WC školjke "brez roba"?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
navadna pralna školjka. ok, sam jaz tega navadnega nisem videl nikjer do sarajava. ne vem a se to kje pri nas prodaja, da bi bilo navadno.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
seveda se prodaja. pred 15 leti sem šel iz te branže. takrat je to imel Geberit, dva, tri modele. Nekateri so kupovali samo univerzalno wc desko z namontirano pipo, to so namontirali na wc školko in imeli potem wc školko in bide ob enem.
Taboljši modeli imajo gretje deske, temp. pralne vode, ventilacijo, vse to izbiraš na priloženem daljincu.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, to je dobra pripomba, ampak design školjke brez roba mi je pa všeč. Mi je bolj funkcionalen, kot pa tisti tuši, ki merijo pol m2 pod stropom. (pa sem jih sam delal ...)

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
446
83
No, na koncu sem kupil to školjko: https://www.ideo.si/WC_skoljke/viseca_brezrobna_WC_skoljka_Bau_Ceramic_39427000_GROHE , ki je že zmontirana...
No, čeprav sem na youtube videl, da nič ne šprica okoli (ko potegneš vodo), vseeno malo pošprica okoli WC školjke... Samo se mi zdi, da je bolj problem, ker voda iz kotljička (geberit vgradni duofix) preveč z silo razšpricne po školjki...

Ali lahko kako "upočasniš" vodo, ki pride iz kotljička??? Pač da bi voda malenkost bolj počasi stekla iz kotlička???

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Ni problem v Geberitu, ampak v tvoji šparovnosti. :) Pač tako je zasnovana..Ideal in Roca nič ne špricata. Pa še neprimerljivo boljši izgled imata. :) Pritisk se da štelat na Geberitu, samo vprašanje, če bo pol vse odplaknilo.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
446
83
Lahko daš kaki link za Roca in Ideal ? Thanks... ;-)

Pa ne vem, zakaj bi bil problem v moji šparovnosti... Nekje na youtube sem gledal en video, ko je en splaknil vodo v tej školjki in je potem šel s papirjem okoli vrha školjke in še malo pod vrhom školjke in ni bilo niti kapljice...

Pa še komentar od enega kupca (na ideo.si) je, da nič ne šprica okrog... ;)

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
torej, če je komentar enega kupca da ne šprica, potem ziher ne šprica in se tebi samo zdi da šprica.
Pa če je na youtubu video o tem da je školjka suha, potem pa že drži.

se zavedaš koliko školjk bi prodali, če bi pisalo da šprica iz školjke pri splakovanju. ali da bi pisalo da ti pljuskne po riti ko serješ?
zanašat se na spletne komentarje in youtube je pa zakon.

in če omejiš geberit splakovanje in potem ne spere cele školjke, kaj boš potem?

• Všeč mi je
Reactions: sad

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
cca. slabo leto imamo 2 školjki Jika Mio rimless. Občasno (recimo 1x na 5 spiranj) špricne ven kaka kapljica ali dve, kar mi ne smatramo kot moteče.
Mislim, da sem komplet z original počasnimi deskami dobil za 195 eur...

Meni so rekli, da osnovni geberit vgradni kotliček ne dopušča nastavljanja... da se ga pa po potrebi nadgraditi (menda za cca. 50 eur)

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
raners Sem ti ga dal na prejšnji strani.

Dve pravili veljata pri kotličku: Geberit in Sigma serija, ne Basic. Če ne zdaj, bo to pomembno čez 20 let. ;)

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Ojla domambo treba zamenjati skoljko. Odtok je v zid.
Kaj se sedaj kupuje? Pa da je dobavni rok kmalu?

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.192
495
83
Ojla domambo treba zamenjati skoljko. Odtok je v zid.
Kaj se sedaj kupuje? Pa da je dobavni rok kmalu?
sam sem šel v lokalno trgovino, so mi prodali neko turško robo za dost ceneje kot kao znane znamke. pa zadeva dobro dela. nisem iskal najcenejše.
edino kar sem opazil, da je krajša od 30 let stare.

• Všeč mi je
Reactions: gas