T
Kupiš Audija, pred AT salonom te pusti na cedilu, ga porineš k njim in uveljavljaš garancijo. Al mislite, da bo slovesnki Audi distributer oz. trgovec poslal avtovleko?
Točno tako. To ne velja le za stvari, ki niso prenosljive. Npr. kupiš v akciji peč na pelete v AT, doma si zmontiraš, nekaj narobe, kličeš servis, ti rečejo obrni se na prodajalca. EU tukaj da prav slovenskemu servisu, ki te zavrne, saj mu tudi proizvajalec tega ne krije.Jaz sem kupil uro preko spleta v Nemčiji, v garanciji sem jo nesel na Slowatch servis in so mi jo brez težav garancijsko popravili, kar mislim, da je dolžna naredit vsaka firma, če je "EU warranty".
Lahko pa kdo posebej nagaja, kot npr. pri tvoji bivši IT firmi, kjer so zelo alergični na prodajo izven določenih trgov in se potem na servisu lahko izgovarjajo, da artikel s part number končnico 00 ni enak tistemu s končnico 12 in da se je potrebno obrnit na prodajalca oz. državo, kjer je bil artikel kupljen.
Kupiš Audija, pred AT salonom te pusti na cedilu, ga porineš k njim in uveljavljaš garancijo. Al mislite, da bo slovesnki Audi distributer oz. trgovec poslal avtovleko?