Waze - uporabna zadevica za spremljanje prometa

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
http://www.waze.com/

Dobra zadevica, ki sem jo opazil v linku v drugi temi. Klient za 4 platforme (Android, iPhone, Nokia, BB).
S sodelavci smo si jo inštalirali in moram reči, da zna biti stvar uporabna.

Tukaj lahko v živo vidite dogajanje: http://world.waze.com/livemap/

Seveda pa lahko tudi na telefonu.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.106
16.310
113
lol, a si že označu da je v LJ traffic jam
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če se bo zadeva prijela bo zelo uporabno. Kolikor vidim je v Italiji že kar razširjeno.

Kako je pa z zastoji, policaji itd. Verjetno moraš sam sproti vnašat kaj se dogaja.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ja. Bil jectraffic jam pri Zalaih in BTC pa sem oznacil :)

Drugace je pa vse, kar vidite je user based knowledge. Tako ceste kot opozorila. Vse v relanme casu.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Tudi sam sem med novimi uporabniki, zanimiva in uporabna zadeva a le za domače omrežje, zaradi stalne povezave z omrežjem.
Sicer spremljam dnevno koliko podatkov se pretoči - se jih zelo malo a vseeno le za doma...

Kaj ko bi alterjevci kreirali svojo skupino a
grims-1.gif
?

Lp.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Premalo nas je vseh v Sloveniji, da bi bili za eno normalno skupino.
grin1.gif

Bi pa nekaj vprašal. Na začetku mi je kazalo kar 4 dogodke naenkrat, potem sem pa nekaj nastavljal in sem dodal 2 ali 3 skupine. Od takrat mi ne pokaže več nobenega dogodka, čeprav sem se iz vseh skupin odjavil in nastavil na vse dogodke okoli mene.

Ta teden sem tudi objavil 3 dogodke, ki naj bi se objavili, ampak jih jaz nisem videl. Mogoče samo ne vidim lastnih?

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
mene pa druga stvar zanima: imate vi ves čas vklopljen waze, ali samo kadar se vozite? namreč včeraj sem ga pozabil ugasniti, ko sem zapustil vozilo, potem pa sem čez nekaj časa opazil, da sporoča, da je popolni zastoj na poljanski ulici, saj se že 10 minut nisem premaknil nikamor
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Moj problem rešen. Imel sem izklopljen prenos podatkov znotraj programa. Da bi jaz to odkljukal ne vem, mogoče se je samo? Če bo imel slučajno še kdo tak problem, da bo vedel.
wink-1.gif

Glede tboje težave pa ne vem.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Jaz ga izklapljam. Vidim pa včasih pediatra, ko se pelje
smile-1.gif

Sem pa opazil drug problem, ki ga ima aplikacija. Zadnjič smo se peljali po avtocesti nazaj s Štajerske proti Domžalam. Tam nekje od Slovenskih konjic proti Celju so eni viadukti med hribi in tam mi je izgubilo signal. Na teh viaduktih sta samo dva pasova. Na desnem pasu je skrajno desno bil parkiran en, očitno pokvarjen, avto s prižganimi štirimi žmigovci. Sem hotel vnesti dogodek, pa mi ni pustilo, ker je pisalo, da nima konekcije.
V takem primeru bi morala aplikacija shraniti dogodek pri sebi in ga posredovati takoj, ko nazaj dobi povezavo v internet, ker drugače se ne more posredovai dogodkov na lokacijah, kjer ni signala.

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Upam da se ne vidi tudi, kolk hitro se peljem.
tongue-1.gif

Da me ne bodo Mahoneyi zasledovali.
grin1.gif

Čeprav sem zdaj izključil vidnost po imenu. Verjetno sem pa spet kaj zajebal.
hysterical-1.gif

To tvojo zadevo pa pošlji razvijalcu aplikacije. Zanimiv problem in lahko rešljiv po moje.
Jaz bi pa tudi hotel lažje vnašanje reportov. Zadnjič so policaji merili hitrost in predno sem jaz poklikal vse zadeve, sem bil že na prečni cesti od tega dogodka.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
jaz sem pa skeptičen do takega objabljanja med vožnjo. namesto da bi bil voznik pozoren na cesto, se ubada z vlečenjem mobilnika iz žepa, klikanja po programu in mimogede naredi kako neumnost.
@andy1: na njihovem forumu sem prebral, da je takšna politika delovanja programa Waze: podajanje informacij neposredno in v živo. zato tudi ne omogočajo uporabe programa brez podatkovne povezave.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Cisto mozno, a kaj je bolj pomembno? Da so ostali opozorjeni, da na viaduktu, kjer sta le dva pasova, levo on desno pa beton, stoji avto, pa je porocilo oddano 30 sekund kasneje, ko je spet signal ali pa da je po tem porocilo oddano na lokaciji, kjer je spet signal, a je lokacija napacna oz. porocilo sploh ni oddano?