VW Passat - oldtimer ?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Moj sosed ima doma opel manto iz 70ih. Prvi lastnik, pa niti 20k prevoženih! Sem mu rekel če se kdaj odloči za prodajo, naj se prvo pri meni oglasi
smile-1.gif

Mi pa Opel Kadett B mislim, da je 77 al 75
sprasujem se.gif
ne vem točno v glavnem je oldi in je še kar dobro ohranjen za huh 300.000 km (govorim na pamet ne morem it pogledat ker nimam ključa)

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
"Status starodobnika podeli vozilu organ za posamično odobritev vozil po predhodnem mnenju Tehničnega muzeja Slovenije. Podeli se lahko vozilu, ki je starejše od 25 let (v izjemnih primerih, na primer omejena serija, inovativne tehnične rešitve, je lahko vozilo starejše od 20 let), ohranjeno in tehnično vzdrževano tako, da je skladno z originalno konstrukcijsko sestavo in obliko, in ki zaradi tega svojega zgodovinskega in tehničnega pomena ni namenjeno redni uporabi, ampak se uporablja predvsem na prireditvah, posebej organiziranih za starodobna vozila."

Več pa tule: http://www.starodobnik.net/certifikati-in-ugodnosti

Po domace: Vclani se v en klub in si pridobi mnenje o ustrezhnosti starodovnega vozila (po domace, SVSjevo izkaznico). Na podlagi tega lahko potem uveljavljas (samo ce imas registriran se en avto!) 90% popust na obvezno zavarovanje in, od 1.1. naprej, 80% popust na cestnino. Šele takrat bo "v resnici" starodobnik...

Kakšnega hudega profita pri prodaji pa ne pričakuj. Če te pa kaj specifičnega zanima pa kar vprašaj - moja relikvija (glej avtomobil v profiju) bo drugo leto stara 40
smile-1.gif

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Moj sosed ima doma opel manto iz 70ih. Prvi lastnik, pa niti 20k prevoženih! Sem mu rekel če se kdaj odloči za prodajo, naj se prvo pri meni oglasi
smile-1.gif

Iz kje pa si? Je Manta A (taka kot moja) ali B (novejsa malo bolj oglata)? Bi jo bilo fajn videt, jih ni vec veliko...
smile-1.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Čist offtopic:

@Anzee: A sva se midva pri plavi laguni na dunajski pred dobrima 2 mesecema skor zapletla v nesrečo, ko naju je en star civic v križišču poskušal prehitet s pasu za desno zavijanje?
Jst sm bil pred tabo, prvi v koloni pri rdečem semaforju, ti za mano, hondaš pa na pasu za desno. Takoj sem ga prebral, da je na desni samo zato, da bi prehitel celo kolono in bo šel naravnost, zato sem pri zeleni potegnil in ni mogel mimo. Ko se je hotel zrint za mano, si bil pa tam že ti in bi te skoraj naslonil. Je šlo za mišji k...

Če nisi bil, se pardoniram, bla je ena starejša rumena zadeva s črno haubo. Jst sm bil v stari rdeči toyoti. Tvoj avatar me je spomnil na to ...

gringo

Zelenc'
19. avg 2008
6
0
1
LJ
Yes, v kratkem bo šel v prodajo (mislim ga objaviti na Alterju, Starodobniku in Avto netu), pa da vidimo če bo kaj povpraševanja.

p.s. Ali ima kdo izkušnje z oceno vrednosti take makine na trgu ?
confused-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
To pa moraš kupit in zrihtat. Sam ne pozabi, da preden ga boš uporabljal, naredi en res veliki servis!
grin1.gif

Kak pa spimpaš Manto?

Pack kondomov daš v prvo pomoč MantaManta.press
wink-1.gif

Čestitam avtorju tegale posta za tak lep avtek, nikakor ga ne prodat, vsaj jaz ga ne bi ker je točno moj letnik... Pa jest sm slabo s sabo ravnal pa me kdaj že križ boli, avto zgleda bolje
bonk.gif

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
@Anzee: A sva se midva pri plavi laguni na dunajski pred dobrima 2 mesecema skor zapletla v nesrečo, ko naju je en star civic v križišču poskušal prehitet s pasu za desno zavijanje?

Oj! Jap sem bil jaz ja! Sej se mi je tip potem nekaj opraviceval, ampak me ni kaj dosti ganilo... pa ze prej je vozil kot en tepec (na bavarskem nekaj vijugal, po pasu za avtobus,...). Tako da sem tudi jaz pricakoval da bo potegnil naprej, samo je mel kar sreco fant da ni bilo desno od mene nikogar..
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
tule pa ne vem če je vse original. Je GTI kdaj bil avtomatik?
Kdaj so začeli montirat zadnji brisalec?na enke. (lahko da so imeli kake opreme serijsko)

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
tole je golf GLS, od GTI ima samo sprednjo masko. GTI je mel neki čez sto konjev in 1.6 motor. sam je vseen hud tale.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Zadnji brisalec so imeli tako imenovani S-paket.

Lahko da je imel kak model že prej, drugače pa so "navadni" dizli imeli od leta 1984 serijsko. Zadnje so pa naredili 85-ega...