Star avto ne vžge več u prvo. Ko obrnem ključ sploh ne požene zaganjač, ampak šele u peto/šesto. Verjetno je kej zdrajsano stikalo pri kluču ali kaj?
tnx!
tnx!
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Fora je da je štarter znucan....oz krtačke...in visijo v zraku in ne dajejo kontakta na rotor....ko udariš po štarterju se zarad udarca drugač usedejo na os rotorja in s5 je kontakt do naslednjega užiga......
....in to pali še kak mesec dokler os rotorja ne pobere krtačk čist do konca..pol pa pač štarter podreš..pa greš u elekro štacuno po ene generične.....oz take k so najbolj podobne tem pa jih ročno s pilo prilagodiš tko da pašejo v štarter in si zmagu!
Os rotorja je okrogla in pobira te kvadrataste krtačke v obliki črke U (iz zgornje strani črke)....dokler ne obvisijo na federčkih v zraku brez kontakta
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ta finta s kladivom in štarterjem dejansko pali.
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:
Tole je nekako v tem smislu, ce bi jaz prisel v mercator in bi rekel prodajalki da sem lacen.
Lahko je obvolanska kljucavnica, vlozek kljucavnice, aku, avtomat na starterju, ali pa obrabljene krtacke.
P.s. dobr bi blo ce bi napisal kter avto, letnik, motor, pa kaksne zvoke kaj od sebe daje(ce jih sploh).
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
https://www.youtube.com/watch?v=CxjPpytfnv0 Ob 2:06 maš nove krtačke Pa ob 2:34 pa znucane
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Neeeeeeeee
Hudi ste
Lahko pa ne rabiš tolčt po alternatorju. Mogoče je samo slab kabel med alternatorjem in baterijo. Jp, veliko možnosti maš.
Citat:
Uporabnik Skiny pravi:
Glede na tvojo titulo bi sklepal, da dobro veš, kaj so to krtačke na alternatorju. Glede na tale post pa ugotavljam, da na žalost temu ni tako...
LP, Skiny
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:
Tole je nekako v tem smislu, ce bi jaz prisel v mercator in bi rekel prodajalki da sem lacen.
Lahko je obvolanska kljucavnica, vlozek kljucavnice, aku, avtomat na starterju, ali pa obrabljene krtacke.
P.s. dobr bi blo ce bi napisal kter avto, letnik, motor, pa kaksne zvoke kaj od sebe daje(ce jih sploh).