Vzorec prošnje za delo v Avstriji

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
V Magno prideš samo preko agencije, nekatere čez čas zaposlijo direkt (po 1-3 letih). Jaz sem si naredil europass in pa na agenciji dobiš obrazec, ki ga izpolniš (čisto osnovni podatki, šola, delovne izkušnje).
Nemško moraš znat toliko, da se znaš kaj zmenit na agenciji, na liniji potem ne rabiš znat drugega kot servus, malzeit pa schnell. Itak je polovica slovencev tam...
Če rabiš vzorec, mi pošlji mail na PM pa ti pošljem moj CV. Prošnje ne rabiš sestavljat.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
kakšne so pa plače?
smile-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Oj, a ima kdo linke od agencij, ki zaposlujejo v Avstriji, moj otrok je inštalater strojnih inštalacij, samo jezika pa ne zna. A so to avstrijske agencije al se tudi kakšna slovenska najde, da jih usmerja tja gor, pa da se zve kaj več?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Pismo kaj te Sloveniji ni jasno, da dobi v avstriji delavec 1200€ Neto (seveda brez potnih stroškov in malice).

V Sloveniji pa univ.dipl.inž. 1000-1100€, pa da se cel mesec je**

To ni res :S

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Višja dodana vrednost je gor, nizji davki, ect...

Kako, naj v kakem gorenju, kjer so dobički miinimalni v branži kaj več plačajo ob verjetno neučinkoviti organizaciji, kjer eni celo žlahto po vezah po celi firmi naserjejo.

Avtomobilska industrija je pa podobno. Za farmacijio ali medicino mislim pa res ni razloga zakaj ne bi inženir imel 2k neto. Tam se vse x3 množi cene.

Glupoteus

Pripravnik
9. avg 2007
138
3
18
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
kakšne so pa plače?
smile-1.gif

Kaj ni že napisal eden

Citat:
Placa bo minimalna, to je okrog 1240€ neto, 14x!

September, 18 delovnih dni, od tega 2 soboti in 2 uri nadur = 1404 EUR neto, brez potnih stroškov.

A Avstrijci plačujejo potne stroške Slovencem?
Če ja, koliko € pa je kilometer?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Potni stroški niso plačani po kilometru, ampak je pavšal. Za delo v Magni moraš prijavit stalno prebivališče do 60 km, če si več, te ne vzamejo. Tukaj imaš tabelo, pripada ti 'kleines pendlerpauschale':

http://www.bmf.gv.at/Steuern/F...hale/_start.htm

Ni bog ve kaj, ampak če se jih več skup vozi, komot pokriješ stroške goriva.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
KSZ
Pa seveda to ne placuje firma, ampak si manj obdavcen. Odvisno od firme ti eni pac direktno pri placi to upostevajo, ene pa ne. Jaz nardim pac steuerausgleich / arbeitnehmerveranlagung vsako leto in dobim pol te potne stroske (pendlerpauschale) nakazan na svoj TRR.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Ker se mi v Sloveniji ne obeta sluzba kaj kmalu in zivim ob meji z Avstrijo in kar dobro obvladam nemsko, me zanima kje si najdete sluzbo? Preko portalov? Agencij?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.596
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Kaj je alter res se samo zbor debilov, ki ne razumejo osnovnega vprasanja in morajo pametovat ampak res o cisto vsaki stvari?

Egonislaw, poslji tisto zadevo od europasa, bo cisto ok. Za vse brihte, v proizvodnji v Magni ne rabis znat nemsko. Od kot ideje da rabis sliko fotra in matere? to mogoce zahteva od tebe agencija, Magna sigurno ne. In na magno se lahko prijavis tudi direkt preko njihove strani, vsaj jaz sem se. Sicer nevem ce tudi to velja za proizvodnjo.
Placa bo minimalna, to je okrog 1240€ neto, 14x!

Nekako tako je, dva kolega delata tam, zdaj je plača sicer nekaj večja, ampak so delovni čas podaljšali za pol ure in vsako drugo soboto delata...... kar je dobro, dokler je delo je ql. Eden je nemško znal solidno, drugi samo par besed, ampak v proizvodnji se s slovenščino in hrvaščino zmeniš vse, itak je samo par nadzornih avstrijcev, drugo vse jugovina
smile-1.gif
definitivno pa jih ni zanimalo nič o njunih starših, wtf? oni ki manj zna, je izpolnil prošnjo preko europassa, imel tudi razgovor, pa je s slabim znanjem nemščine tudi s tem opravil.