VW goljufal pri emisijah NOx v US

Ko so na 7 merili izpuste bi ta moral izpustiti med vožnjo 80g nekih plinov (nisem si zapomnil ali je to co2 ali nox) no med meritvijo v realnem svetu je motor njegovega dizla izpusti 531g teh plinov in to kao posodobljen motor z novo programsko opremi in bla bla bla ne vem še čim. Saj verjamem, da je pri drugih znamkah isto sam verniki v VW se mi prav smilite v vaši naivnosti. In ja avto industrija je po vsem videnem eden največjih lažnivcev v vesolju.......

to je verjento celokupna količina plinov, torej COx, NOx, VOC in podobno. problematičen je CO2 ( toplogreden), dišik ker gre v dušikove okside ti pa tvorijo dušikove kisline. Bluemotion - AdBlue - sečnina, te NOx pretvori (no se skup pretvorita) do N2 in H2O

NOx pa mislim da se izražajo v mg, saj dušik pride večinoma iz zraka, razn če ne laufaš glih biodizla

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
Za Nox se je šlo.
Letniki 2016 je še vedno bil brez Adblue.
Komaj po face-lift u je golf dobil Adblue.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ko so na 7 merili izpuste bi ta moral izpustiti med vožnjo 80g nekih plinov (nisem si zapomnil ali je to co2 ali nox) no med meritvijo v realnem svetu je motor njegovega dizla izpusti 531g teh plinov in to kao posodobljen motor z novo programsko opremi in bla bla bla ne vem še čim. Saj verjamem, da je pri drugih znamkah isto sam verniki v VW se mi prav smilite v vaši naivnosti. In ja avto industrija je po vsem videnem eden največjih lažnivcev v vesolju.......

A misliš da folk kupi avto zaradi ekologije ali zaradi tega da se vozi?

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Povedati ti hočem, da vas imam določenih osebkov tukaj gori že poln k**** s tem moraliziranje, s to lažno sočutnostjo in solidarnostjo do sočloveka. Nekaj izmed vas tukaj gori se vas je skoraj razpoknilo ko je bila kak teden ali dva nazaj afera s tistimi Indijskimi delavci ki so morali delati 12 ur na dan. Ni problema, potem pa se gremo pravo solidarnost, blokirajno in odpovejmo se vsem izdelkom ki prihajajo iz Indije, Kitajske, Afrike in še od kod. A misliš da tam pa delajo max. 8 ur na dan, regres, božičnica, popoldanska siesta, 15-sta plača in podobno? Prav tako se vsi zaganjate v te električne avte, ste sami ekologi in kako je to fajn. Ja odlično, kako pa dobimo Litij in vse ostalo kar bo sledilo? Kaj pa tam? Tam se jim nič ne kadi, CO2, NOX in ostalo sranje štima? Itak, pomembno je da se nam ne kadi. Lahko sem grd ampak boljše da se kadi tam njim kot pa nam sred sela. Skratka, malo preštudirajte preden začnete masovno moralizirat in dobro preštudirajte kako sami ravnate in kam spadate :)

Aja pa nič nimam proti tebi, nevem kam se ti uvrščaš, si pa mi ravno priletel tako da hvala.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz sem dobro, ampak veš zakaj? Ker en kitajc in indijc poceni zame doli sestavljata. Bi bil precej slabše če bi se vse sestavljalo v Nemčiji. Evo po pravici povedano :p

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
ne bi bilo slabse, tam je kakor red.

zagotovo bi bilo pa za potrosnika drazje, za korporacije pa manj dobickonosno. dilema je skoraj neobstojeca.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
A misliš da folk kupi avto zaradi ekologije ali zaradi tega da se vozi?
ta dotični gospod očitno zato, da se lahko toži s VW o ekološki neustreznosti vsemogočnega njegovega veličanstva VW. Folk kupi avto, da se vozi, ampak bodi realen, če se nekaj obljublja potem to mora držati ne pa da so izpusti plinov 6.5 krat večji kot obljublja tovarna v prospektih.

Cel ta cirkus okoli plinov je več ali manj političen. Politiki vedo, da je norme nemogoče doseči, proizvajalci vedo, da je norme nemogoče doseči, v končni fazi tudi kupci vedo, da je norme nemogoče doseči. Če pogledaš realno sploh ne veš zakaj se norme postavljajo razen zato, da se potem služi denar na račun naivnih potrošnikov. Skratka zmeda in laži na vsakem koraku v vsakdanjem življenju, prej ko se na to navadiš prej ti bo bolje dobro pa tako ali tako nikoli ne bo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
No ravno danes, debata z kolegom o teh opomnilnih kamnih, ki so se pokazali v Renu v Nemčiji.

Pač mejnik kako nizko je bila reka.

In hudiča gori je vklesana letnica 14xx, se pravi pred 600 leti.

Kaj je pa takrat bilo krivo za tako imenovano globalno segrevanje.
Volkswagen še ni obstajal, Industrije tudi še ni bilo.

Ne vem so dinozavri preveč prdali pa je ratalo vroče.

Lepo nas nategujejo z tem globalnim segrevanjem, ni kaj.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Čakaj, da te dobijo zeleni, skupaj z vojnimi dobičkarji iz Bruslja te bodo tako zatokli v poden, da boš kakšen tak kamen srečal še pod zemljo... :valjamse: :aplauz:

• Haha
Reactions: CLIO15