VW goljufal pri emisijah NOx v US

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
* Imaš na voljo 25 k

Stop išče avto za 19k€ in sem v tem cenovnem okviru pač ponudil Mazdo 3... Vso ostalo tvoje klobasanje je brezpredmetno...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Alternativa? Recimo Mazda 3. Da vidim, kaj te pri Mazdi moti...

Evo bom js na tole odgovoril, ker sem se točno pri tej dilemi odločil za Golfa. Tehtal sem mazdo 3 in 6
Trojka je odpadla ker nima ACC ja in ni karavana. Aisinova klasična avtomatika je precejšnja žalost proti DSG ju.
Pri Mazdi je nasploh izjemno butast princip paketov opreme, kjer ne moraš za to da prideš do ACC ja (šestica), vzeti top shit paket za 10 jurjev, s čimer je bila potem bistveno, bistveno dražja od Golfa... Bi se še kaj našlo.

Pa da slišimo še ostale alternative Golfu če:
* Hočeš avtomatika
* Karavana
* ACC
* Aktivni lane assist
* Dinamične luči.
* Imaš na voljo 25 k

Po mojih raziskavah pride v upoštev mogoče edino Focus.

Toyota Prius z osnovno opremo ima vse to in še kaj, točno 25k €.

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik crnobog pravi:

Evo sem šel prav gledat.

Najmočnejši (edini) dizel na voljo v Corolli: 1,4 D-4D, 1364 ccm, 66 kW (90 KS). Zanj avtomatika ni na voljo. A je to šala?

Ne vem, vprašaj Toyoto. Ne spremeni pa dejstva, da je že vrsto let najbolje prodajan avto na svetu. Nanašalo se je cizy-ja, ki je vehementno vlekel naprej, da je VW najbolj prodajana znamka in da je kot tak oh in sploh. Če potegnem vzporednico, potemtakem je Corolla boljši avto od Golfa... Za 20% boljša... In Golf je le malenkost boljši od Fordove serije poltovornjakov F...

PS: ja vem, da so take primerjave butaste, nesmiselne in da ne kažejo prave luči. Zato tudi nimam rad, da jih kdo vleče naprej, da bi dokazal, da ima "najdaljšega"

I

Izbrisan uporabnik 474

Odpade, ker ne gre 200km/h in ker nima kromiranih kljuk... pa ker je Toyota... Ziher se še kaj najde...
evil.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Nanašalo se je cizy-ja, ki je vehementno vlekel naprej, da je VW najbolj prodajana znamka in da je kot tak oh in sploh.

Jaz sem ciljal zgolj na to, da očitno le nismo samo Slovenceljeni narod zaslepljenih VW loverjev, kot se rado poudarja tukaj na alterju.
smile-1.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
EU pa nič, saj je VW rekel, da ne bo dal fičlinga za EU stranke... VW obravnava evropske kupce kot drugorazredne in to je več kot očitno.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
V USA niso tega naredili, ker je VW dober ampak ker morajo zaradi zakonov, ki ščitijo kupca.
V EU pa ni pravne podlage tako da .....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Kako ni pravne podlage, če so navedeni izpusti tovarn samo na papirju ??
V Eu so glavni Nemci, zato se je zadeva pometla pod preprogo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.421
2.376
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Moja 8 let stara šestica še ni zgnila, niti ni začela gnit...

od tašče šestica letnik 2006 FL je cela gnila po pragih in blatnikih. Podvozje je bilo pa tako, da so že špricali novo izolacijo gor.

Zdaj pa zadosti OFF

kamerad

Zelenc'
11. jan 2009
26
0
1
dežela cvička

od tašče šestica letnik 2006 FL je cela gnila po pragih in blatnikih. Podvozje je bilo pa tako, da so že špricali novo izolacijo gor.

Zdaj pa zadosti OFF

[/QUOTE]

Si mislu petico verjetn....naša petka je 04 pa ni nikjer gnila pa tud podvozje je ok kljub vsakoletni vožnji po slanih cestah.....Drugač je pa stalno nekj,nikol ti ni dolčas.....!!!

LP

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kako ni pravne podlage, če so navedeni izpusti tovarn samo na papirju ??
V Eu so glavni Nemci, zato se je zadeva pometla pod preprogo.
Če prav razumem je stvar zakonsko tako napisna, da ni problema, če je to tako storjeno kot je storil VW.
V obvezen vpoklic v D/EU pa je VW "prisilili" nemški KBA - bolj pesek v oči kot kaj drugega.

Recimo drugi proizvajalci s še slabšim rezultati izpusta NOx so (bili) bolj kreativni na tem področju in (zlo/upo)rabljajo temperaturo.
Tako, da predvidevam, da te VW SW nadgradnje temeljijo na teh trikih.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.421
2.376
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik kamerad pravi:

Zdaj pa zadosti OFF

Si mislu petico verjetn....naša petka je 04 pa ni nikjer gnila pa tud podvozje je ok kljub vsakoletni vožnji po slanih cestah.....Drugač je pa stalno nekj,nikol ti ni dolčas.....!!!

LP

[/QUOTE]

Je 6 120CD bog pomagaj mašina in pleh sta
uf-1.gif

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Nazadnje urejeno:

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
ksz

Včeraj sem imel redni servis in so mi poleg tega še posodobili programsko opremo. Zaenkrat ne morem še nič reči glede porabe. Pelje/pospešuje po prvih občutkih enako kot prej.
Sem pa dobil bon za 45€ + šampanc haha