VW goljufal pri emisijah NOx v US

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
mene zdej jebe ali iti na vpoklic ali ne z 2.0 tdi ? imam vabilo, imam dogovorjeno, sam še pokličem, tudi avto mi dajo nadomesten za cel dan kater hočem,....edino kar me jebe je, da bi uvedli zakon ki bi prepovedoval registracijo brez dokazila o popravilu, je kaj takega v pripravi? Če tega ne bo, ko jih jebe da mi bodo po mašini šarili,...

Nazadnje urejeno:

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
ja se kej dela na tem ? Čeprav dvomim da bi naša okorna birokracija bila sposobna to speljat, kaj šele prej kot recimo v ene 10 letih,....

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Močno dvomim. Je pa vse več komentarjev, da popravek lahko "poslabša" motor. Pa ne mislim na moč, pač pa vzdržljivost.
Vprašal sem tudi znanca, ki je bolj seznanjen z zadevo, saj dela na pooblaščencu. Pravi, da sicer konkretnih reklamacij niso imeli (no, vsaj do avgusta
evil.gif
), da pa verjetno tudi on ne bi namestil popravka.
Glede na to, sem tudi sam zavrnil zadevo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ne pelji.
Tudi sam dvomim, da bo kdaj prepovedana registracija, če bo boš takrat peljal.
Minusi: nekateri poročajo o višji porabi, pa vzdržljivost se bo tudi videlo kaj bo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
A pa se da zavrnit? Recimo da pelješ avto na pooblaščen servis. Kako veš da ti ga niso še "pokvarili"?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Če se prav spomnim lahko. Boš pa moral ob vsakem obisku pooblaščenca zahtevati, da ti na delovni nalog napišejo, da nočeš ''popravka''.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.330
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Lahko zavrneš. Načeloma naj bi nekaj podpisal, ampak so pri meni v gneči pozabili na to
cool-1.gif

baje ne morš

men je začel pametoval takoj ko je ključ vstavil v njihov modul, da mu javlja da je avto 'smrdljivček' in da če ne odpre naloga da ga bojo klical iz nemčije (fabrike) zakaj ni bila akcija izvršena

pa kao fizična oseba dobi 42eur dobropisa

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Mislim, da v eni od zadnjih ZPS revij piše, da obstaja možnost, da v prihodnje avtov, ki niso bili "urejeni" ne bo možno registrirati/podaljšati registracije.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113
Kaj pa uvoženi in potem pod kozolcem servisirani kjer se "izgubi" sled za lastnikom? A bodo take na tehničnih preverjal... Al enostavno zarad "dimnosti" kao ne bo šlo čez?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.732
113
Kolega ima uvozenega in 'kozolcari', pa je dobil vabilo na update za 'nesmrdljivost'.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Sum, da je Nemčija audiju A3 dovolila umazanost

Citat:
Südeutsche Zeitung je prvi objavil zgodbo, ki sega še precej prek meja Volkswagnovega imperija. V njenem središču sta model audi A3 in nemški urad Kraftfahrtbundesamt (KBA), ki je pristojen za verifikacije nemških vozil, njegova potrdila pa veljajo po vseh EU, torej tudi v Sloveniji.

Tako neverjetno kot sneg na Mount Everestu !
VW koncern (enaki motorji):
audi, škoda, seat, škoda, vw == vse to s tdi motorji je instant za na prešo.

ter bentley, bugatti, lamborghini (vse razred osebnih vozil), ki v ponudbi nimajo tdi-jev.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Sum, da je Nemčija audiju A3 dovolila umazanost

Citat:
Südeutsche Zeitung je prvi objavil zgodbo, ki sega še precej prek meja Volkswagnovega imperija. V njenem središču sta model audi A3 in nemški urad Kraftfahrtbundesamt (KBA), ki je pristojen za verifikacije nemških vozil, njegova potrdila pa veljajo po vseh EU, torej tudi v Sloveniji.

Tule bi pa res rekel, da so buče. Prvič to, da hladen dizel izpušča manj NOx kot segret, ni presenetljivo (LTC tehnologije to izkoriščajo), in drugič, ta motor se je zelo dobro izkazal tudi v testu v prometu (tudi čisto neodvisnih, od raznih medijev, in če se prav spomnim, je imel tam pribliæno toliko izpustov kot na tem "sumljivem" testu).
Dokler tole ne bo ponovljivo (kot je bilo pri tastarih motorjih), ampak one-off, ne verjamem.