Vzajemna - delnice

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.805
9.039
113
saj je zdaj INR za take... Sicer ima kar nekaj omejitev, ampak kolikor je, je pa vseeno bolje kot nič... Kdor že drži slovenske delnice...

jezek

Guru
24. jul 2008
5.869
2.623
113
Jaz sem odprtl INR na banki, samo zato da namecem not vzajemne delnice od familije...

Sulc

Majstr
22. avg 2007
1.048
248
63
Popolnoma napačno razmišljanje...

Povprečno je bilo na osebo cca 130 delnic. To je sedaj na borzi cca 250-300 evrov ,- stroški - davek... To ne bo rešilonobenega državljana.

Če pa primerjaš da so nekateri uspeli prodati prvi dan po 20 evrov ,ali bolj realno potem kar nekaj po osem evrov ,pa je vseeno malo drugače.

Bistveno pa je ,da sedaj dejansko krojimo trg tudi ali prevsem v tej fazi ponudniki teh delnic.

V primeru da bi vsi postavili ceno vsaj 7-8 evrov sem prepričan ,da bi bilo vseeno dovolj povpraševanja , oziroma bi vsaj v nekaj dneh videli kakšen je trg.

Evo, zdaj jih ti, ki jih vrednotiš na 7-8 evrov, lahko že nekaj časa veliko in ugodno kupiš. Free money.
Tako enostavno dela trg, tudi za nakladače in jasnovidce.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.383
4.892
113
Sem precej prepričan, da je šlo pri tistem edinem? poslu po 20€ za "pranje denarja" med povezanimi osebami. Recimo moja firma na borzi odkupi od mene delnico po nenormalno visoki ceni. Mislim, da je to ugodneje, kot da mi izplača ta denar na roke.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.512
177
63
Evo, zdaj jih ti, ki jih vrednotiš na 7-8 evrov, lahko že nekaj časa veliko in ugodno kupiš. Free money.
Tako enostavno dela trg, tudi za nakladače in jasnovidce.
Za toliko se jih je kar nekaj prodalo... Če bi vsi postavili mejo recimo pri petih evrih bi se ravnotako prodale. Dokler jih pa ljudje ponujajo po kolikor pač dobijo in je ponudbe dovolj ,pa seveda ne bo višje cene.Trenutno so na trgu samo delnice od ljudi , " samo da se jih rešim"..

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.383
4.892
113
Obstaja velika možnost da je to Deja vu iz časa prodaje delnic NKBM - visoka cena prvih par dni, potem nekaj časa malo višja od nabavne in kasneje "prosti pad".

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.079
2.793
113
Sem precej prepričan, da je šlo pri tistem edinem? poslu po 20€ za "pranje denarja" med povezanimi osebami. Recimo moja firma na borzi odkupi od mene delnico po nenormalno visoki ceni. Mislim, da je to ugodneje, kot da mi izplača ta denar na roke.

Borza se ne strinja s tabo. Kako že pravijo, ne pripisuj zlobi kar lahko pripišeš neumnosti.
Glede na to, da se je pri tem poslu nakup izvedel od več oseb po različnih cenah (nekatere so dale ponudbo tudi po vnosu nakupa), imajo po moje prav. Trg pač ni likviden.

Podobne teme