Vukovar

erikson

Guru
25. avg 2007
22.765
6.544
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zdajle je bil na HRT Dnevniku prispevek, da se trudijo zaščititi kranjsko klobaso kot njihovo. Ker jih naredijo petkrat več kot mi.
Pa se ti to zdi resno ? Največja pokrajna na hrvaškem se najbrž imenuje Kranjska,tudi Oberkrain muska je od dolje, nadalje Begunje se nahajajo sredi ljepe njihove. Daj bodi no resen !
Lipica pa je kje?
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ni vprašanje kaj ti bi ali ne bi. Osnovne demokratične norme vsebujejo tudi zaščito manjšin in določene pravice, ki jih te imajo. Ne cirilici je v bistvu le prvi korak k metanju ljudi ven in naslednji vojni.

Seveda ja... Prav te iste pravice je isti narod odrekel nekemu drugemu narodu (Albancem) v Srbiji. Iste pravice isti narod odreka tudi Hrvatom in Bosnjakom v BiH. Iste pravice je isti narod odrekal Hrvatom v casu "RSK". Pa ne samo pravice ampak tudi sam fizicen obstoj. Filozofiranje o "zasciti manjsin" je v tem primeru vsaj naivno (prej nemoralno).

Argument tipa: jaz lahko nekaj delam narobe, ker tudi on nekaj dela narobe, je na nivoju 3-letnega otroka. Posploševanje na nivo naroda tudi.

To ni posplosevanje ampak zgodovinsko dejstvo. Kdorkoli je drugim v devesetih odrekel pravico do zivljenja (i ne samo "manjsinske pravice") nima danes nobene moralne pravice zahtevati karkoli.

Poleg tega, cirilica se tam nikoli ni uporabljala. Tudi v casu tistega prispevka ,ko so imeli popolno oblast. Zagotovo bos opazil da je lokalna televizija uporabila LATINICO in ne CIRILICO kot beograjska TV politika (logo levo zgoraj).

Ti bom kar takoj priznal, da ne vem, kaj se je tam uporabljalo in kaj ne. Je itak vseeno. Če so srbi tam uradno manjšina (torej če jih je Hrvaška priznala za manjšino), potem imajo ne glede na zgodovino določene pravice, pa če je to hrvatom in tebi všeč ali ne. Ali morda misliš, da slocenci v italiji ne bi smeli imeti pravic zaradi fojb, italijani vb sloveniji pa ne zaradi raba, recimo?

Edino, kar je moč tule reči je to, da so se stvari lotili malo prezgodaj morda. AMpk: če hočejo v EU,s e bodo s tem morali sprijazniti. Ker ko vstopijo v EU, bo lahko ta srbska manjšina te stvari zahtevala (on dosegla) pred evropskimi ustanovami. Bolje, da to rešijo prej.

tony

Guru
23. jul 2007
9.786
1.565
113
Bob ob steno.

Pred ene 10imi leti so se takšnile šli lokalne volitve v Vukovarju:

Pa nalimajo srbi transparent:
Vukovar je i naš grad.
tongue-1.gif

Nalima nato HDZ:
A zašto ste ga rušili?
grims-1.gif

In nato še SDP:
A zašto ga niste branili?
cool-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Lipica pa je kje?

Kaj si ti tudi spričevala kupoval ? Pa ja ne že v osnovni šoli ?
NE, Lipica ni na Hrvaškem , tudi predmestje Dunaja ni, naprej ti bo morda že uspelo, saj sem ti precej pomagal.....pa le korajžno saj bo uspelo....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zdajle je bil na HRT Dnevniku prispevek, da se trudijo zaščititi kranjsko klobaso kot njihovo. Ker jih naredijo petkrat več kot mi.
Pa se ti to zdi resno ? Največja pokrajna na hrvaškem se najbrž imenuje Kranjska,tudi Oberkrain muska je od dolje, nadalje Begunje se nahajajo sredi ljepe njihove. Daj bodi no resen !
Če sva pa čist poštena smo pa tudi mi Makedoncem ukradli Ajvar in ga registrirali kot naš brand. Tako pa tud oni probajo...

A nimajo makedonci lutenice?

tony

Guru
23. jul 2007
9.786
1.565
113
Ahahahaha, me spomni na en star ameriški film o novem varnostniku v enem lokalu, kjer je model moral na veliko popravljati napise "for a great [cenzura] call 555-...." v "for a great buick, call..."
hysterical-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.144
1.249
113
42
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Po tvojem bi morali tudi vsi domobranci in potomci le njih pri nas živeti v slumih. No sej se srtrinjam s tabo. Agresorje in njihove pajdaše izgnati iz države takoj!

91 ste dobili rdečezvezdaši po kapislu, tako da, pšt.

Pa ne naši...tko da pšt.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na Vis zahaja veliko narkomanov, sploh tam plaža pri Komiži je "ježeva"
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Niti ne, bil 2008 tam v mesecu aprilu. "sezona" igle pa je poleti.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.144
1.249
113
42
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Na Vis zahaja veliko narkomanov, sploh tam plaža pri Komiži je "ježeva"
smile-1.gif

Zanimivo da sm bil eno leto kasneje poleti in nisem nobene igle videl...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Če sva pa čist poštena smo pa tudi mi Makedoncem ukradli Ajvar in ga registrirali kot naš brand. Tako pa tud oni probajo...

A nimajo makedonci lutenice?
Makedonci so uvedli lutenico potem, ko smo jim Slovenci (ETA Kamnik) zjebali ajvar.