Vzajemna "prostovoljno" dopolnilno zavarovanje

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Aha, sem našel, očitno imam 3% popust, ker sem najbrž sklenil preko spleta (se ne spomnim, je že več kot 5 let nazaj)

Citat:
Osnovna mesečna premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri Vzajemni znaša 28,62 EUR, s 3-odstotnim popustom pa 27,76 EUR.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
3% popust dobiš če si 10x krvodajalec, če plačaš enkratno ali pa če imaš plačilo preko direktne obremenitve
grims-1.gif

za vse ki pa naredijo prehod na Vzajemno iz druge ZZ, pa dobijo še bon za Mercator v vrednosti 25€
cheer.gif

Najnižja premija pa še u šoping greš, zakaj pa ne
rolleyes-1.gif

Naročila lahko na ZS
evil.gif

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Ah, kako so dobri, kajne:) Danes nekaj manj, jutri dvojno gor. Slovenčki pa nasedete na prvo žogo, kot zmeraj.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Ah, kako so dobri, kajne:) Danes nekaj manj, jutri dvojno gor. Slovenčki pa nasedete na prvo žogo, kot zmeraj.

To govoriš iz izkušen in poznavanja ponudbe dodatnega zdravstvenega zavarovanja na SLO trgu iz zadnjih 10 let,
ali NABIJAš nekaj v tri krasne samo da nekaj pripomniš, nimaš pa pojma o dočtični zadevi?!?

Pričakujem tvoj ARGUMENTIRAN odgovor na zgornjo izjavo.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Upam da prihodnje leto sledijo še druge zavarovalnice da bo šla cena navzdol, samo malo verjetno ker ostal izplačujejo svoj dobiček preko naših zavarovanj (ja tako poštene so, NOT) medtem ko Vzajemna tega ne more na tako enostaven način...

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
784
37
28
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
3% popust dobiš če si 10x krvodajalec, če plačaš enkratno ali pa če imaš plačilo preko direktne obremenitve
grims-1.gif

za vse ki pa naredijo prehod na Vzajemno iz druge ZZ, pa dobijo še bon za Mercator v vrednosti 25€
cheer.gif

Najnižja premija pa še u šoping greš, zakaj pa ne
rolleyes-1.gif

Naročila lahko na ZS
evil.gif

Torej čee daš 10x kri imaš popust 3%

Zanima me kaj moram prinesti na vzajemno za ta popust

Hvala
smile-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Upam da prihodnje leto sledijo še druge zavarovalnice da bo šla cena navzdol, samo malo verjetno ker ostal izplačujejo svoj dobiček preko naših zavarovanj (ja tako poštene so, NOT) medtem ko Vzajemna tega ne more na tako enostaven način...
Ne more, ker ga nima. Baje imajo luknjo.
Za "obvezno" zavarovanje ne bo drugih zavarovalnic, predpostavljam?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Ne vem sicer kaj to pomeni, ampak danes dobil položnico s polnim zneskom. To je 28.62€ . Se mi pa zdi, da je v novicah narobe napisano . Poračun v decembru. Položnica nižja Januarja. Tako razlagajo na 080 20 60.
Jaz vidim v spletni banki, da imam naročeno direktno bremenitev za Vzajemno na dan 18.12.2013 v znesku 12,76eur.

veverca

Pripravnik
1. jul 2013
31
0
6
Reklamiranje kot tako je prepovedano, če se želite oglaševati, se dogovorite z lastnikom foruma.

Nazadnje uredil moderator:

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
784
37
28
Prejšni teden sem prejel položnico od vzajemne in je bila znižana. Zanima me če mogoče je to stalno ali samo enkratno dejanje?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.835
113
Nope, Vzajemna dela plus in za razliko od konkurence posledilčno niža premijo. To je v bistvu to, kar vsi hočemo pri vseh zavarovanjih.

Citat:
Znižanje premije pomeni za zavarovalnico približno 11 milijonov evrov manj prihodka na leto. V Vzajemni ocenjujejo, da bodo glede na pričakovano gibanje škod in napovedi Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije lahko varno poslovali tudi ob evro nižji mesečni premiji. Že novembra so sklenili, da bodo letos zavarovancem (vseh je 850 tisoč) poračunali 15 evrov premije. Poračun izvajajo v tem mesecu, tako da na položnicah znesek osnovne premije brez popusta znaša 13,62 namesto 28,62 evra.

http://www.gorenjskiglas.si/article/20131223/C/131229932/1035

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Bonbonček pred kako spremembo?

Ja, po besedah odgovornih na vzajemni, razmišljajo da bi premijo nekaj zmanjšali...

Vzajemna je ZAVOD, in oni si ne morejo izplačati dobička, dividend ipd... zato so višek ki se jim je nabral v zadnjih letih
pokurili tako, da so svojim zavarovancem za en mesec računali polovično premijo...

Adriatic in Triglav zdravstvena pa sta D.D. in je njun namen da ustvarjata dobiček, zato tam ni pričakovati take geste*.

Ne glede na to kje ste zavarovani, to ne vpliva na vašo zdravstveno storitev.

*lahko bi rekel da je to dobra gesta, vendar oni nimajo možnosti drugače porabiti teh sredstev