Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Citat:
ima še kdo kakšno idejo??
Jap, imam!
Pelji avto na servis, k nekomu, ki bo za spremembo vedel, kaj dela in bo imel kako rezervno vžigalno tuljavo in svečke, da bo lahko preizkusil, kaj je narobe.
Tule si že zdavnaj presegel svoje znanje, sploh glede na vprašanja in "diagnostiko", o kateri pišeš.
Lahko pa poskusiš zamenjat potisni ležaj pri sklopki... en teden bo mir, ker boš ležal pod avtom in brskal po internetu, potem se pa spet oglasi
Bravo
Všeč mi je, da pišeš stvari in pametuješ, verjetno pa si samo en od tistih, ki veliko prebere na internetu ter naredi veliko z "gob.em", v realnosti pa nima pojma. No, še nekaj takih z "gob.om" je tudi še tukaj.
Če bi podrobno prebral vse moje poste (ne površno, kakor si že v parih zadevah), potem bi videl kaj vse sem preskusil in preveril. Ja, dejansko sem sam pošrafual in si umazal roke, kar zate ne morem reči da sploh veš kako zgleda kakšna izmed zgoraj naštetih stvari (mogoče se motim
) in sem prišel do rezultata glede delovanja cilindrov.
Seveda sem včeraj preveril kompresijo na cilindrih (sem dobil orodje) in lej ti ga zlomka, stanje kompresije na 3 cilindru je popolnoma zanič, tako da še kar dobro "diagnoziram" nastalo težavo. Ne pa da samo slepo zaupam testerju.
No zdaj bom sam, ja sam, razdrl mašino in ugotovil kaj je narobe, ali ventili, bati ali kaj čisto drugega. V mladosti sem prešraufal marsikaj, zdaj že dolgo časa nič in sem se odločil poigrati s to težavo za svoje veselje. Pač glede da je to stara mašina, sem sklepal da ni vse v testerjih in mi lahko kdo kaj svetuje, glede da sem napisal kolikor toliko simptome. Kakor ponavadi pa seveda so tu na Alterju večina samo "znalci" in "gobcači", kakšen se pa še najde in pomaga z idejami (hvala vsem tem).
Se javim, ko razdrem in odkrijem napako, če imaš pa še kakšno konkretno "idejo" Joejoe, pa le z njo na plano.
lep vikend