Web page IP tracking

etrade

Zelenc'
14. feb 2016
18
0
1
Na kakšen način je najlažje izslediti oz. katera je najboljša platforma za izslediti IP naslove obiskov na moji spletni strani?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Uporabi Google Analytics pa boš izvedel še marsikaj več
wink-1.gif

etrade

Zelenc'
14. feb 2016
18
0
1
Sem še malo pogoglal, v nadzorni plošči gostovanja spletne stani so zabeleženi vsi logi, ip-ji, ipd., tam je najbolj enostavno priti to teh ip-jev, sem preveril in se vse vidi.
Google Analytics tudi uporabljam, samo tam teh podatkov o ip-jih ni, google jih ne sme objavljat, je pa čuda drugih stvari, to pa res.

Se da za posamezen IP ugotovit iz kje izhaja, bolj natančna lokacija? Dobro, s forenzičnimi metodami razumem da se da
wink-1.gif

Kaj pa drugače? Če poguglam o tem ip-ju ugotovim samo lokacijo 'Maribor' in operater Amis.... nisem skriti oboževalec, hehe...
mi pa ta uporabnik dela recimo temu določeno poslovno škodo....

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
IP lahko s čisto točnim naslovom poveže le operater... in tako je tudi prav.

PS: Vem, da imajo zelo točne podatke tudi večje firme ala Google, Apple, ipd (ker lahko teoretično povežejo IP z lokacijskimi podatki mobilnih naparv)... ampak tudi te podatki niso javni.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Google, Apple imata bolj točne podatke iz uporabe istega internet priključka na pametnem telefonu, kjer se lahko vkopi gps in wifi.

Google je pri delanju street view baze zraven še načrtno skeniral za wifi omrežji (ssd in mac naslov ap-ja).
https://epic.org/privacy/streetview/