker se ne povežeta.